Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    adelaine
    24. júl 2016    Čítané 208x

    Testovanie produktov Dr.Max

    Keď som sa pred časom prejavila záujem o testovanie produktov lekárne Dr.Max, ani vo sne by ma nenapadlo, že budem patriť medzi tie šťastné. Potešilo ma to, pretože ešte nikdy som nemala tú možnosť vyskúšať výrobky len tak, vždy som siahala v lekárni po overených a vyskúšaných produktoch.

    Preto sa teraz vynasnažím a popíšem vám produkty, ktoré prešli mne a mojej rodinke počas dvoch týždňov cez ruky. 

    Prvým produktom, ktorý bol takmer okamžite otvorený bol detský čaj.

    Čajík je vhodný od 6. mesiacov a má príjemnú ovocnú hruškovo broskyňovú chuť. Vyskúšali sme ho so synom hneď v to dopoludnie.

    A kedže uplynulé dni boli pravé letné, čaj sme popíjali prevažne studený, v krčahu s kockami ľadu. A chutil aj dospelým. 

    Ďalším produktom na testovanie boli probiotiká Probio Maxík. Tie sme žiaľ so synom kvôli jeho intolerancii vyskúšať nemohli. Obsahujú totiž laktózu.

    V taške na otestovanie bol ďalej Dexpantenol krém. Je to krém s obsahom Dexpantenolu a vitamínu E, čiže je vhodný pre namáhanú, suchú a popraskanú kožu. Je vhodný už od novorodeneckého veku na zadoček v prevencií zaparenín. V letáku sa nachádza aj informácia, že je vhodný na bradavky pri dojčení. 

    U nás doma ho vyskúšala najmladšia členka rodiny. A musím napísať, nakoľko sme sa pasovali s miernou iritáciou pokožky v plienkovej oblasti, kvôli prerezávajúcim sa zúbkom, a tento krém to zvládol ľavou zadnou... i keď som bola voči nemu najskôr skeptická. Takže krém prekvapil účinkom, má výborný obal a veľké balenie. U nás sa bude kupovať naďalej.

    Podarilo sa nám vyskúšať aj slnečnú kozmetiku Eqilibria. Obdržali sme krém s faktorom 50 a after sun lotion. Slnečné dni nám priali, i keď to bol len bazénik na dvore, ale poctivo som moje dva poklady ponatierala. Krém má hutnejšiu konzistenciu a trošku horšie sa rozotiera, to je však minoritné. Dôležitý je jeho účinok. Krém po opaľovaní ma príjemnú vôňu a dobre sa rozotiera. Kedže na ozajstnú dovolenku ešte len pojdeme, tieto prípravky si určite nájdu miesto v našej batožine.

    Ďalším testovaným produktom boli náplaste na rany určené deťom. V balíčku je päť kusov vodeodolných náplastí s veselými detskými motívmi. U nás je päť kusov žalostne málo, keďže syn je nadšenec do bicyklovania, rád hrá futbal, stále niekde behá a stále treba niečo ošetrovať. Náplaste su vodeodolné, avšak musím im vytnkúť horšiu priľnavost k pokožke predtým ošetrenú bežne dostupnou dezinfekciou. Pokožka musí byť úplne suchá, vtedy náplasť drží ako prikovaná. A vadilo mi napríklad aj to, že v balíčku je len jeden rozmer náplasti, sú len na menšie ranky.

    Taktiež sme vyskúšali vitamín D3 junior. Je to balenie 30 kapslí v tvare rybičiek. Syn hneď ako prvé chcel otvárať práve tieto vitamíny. Tak som mu rovno jednu ponúkla. Jeho nadšenie ihneď pominulo a to kvôli tvrdému obalu, kapsli, ktorá si myslím nie je vhodná pre dieťa od 3 rokov, ako výrobca uvádza. Kapsľu treba v mieste, kde má rybka chvost pretrhnúť a olej podať až tak. Otestovali sme vitamín a k jeho podávaniu sa vrátime až niekedy v októbri, kedže jeho podávanie v lete nie je potrebné.

    Produkt sirup Betaglukán s vitamínom C sme so synom neotestovali, pretože je v aktívnej trojmesačnej imunologickej liečbe konvečnou farmakoterapiou a iné produkty na imunitu sa vtedy neodporúčajú súčasne podávať.

    Otestovali sme však antibakteriálny gél na ruky. Musím za seba povedať, že tieto gély od inej značky z času na čas použijem, hlavne, keď sme v prírode a chceme niečo konzumovať a nemáme možnosť umytia rúk. Vyskúšali sme ho a musím povedať, že má veľmi príjemnú vôňu, hneď sa vstrebe, a teda snáď aj rýchlo účinkuje.

    Posledným produktom, ktorý som testovala ja sama, bol nápoj Psyllium drink s pomarančovou príchuťou pre správnu funkciu čriev. Balenie obsahuje 30 vrecúšok a doporučuje sa vypiť ho 2x denne. 

    U mňa však nápoj nenaplnil očakávania a minul sa účinku. Dva dni som ho testovala a aj napriek dostatočnému príjmu tekutín, ktoré je veľlmi doležité sa mi črevá nepohli. Mala som akurát parádne nafúknuté brucho. Takže som ďalej v testovaní nepokračovala, nemala som odvahu. U mňa produkt nefungoval. Jediné pozitívum je v celku príjemná chuť.

    Tak takto dopadlo moje testovanie. Snáď som niektorú z Vás podnietila k vyskúšaniu nejakého z produktov.

    A na úúúplný  záver sa chcem samozrejme poďakovať koníkovi a lekárni Dr. Max.

    Vaša Adelaine 🙂

    Dievcata, poradte ako malu oducim od cmulania palca. Ma coskoro pol roka a vidim, ze na nom zavislaci. Uspava sa na nom. Nechcem, aby to doslo do takeho stadia, ze bude mat styri roky a palec v ustach. Strojceky su nakladne 🙂 Cumlik nechce ani za svet. Dakujem za podnetne komentare. 😉 🙂

    Dievcence dajte mi prosim tip na dovolenku na SVK. Nieco overene, kde ste boli spokojne. Pekne prostredie a vybavenie vhodne pre deti ( 6r. a 5 mes.).
    Dakujem 🙂
    #dovolenka na Slovensku