Hnačkový Covid-19
Baby, co ste mali ten "brusny, hnackovy" kovid. Aky ste mali priebeh?
mala som klasicky covid “chripkovy” plus k tomu krce v bruchu a hnacka ale iba 2x denne… ja som jedla normalne ale postup je klasicky ako pri crevnej viroze.. dieta, tekutiny po lyzicke a cierne uhlie alebo imodium a co najviac oddychovat.. nasadit probiotika
Nič take ako hnačkovy covid neexistuje u každého sa priznaky prejavujú inak. Máš to potvrdené pcr testom že máš covid? Skôr by som to tipla na brušnú virózu ako na covid
Brusnu virozu som mala uz xy krat.. teraz je priebeh taky, ze prvy den len bolest celeho tela, zimnice (bez teploty), na dalsi den zacali hnacky, ktore trvaju uz dva dni.. nemam to potvrdene testom, do lekarne som sa z pochopitelnych dovodov nedostala. Len ma to napadlo. Ked som mavala virozy, trvali jeden den.. a mne sa to nejako nelepsi..
tento so zimnicou covid sme mali aj my, asi pred 2-3mesiacmi
a teda mali sme zimnicu, horucku vobec, bolesti celeho tela, v noci sme na zaciatku nevedeli spat
my sme hnacky nemali, ale nechut k jedlu, schudli sme vtedy 5kg
robila som si aj ten skolsky kovid test a bol pozitivny
mne vtedy trvalo asi 2tyzdne, kym som bola uplne fit, u muza asi tyzden
deti 2dni a boli ok
nam dospelym potom ostal este suchy kasel, ktoreho sme sa dlho nevedeli zbavit
skore uzdravenie🍀
Môj partner mal brušnú virózu týždeň, priznaky ako opisuješ ty, malátnosť, hnačka zvracanie, nechuť do jedla, ani vodu v sebe neudržal. Týždeň nič nejedol. Po týždni mu to zo dňa na deň preslo
@marci77 no to este ako bonus ze kaslem
Mala som covid 3x, zakazdym iny priebeh a raz teda aj ten hnackovy. Ten hnackovy mal taky priebeh, ze jeden den zrazu slabost, zimnica a teplota 38,5 a na dalsi den uz teplota ok, ale pridali sa hnacky, ktore trvali asi 5 dni. Do toho kasel, zatekajuce sople a kychanie. Cim viac kychania, tym castejsie behanie na wc.
@diewcatqoo hej, kasel a hnacka je fasa kombinacia 🤣
Ano, ano.. kasel alebo take poriadne kychnutie. To clovek musi hned bezat a dufat, ze cestou na wc nic nevytrati 😬😀
Je to tu síce už stará diskusia, ale možno niekomu pomôže informácia: aj ja som mala jeden covid v lete 2022 (vtedy trikrát zaočkovaná), čo začínal tráviacim traktom - na dovolenke som dojedla po synovcovi nanuk (malý dva dni predtým, ešte pred odchodom na dovolenku, vracal, ale vyspal sa a bol ok) a po večeri ma strašne rozbolelo brucho. Nemala som hnačku ani som nevracala, ale do rána som nespala, ako ma krútilo. Ráno som mala teplotu cez 38, Nalgesin mi zabral vždy na pár hodín, vtedy som zaspala. Dva dni som nejedla a bojovala s horúčkou, spať v noci som mala problém do konca dovolenky. Covid test mi vyšiel pozitívny až na tretí deň, a to som bola celý čas zavretá v izbe. Pokašliavať som začala až cestou domov. Z osadenstva to potom chytila len moja sestra, ale ťažko povedať, či odo mňa alebo od syna.
Môj ujo (chytil covid pri inej príležitosti) mal napadnutý hlavne tráviaci trakt a zostali mu následky. Ani po dvoch rokoch nemôže jesť mnohé potraviny (korenie, bylinky, exotické ovocie, niektoré druhy zeleniny, cesnak, cibuľa - ani varené).

na stene je teraz jeden prispevok ....ze tocenie hlavy, celkova slabost, teploty a zvracanie k tomu ..... aj u nas v skole uz pisali, ze v jednej triede sa vyskytla crevna viroza
ci je to aj covid, tazko povedat .....covid test mate pozitivny?