icon

Hľadám stomatológa v Bratislave

martinka016
7. apr 2012

ahojte, pred 2 mesiacmi som sa prestahovala do Bratislavy a potrebovala by som poradit dobreho stomatologa, najlepsie statneho, lebo na sukromneho mi z vyplaty vela neostava. Budem vam vdacna za kazde odporucanie.

drzubok
7. apr 2012

@omnia23 taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak si udrela klinec po hlavicke.... bud sypem sladke a sila cistím.... alebo mam dieta s pokazeným chrupom a nadavam na zubarov a dedičnost a platim

adelaine
7. apr 2012

@omnia23 to som nepovedala, nikdy som neokomentovala fakt ze drahy zubar= kvalitnyzubar, napisala som, ak si precitas vyssie, ze treba hladat podla referencii, a teda ak sa stane, ze najdeny lekar bude sukromny, netreba sa nechat odradit, napisala som, ze radsej si peniaze odlozit a ist na osetrenie az tak...

adelaine
7. apr 2012

@drzubok ono je to tym, ze tak trosku do toho vidim 🙂 tak preto tu mudrujem, zuby su moja praca aj hobby 🙂

drzubok
7. apr 2012

@adelaine to vieš... laik tažko zhodnotí skutočnu kvalitu zubára.... pre určutuskupinu su dobrí tí ktorí vedia odstránit bolest... akokolvvek... pre iných tí u ktorích aj v 50.más vlastné zuby bez mostíka.... 😉

omnia23
7. apr 2012

@adelaine ano ale vies,napriklad ja som mala urgentny stav,nemohla som cakat-MUDr.mi sice pomohla,avsak nechala som u nej 80 €.O dva tyzdne ale nastal problem a musela som tam ist opat.Preto davam do popredia aj nestatnych stomatologov,ja teraz nedoplacam vela a som spokojna 😉

omnia23
7. apr 2012

@drzubok ja by som si najradsej dala vsetky zuby vybrat a nasadit umele 😉
@adelaine

drzubok
7. apr 2012

@omnia23
@adelaine len pozrite aký je v tom chaos... vid prerezavanie zubov.... aké xxx veci sa tudocítate o tom... alee to že deti maju zuby pokazené...... nič iné len dedičnost

omnia23
7. apr 2012

@drzubok mne minule povedala kolegyna,ze ked sa jej dietatu prerezavali zuby,potierala mu to pivom a cukrovou vodou 😀 Skoro som odpadla

drzubok
7. apr 2012

@omnia23 len ono to s umelými taká sranda nie je... ..... dajte pozor na deti a ak nie tak potom neplacte 😠

hajanka
7. apr 2012

@omnia23 veru, jedno lepsie ako druhe 😀 😀 😀

omnia23
7. apr 2012

@hajanka otras 😀

adelaine
7. apr 2012

@drzubok jj, to milujem, ked sa "sajrajt" v ustach zamiena za vplyv dedicnosti 😀 😝

drzubok
7. apr 2012

@adelaine dobréé. 🙂 ak ti pacient stýždnovým plakom príde a povie že to má po mame..... a človek si ruško zatiahne skoro až na oči...... 😝 a na prerezavanie prvej dentície moj nazor na MK už poznaju 😔

adelaine
7. apr 2012

@drzubok nam sa raz v ambulancii stalo, ze pac. povedal, ze je to hubova omacka 😝 😝 😝 😝 no zleeee
ale uz som ticho, lebo sme off topic 😀

beruska.zuzanka
7. apr 2012

@martinka016 ahoj, my chodíme celá rodina k MuDr. Pachotovi, ordinuje v petržalke na Fedinovej, je neštátny, ale zmluvný lekár. Kontakt môžem poskytnúť v IP + aj nejaké tie ceny, ja som u neho neplatila ešte nič, chodím len na preventívky, nemám problém so zubami chvala Bohu... ale moji rodičia si u neho celkom často podávajú kľučku, mamine robil aj umelé zuby, aj ocinovi už kadečo, tak môžem popýtať aj ceny a po sviatkoch Ti do IP napísať 😉

Je naozaj dobrý, mojej mamine dovrzali v mladosti zuby kadejakí "odborníci" a ona mala potom neskutočnú fóbiu zo zubárov... k tomuto chodí úplne v pohodičke, je to naozaj odborník, robí kvalitnú robotku a finančne Ťa to tiež nezruinuje... už k nemu chodí aj naša malá a absolútna pohoda, leháro, on je taký vtipálek, vie dobre odpútať pozornosť, ale zároveň vždy vysvetlí, čo je treba urobiť, čo práve robí, ako sa následne treba starať a tak 🙂

drzubok
7. apr 2012

@omnia23 inak MK ilustruje uričtu vzorku teda majoritnu vzorku matiek... ktoré všetko čo si inašie vysvetlit nevedia zvalia na zubky... a tam ich zaujem a starostlivost končí..
@adelaine

drzubok
7. apr 2012

@adelaine ak by sme sa bavili co kto urobil a povedal 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 btw... stomtologa ktorý raz za dva roky neurobí btw snímok --bitewing malý snímok kde je vidno medzizubné kazy plus kazy pod výplami-- sa povazuje za........................dilet........... doplnte si a je ich vela

hajanka
7. apr 2012

@adelaine suhlasim, tiez mam sukromneho zubara (resp. takeho, kt. nema zmluvu s poistovnami a nic mu nepreplacaju), ale ta kvalita sa neda s tou, kt. bola u starej zubarky, porovnat. Nasla som si ho na zaklade referencii. Nehovoriac o pristupe.
Teraz mam zubara, kt. je mily, ma krasnu prijemnu ambulanciu, pohodlnu cakaren, co je najdolezitejsie jeho praca a pristup je uplne skvely. Aj ked ma to stoji viac, ale viem, ze som spokojna a nemusim sa do zubara baaaaat a tyzden pred tym mat zaludocne problemy a stresy, strach a pod.... Nepotrebujem dalsie traumy ako za cias ked som chodila na ZS a povinne nam zubarka celej triede raz za radom bez slova vrtala ci bolo treba ci nie... teraz to vidim na svojich zuboch, taky pristup.. za 5e co som donedavna platila tak dakujem pekne. Tiez nemam zbytocne peniaze, ale do tohto sa oplati investovat, v tomto nemienim setrit. Ale to len moj nazor, s kt. mozte ale aj nemusite suhlasit 😉

adelaine
7. apr 2012

@drzubok strasne vela....a to je smutne

adelaine
7. apr 2012

@hajanka si to zhrnula, presne to som sa snazila zakladatelke temy napisat aj ja....
howg, dohovorila som, nemam viac k tomu co dodat 😉

drzubok
7. apr 2012

@adelaine
@hajanka a čo tu¨urobíme??? pozrite tie témy.... čo mamičky ohladom zubkov zaujiimaju... vsetko iné len nie prevencia... končiac jantarovým náhrdelnímkom 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kaja73
7. apr 2012

@drzubok chcem sa opytat-maly -27m-ma na 3 hornych zubkoch-dvojka,trojka a stvorka vlavo-kriedove skvrny. videli to 2 zubari-podla mna aj podla inym ludi dobri zubari- a hovotia ze to je vrodena chyba skloviny,ze s tym nema nic robit,len umyvat poriadne zubky-ziaden flour nedavat.
Dokonca jeden ma podozrenie ze je to flourova skvrna-aj ked neviem z coho-flourove pasty nepouživam ani tablety nedavam
Hygienu ma podla mna maly dobru.3 krat za den cistim zubky-ozja poctivo-maly si to necha,sladkosti neje takmer ziadne-len obilnu kasu na veceru-ziadne keksiky,cukriky,cokiny-nic-je potravinovy alergik ,takze jeho jedlanicke je ozaj vyvazeny a zdravy.
Sladke caje pil tak 2 krat za den-sladila som javorovym sirupom,alebo melasou-ale už ani to nepije-a kym pil,tak nikdy nie v noci a vzdy si zubky-po piti cez den- vyplachol vodou potom.
Teraz pije hlavne vodu a 2 krat za den uz nesladeny cajik-roibois-je to dobry caj pre alergikov.
Inak papa vela ovocia,zeleniny,zje vsetko co mu dam,sladke obedy neje vobec.
Ozaj s tym nemam nic robit,alebo daky flour na to lokalne dat-elmex fluid,gel atd.?
starsi syn ma 13 a pol roka a nikdy nemal ziadne skvrny ani kaz. A ten jedol sladkeho viac-nebol alergik.
Elmex pastu neznesie-vyhadzal sa z nej,ked som u ju skusila dat.po objaveni sa tych skvrn. Zubky mu umyvam od prveho zubka a od 12 m použivam Weledu detsky gel-bezflourovy.

hajanka
7. apr 2012

@drzubok suhlasim, ja som, priznam sa, vzdy cistla zuby poriadne (to som si myslela) a pravidelne, vzdy ked to bolo mozne, no priznavam, maximalne som zanedbala medzizubne priestory! To mi potvrdil aj zubar. Plochy krasne nadherne vylestene, ale v medzizubnych priestoroch kazy + miesta na krckoch a dolezite su aj miesta tesne pri dasnach a pod dasnami! Totizto som si ich nikdy detailne necistila mezizubnymi kefkami. Teraz rano bez toho nevstanem a vecer bez toho neviem zaspat, aj ked to detailne cistenie trva aj 5 minut 😀 😀 ale normalne by som bez toho nedokazala zaspat. Teraz mam kazy opravene a budem ovela viac dorazu klast na prevenciu! A hlavne, doverujme mojmu zubarovi. Ten mi krasne vysvetlil, ako moje kazy vznikli, aj napriek super cisteniu zubnou kefkou, naucil ma ako si spravne cistit krcky kefkou, aj medzizubne priestory medzizubnou kefkou.
Btw. preco ma to nikdy byvala zubarka neupozornila?

drzubok
7. apr 2012

fl.skrvrna to určite nie je... bez vysetrenia to nejde dg...pokial su to kriedové skvrny su to zastavená demin. al. kazy v skloviiny co je o.k 🙂

kaja73
7. apr 2012

@drzubok takze nic s tym nerobit? nedavat ani lokalne flour?

drzubok
7. apr 2012

@hajanka btw? bite wing ---- zahryz.krídelko..... snímok pri ktorom vidno všetky korunkové časti zuba---teda tie postihnutelné kazom na snímku v pravuhlej projekcii. tak sa diagnostikuju kazy pod výplnami- medzizubné kazy.... dost skoro na tonež zub odumrie resp.. začne boliet

nany100
7. apr 2012

ste mimo tému...na toto sa zakladateľka nepýtala 🤐

drzubok
7. apr 2012

@kaja73 ty píšeš že dávaš weladu bezz fluoru....inak xxxxxxxxxxxx vecí sa preberie zo zahraničnej literatury... na slovensku je pramalo floru - jedine budiš ma vodu fluorom....ani voda vo vodovode nie je fluoridovaná ako v usa... nestresujte to minumum fluroru dodáte v zubnej paste... a že fluor je jed????????????????????? asitakako chlor....... NaCl....posolte si

drzubok
7. apr 2012

@nany100 sa netototo mas nieco proti zdravým zubom???????????????????????????????????????????????

adelaine
7. apr 2012

@hajanka poviem ti to asi tak, lebo jej to bolo zrejme jedno, ja som tiez dlhe roky chodievala k istej pani doktorke, ktorej som verila, ze vsetko robi tak ako ma, nikdy mi neurobila bite wing co vyssie spominal zubok, nikdy ma neinstruovla ohladom cistenia zubov a toho, ze ked si nevycistis interdentalny priestor, tak nemas ciste zuby 😠 😠
mam pocit, ze aj generacia zubarov sa musela vymenit, aby sa kladol doraz na prevenciu uz od prveho zubu dietata, tym starym lekarom to je uz akosi jedno, tym som nechcela nikoho urazit...
mam pocit, ze mladi lekari stale studuju, stale sa vzdelavaju, dbaju na pristup, starostlivost, prevenciu, maju zamestnane dentalne hygienicky....ale tato tema je nadlho