Hnedé fľaky nad perami
Ahojte mamicky,chcela by som poradit,uz som z toho zufala a cize,ked som bola tehotna s mojim synom,urobili sa mi nad perami hnede flaky,ktore mi nezmizli,ale naopak sa zvacsili a teraz vyzeram,akoby som mala hnede fuzy.Vyskusala som uz vseliake kremy,ale nic nepomohlo.A teraz mi to slniecko este viac povytahovalo.Mate aj vy skusenosti,alebo viete o niekom,kto to mal a co mu pomohlo?Bola by som vdacna za kazdu radu,lebo sa mi to neda skryt ani pod makeup. 😔 A ktomu este pehy,no na tie som si uz ako tak zvykla,ale toto uz je privela.Dakujem za kazdu radu 😵
@stuplicek33 akékoľvek bieliace zákroky narušujú vrstvu pokožky, ktorá je po nich paradoxne náchylnejšia na tvorbu nových pigmentových fľakov. Preto sa bielenie odporúča až počas jesene a zimných mesiacov, kedy už slnko nie je také intenzívne. Taktiež je dobré s bielením začať až po ukončení dojčenia, kvôli hormonálnym zmenám.
Momentálne sa snaž vyhýbať silnému slnku - ideálne je tvár neopaľovať, pretože škvrny stmavnú.
Pleť je treba chrániť krémom s vysokým faktorom, ako tu už bolo spomínané. Napríklad Bioderma má krém Photoderm SPOT 50+, ktorý je určený pre pleť so škvrnami.
ja som povyhadzovala peniaze na Biodermu, kadejaké krémy na pigmentové škvrny, nepomohlo nič, presne toto som mala nad hornou perou plus po tvári okolo očí, zmizlo to samé asi tri roky po pôrode
@roxana280 no,moj maly mal teraz 3rocky a flaky stale tu,asi sa im paci 😉 ,ja nie som zastancom nejakych drastyckych zakrokov,ale mozno tento chemicky piling by mohol aspon ciastocne pomoct+stale mastenie, 😅
@mau skusim si kupit ten krem od biodermy,ved viacere mamicky tu pisete,ze pomohol a este skusim aj tu vodicku zo salvie
@stuplicek33 - Ahoj, no, skus pozriet niekde v kamennej predani v nejakom bioshope u Vas, to by mozno mohli mat.
@stuplicek33 mne chemicky piling nepomohol....
@stuplicek33 Aby som ťa nezavádzala - ten krém od Biodermy škvrny neodstráni a ani ich nijako nezosvetlí. Pokiaľ je však pokožka náchylná na tvorbu fľakov, pomôže tomu predísť a tiež vytvára blok UV žiareniu, ktoré už existujúce fľaky ešte viac zvýrazní. V zime pokožka prirodzene bledne, čím blednú aj fľaky. Na jar a hlavne počas leta je potom vhodné pokožku chrániť.
Na pigmentové škvrny vzniknuté počas tehotenstva je vhodný laser. Chemický píling by som osobne radšej absolvovala pod dohľadom lekára - dermatológa. Treba si dávať pozor aj na parfémovanú kozmetiku - aj to môže podporovať vznik fľakov. Ak to máš nad hornou perou je treba myslieť aj na natieranie po pití - krém si tým môžeš odstrániť.
Odporucam specialne prirodne vitaminy na plet Monoderma C10, idealne na melasmu v gravidite. Nie su drahe a ucinok je az neuveritelny. Tu je o nich clanok http://www.medaprex.cz/cs/magazin-krasy/studie-...
@mau tak to zoberiem asi porade.Navstivim dermatolloga a poradim sa snim a poviem mu (jej)o veciach co mi pises.Ja som vdacna za kazdu radu 🙂
@stuplicek33 to je pecen. preto sa to robi v tehotenstve, lebo tehotenstvo je velkou zatazou na pecen. kremy a dermatolog nepomoze. http://www.varimezdrave.cz/jarni-ocista-pro-nas.... V lete pouzivaj krem s faktorom, uzivaj tuto kasicku aj dlhodobo a nabuduce leto sa ti to neurobi.
@demo keby to pocas zimy zmizne,je mi to v celku suma fuk 😀 ,lenze,ja ich mam 3rok a uz vyzeram celkom,akoby som mala hnedy fuz.Skusala som vselliake detoxy,aj mam doma kremy a nic,tak preto som skusala sa poradit s mamickami,ci maju ten samy problem 🙂
@stuplicek33 aj ja som bola takato fuzata 😀 . A preslo to. Bud vdaka tej pecenovej kure alebo same od seba (pecen sa vie zregenerovat aj sama). Neuzivas antikoncepciu alebo nejake lieky dlhodobo?
Ja som to mala tiez 2-3 roky
@demo nie,antikopcenciu som v zivote neuzivala,ani nejake llieky,raz za nejake 2 mesiace Mig,paralen.A spominam si,ze mi robili aj testy na pecen a co mi zakazdym zistia v krvy,to je nedostatok zeleza.Pijem aj zihlavovy caj,no tak skusime nieco ine 🙂
Mne sa tiez nad perou spravil poriadny fuuuuuz.... 😀 a na cele..... asi ked mala dcera 3 roky som si vsimla ze su fuc..... nic som nepouzinala..... kojila som cez 2 roky...... niekto mi dokonca povedal ze to uz zostane..... 😀 ..... nic neboj...... to sa strati....

@stuplicek33 nie je mi to vidno.ale trvalo to dlhsie pokial sa to dalo do normalu.