icon

Hnisavá hrčka pri zube

seron2
17. júl 2025

Stale sa mi tvoji naboku pri zube na dasne hnisava hrcka ktora sa da vytlacit bola som u zubarky cistila mi kanaliky dokladne a dlho mala som asi na tri tyzdne pokoj no zacalo sa to tvorit zas. Je to uzavrete docastnou vyplnou a neboli to . co s tym? Mal niekto nieco podobne co to moze sposobovat ked koren bol dokladne vycisteny?

chrobak7
17. júl 2025

@seron2 To cez koreň nevyčistí. Hnisavý vačok sa ti vytvoril už v ďasne, pod zubom.

Mal som také, ale bolo to pred 30 rokmi. Zub išiel von a pod zubom boli 2 hnisavé vačky o veľkosti hrášku, ktoré zubár vybral. Neviem, či by to dnes už vedeli aj preliečiť. Skús zájsť k inému zubárovi. Ale ako píšem, cez korienky to asi nevyliečia. tie vačky bude treba odstrániť - buď vytrhnutím zuba, alebo možno sa to dá aj cez ďasno. Ak by ti zub nevytrhli, tak potom ho ošetriť - vyčistiť kanáliky a bude z neho mŕtvy zub.

kacena4
17. júl 2025

mne robili reseckou kedze ten hnis sa tvori az zakorenom zuba, teda od korena nie vo vnutri. skus sa na to spytat drzim palceky

ronie338
17. júl 2025

Ak to dobre vyčistí zub zachráni ale už ho treba uzavrieť a záleží aký veľký je zapal. Vlozka neucinkuje dlhšie ako dva týždne. A dáva sa maxi.alne raz. Ak je ro predný horný zub dá sa spraviť aj resekcia. Ak nie skúsiť uzavrieť trvalo AK neboli a keď nepomôže a začne robiť problémy bolieť a podobne tak von. Ale to bez rtg a všetkého ťažko povedať