Hľadám stomatológa v Bratislave
ahojte, pred 2 mesiacmi som sa prestahovala do Bratislavy a potrebovala by som poradit dobreho stomatologa, najlepsie statneho, lebo na sukromneho mi z vyplaty vela neostava. Budem vam vdacna za kazde odporucanie.
@kaja73 mi sme boli teraz u zubára dcerka ma 21m. tiez na 2kach akoby odsiepene a taky kriedový povlak fluorizovali nám zúbky a dôkladná hygiena 2x ročne sa budu fluorizovat no tiež zatial sa stým nič nedá robit kedže usta na blombovanie otvorene nenecha,ked som sa spýtala či sa dá zabránit tomu aby sa to nerozširovalo jasna odpoved bola záleži namne, na hygiene,žiadne sladkosti,jupik atd...ja ešte kojím tak nám odporučil tiež po nočnom kojení vlhkou gazou vytrietriet usta pokial sme doma zubky umyvame po každom jedení.martinka016 mi chodíme k Mudr. Daniel Hošek patrí pod dentálne centrum ambroseho v petržalke ale ambulanciu ma na záporožskej je strasne milí,nenásilny a podla mna ani drahý nieje a čo som sa pýtala po iných tak tie ceny su fakt ok mi sme za založenie karty platili 17€.vždy pri objednaní sa spýtame na cenu či budeme niečo platit sestrička je vždy ochotna a nieje problém v poctate to majú aj na nástenke že o cenách sa je dobre informovat pri objednaní.
@beruska.zuzanka od veci v čom??? ..odporúčaš doktora na základe toho,že mamine spravil pekné protézy...ale on ich nerobil,čiže sa nedá na základe tejto informácie zistiť ,či je doktor dobrý.. 😉 ...len toľko...
@drzubok hm..máš pravdu,pre laika je dobrý zubár aj ten ,kto sa na neho usmeje,neplatí sa u neho a bolesť vyrieši trhaním 🙂....ja si vyberám možnosť B -čo najdlhšie z vlastnými 🙂
@woman04 si si vytrhla z môjho príspevku, čo sa Ti hodilo, aby si si mohla rýpnuť... nech sa páči 😉
@beruska.zuzanka ..nie,nepochopila si ma..nerýpem,nemám to v povahe..prakticky na mk prispievam len do súkromnej skupiny o našich drobcoch,ale nakoľko mi je táto téma blízka a dúfam,že sa jej aj trocha rozumiem,som sa snažila len upresniť informáciu...môj prvotný plán vlastne bol len vysvetliť zakladateľke témy rozdiel medzi súkromným a neštátnym-zmluvným doktorom..a že pojem štátny doktor roky neexistuje.. 🙂 ...
ahojte,ja chodím do súkromného centra Dently ,majú aj internetovú stránku,sú síce drahší,ale v prvom rade sa snažia zachrániť vaše zúbky 😉 až v poslednom rade sa uchyľujú k vytrhnutiu,robia tam úplne všetko a majú maximálne vybavenie,od rtg,chirurgiu až po vyrobenie korunky či zubu na počkanie všetko cez scener a podobne.Naozaj profesionálny a hlavne ludský prístup 😉 😉
@adelaine @drzubok toto sa vam bude pacit 😀 tuto fotku dala jedna internetova kamaratka zijuca v Australii, taketo balicky im posielaju z domu 😀 (snat vam to pojde prezriet)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015094...
Ked sa tu rozbehla debata o súkromnych a štátnych zubároch nedá mi nepridať skúsenosť. Švagriná si dala urobiť spolu aj s manželom výpis zdrav. úkonov, ktoré preplácala poisťovna na ich účty. /alebo z ich účtu???/ Zhrozili sa, že ich zubár, ktorý sa hrá na súkromného, má zmluvu s poisťovnami a predsa si dáva preplácať všetky úkony, čo im robil. A tu treba dodať, že ony mu to platili ako súkromnému keš. Teda mal zaplatené 2 razy. Sú to sv..e. Možno nie všetci, ale už neverím. Majú toho za ušami dosť. Nechajú si preplatiť od pacienta aj dýchnutie.
@staronova ale to je normalne, ze to tak je... aj ostatne "sukromne" ambulancie maju zvacsa zmluvy s poistovnami (napr. moja gynekologia) a predsa im clovek plati za ukony.
To, co clovek plati, je cena za "nadstandard" - napr. porod u Kocha, kam patrim, stoji 1200eur a pritom si ho uctuju aj v poistovni...
@woman04 - ak sa môžem opýtať, čo môže urobiť materské mlieko so zúbkami? 😕 ja som sa naopak dočítala (v zahraničných štúdiách), že nebol preukázaný link medzi kazivosťou a kojením...moja staršia bola kojená do 3ch rokov, v noci aj viackrát do 2,5roka a má zúbky úplne v poriadku. samozrejme zúbky sme čistili a čistíme, ale nočné kojenie bolo.
@buffinko ja netvrdím,že je súvis medzi kojením a kazivosťou,ale kojením a nečistením..materské mlieko je sladké,je to to isté,akoby sme sa v noci každý deň nadájali sladkou vodou a neumyli si zuby...je tam väčšia šanca na vznik kazu..videla som deti,ktoré mali mliečny chrup úplne zhnitý ,ale netvrdím,že je to na 100%..ja som toho príkladom,keďže pred 40 rokmi boli teórie trošku inde,medový dudel som mala v puse a zuby mám v poriadku... 🙂 ..umývať ,umývať ,umývať a od útleho veku návšteva detského stomatológa,nie až vtedy,keď dieťatko bolí zub..jasné,že sa mu vytvorí k zubárom odpor...a po druhé,môj názor je,že 3-ročné dieťa kojiť mi príde zbytočné,keďže už papá všetko a v noci by malo spať a nie sa budiť na papanie...to už nie je hlad,ale zvyk...ale každý máme svoj názor a nemienim ho nikomu vnucovať .-)🙂🙂
@woman04 no mne povedal zubar že kojenie v noci nevadi ale ak sa da aby som jej po kojeni vytrela usta aspon vlhkou gazou laktačna poradkina mi zase povedala že kojenie neohrozuje zubky nakolko mlieko pri sani steka pekne rovno do hrdla v ustach ho zostava minimum ak vobec nijake pri tom ako prsnik vytiahne taktiež než sa spusti to par tahani ide na prazdno a to už ma dieta prsnik hlboko v ustach.ale samozrejme suhlasim čistit čistit a čistit.
@buffinko tiez by ma zaujimalo, ako to presne a po pravde funguje.
Viem o detoch, kt. rodicia maximalne zanedbavaju cistenie ml. zubkov, sladkeho sa ojedia a opiju, takze nestravuju sa zdravo, to je na dennom poriadku, niekedy im zubky vobec neumyvaju (vraj zabudnu) a aj napriek tomu ich maju krasne biele a na oko nepokazene. A ja mojmu od prveho mliecneho zubku cistim poctivo niekolko x denne, od kedy mu vykukol 1. zub v noci mlieko nepil, sladke vody nepil, nejedol ani sladkosti ani sladke jedla (ako buchy, palacinky a pod. odmieta) a aj napriek tomu sa mu mliecne zubky pokazili.
@adelaine skoda, islo o fotku na ktorej bolo dieta a asi 300 kusov sladkosti na stole ako darcek 🙂
@woman04, ďakujem za vysvetlenie 🙂 myslela som, že máš niečím podložený vzťah kojenie/kaz, zaujímam sa o to...ja som sa dopracovala k informáciám (štúdiam) ako uvádza @nibiru. je rozdiel umelé mlieko, sladké nápoje a materské mlieko. samozrejme čistenie a preventívna návšteva stomatológa je nevyhnutná vec.
čo sa týka kojenia staršieho dieťatka - každý máme svoj názor 🙂 to už je ale mimo túto tému.
@hajanka, niečo mi hovor...moja svokra ak si nezabudne, umyje si zuby aj 2x denne 😀 častejšie raz. má vyše 60siat a 3 plomby. celkovo zuby maximálne 30siatničky, pekné, biele. pred 3mi mesiacmi si dala u nového zubára urobiť celkový rtg, žiadny problém...má aj všetky osmičky, ešte žiadny zub jej netrhali.
@fra no dufam, boze, ved cistim mu vzdy ked je mozne (v skole samozrejme, nie, ale hned ako pride domov cistime, po jedle - cistime, pred spanim - cistime...), dokonca mu stale cistim este ja, aby to bolo dosledne (sam by si tak este nevycistil, ved ja som si doteraz myslela ze cistim spravne a aha :-/ ...., takze mu cistim ja) plochy, medzi zubkami, pri krckoch... aj tie mliecne aj nove uz trvale... sladke ked obcas zje, tak mu doma hned umyvam, ale to je fakt obcas, stale nema moc rad sladkosti, aj po ovoci cistime.... tak uz neviem co este robit...

ja mam tiez draheho zubara 😵 ,ze az, ale zasa je velmi dobry,dal mi doporiadku neprijemny zub 😅 tak tato tema ma zaujima,lebo budem ho musiet ist zasa navstivit 🙄 ...ked tu poradite niekoho v ba naozaj dobreho,ale lacnejsieho bolo by super..ja chodim na tehelnu - bielezuby.sk