Hnis po extrakcii zuba
Ahojte včera teda po týždni mi vyberali stehy po extrakcii osmičky. Ale povedali mi, že rana mierne HNISA, ale on mi ten hnis len vytlačil a že si mam masirovať líce. Na vyplachovanie používam corsodyl. Nemám dokonca ani zápach ani extrémnu bolesť ani zväčšený opuch len v mieste rany je tuhý opuch. Stretol sa niekto s niečím podobným? Pretože nedali mi na to ani ATB ani nerobili preplach. Vlastne mi nepovedali nič čo by som mala robiť len, že v prípade zhoršenia stavu prísť opäť. Ale hnisa to stále. Stretol sa niekto s niečím podobným? Budem vďačná za nejaké rady a odporúčania.
Je to bežná komplikácia pri hojení po extrakcií, tým, že "vytlačil" hnis si odpozoroval, či sa rana drenuje do DÚ. V podstate v tomto prípade treba iba čakať na zhojenie. Dávať amoxicilin/klavulanovu keď nemáš subjektívne obtiaže a obj nález je v podstate iba drenovanie by bolo neopodstatnené z hľadiska rezistencie. Nemáš sa čoho báť, nechaj to na svoje telo nech ranu zahojí.
@stromcek23 A s corsodylom pozor max 2tt
Je to bežná komplikácia pri hojení po extrakcií, tým, že "vytlačil" hnis si odpozoroval, či sa rana drenuje do DÚ. V podstate v tomto prípade treba iba čakať na zhojenie. Dávať amoxicilin/klavulanovu keď nemáš subjektívne obtiaže a obj nález je v podstate iba drenovanie by bolo neopodstatnené z hľadiska rezistencie. Nemáš sa čoho báť, nechaj to na svoje telo nech ranu zahojí.
@stromcek23 no dnes je to teda 9ty deň môžem dúfať v to, že sa to nezhorší ale naozaj len zlepší? Bez uživania ATB a bez nejakeho preplachu?
Tam ATB, myslim stomorgyl treba.
@stromcek23 no dnes je to teda 9ty deň môžem dúfať v to, že sa to nezhorší ale naozaj len zlepší? Bez uživania ATB a bez nejakeho preplachu?
@halam1 ak sa to zhorší v zmysle bolesť, vyrazny opuch až asymetria tvare tak choď k ZL a až potom dostaneš ATB
@halam1 ak sa to zhorší v zmysle bolesť, vyrazny opuch až asymetria tvare tak choď k ZL a až potom dostaneš ATB
@stromcek23 dáva sa augmentin 625mg 7d p.o
Jednoznačne chod a opytaj si antibiotiká a trvaj na tom, blizia sa Vianoce.
Mne kedysi predpisali Dalacin...ale vyver je na lekarovi, on najlepšie vie co ti je.
Ja som bola dat vybrat 28.11. Dr ze ziaden vyplach. Iba tekuta strava 2dni. Inac nic. A bolelo len jeden den. Ani opuch nic. Tiez som nemala ani atb. Asi zalezi individualne od toho ako je narocny zakrok. Niekedy "len" vytiahnu. Niekedy musia sekat.