icon

Hodgkinov lymfóm vo Švajčiarsku: Manžela nechcú liečiť?

konikmodry111
20. jan 2024

Chcem sa spýtať či máte niektora s ním skúsenosť alebo či poznáte nikoho kto ma tento druh rakoviny.

Už sme boli u dvoch rôznych onkologoch. U prvom keď mu ho zistili, ten nám nepovedal v podstate nič. Pýtali sme sa ho viac veci a na všetko mal odpoved že on nevie a že treba čakať ako sa to ďalej vyvinie 😡 Debil neskutočný. Tak som pohľadala druhého, ten zas povedal že liečiť netreba že možno zmizne sám, že budú ho len sledovať. Ani ten nič v podstate nič nerobí. Manželovi ju zistili pred rokom a pol. A za ten čas mal 2x termin každých 6mesiacov. Nerobia tam nič len zoberú krv a povedia že je všetko v poriadku 🤬

No za ten čas čo o tom vieme že ma rakovinu, pozname 3ludi čo majú tento typ rakoviny a každému ju začali okamžite liečiť. 2ja sú zo Slovenska, jeden žije v Nemecku a všetci sú úspešne vyliečený.

Ja som neskutočne nasrata že s tým nechce nikto nič robiť, všetci nám len hovoria že ma čakať. A akože na čo ? Kým bude v treťom štádiu ? Písala som ďalšiemu onkológovi koli termínu, ten sa ešte nám ešte neozval.
Už mám pomaly pocit že ho nechcú liečiť lebo sme cudzinci, iné ma už nenapadne 😤

Ja vam budem neskutočne vďačná za každú radu či skúsenosť

Strana
z3
zstrbova
22. jan 2024

@konikmodry111 Hodgkinov lymfóm je druh rakoviny lymfatických uzlín. Pri zistení ochorenia sa po stanovení presného typu a rozsahu ochorenia na komisii stanoví liečba - ale vždy sa v zásade jedná o chemoterapiu. Táto choroba sa dá veľmi dobre liečiť a aj vyliečiť. Postup onkológa je teda zvláštny - buď sa jedná málo rizikový druh alebo je tam nejaký problém s úhradou liečby.

lia1988
22. jan 2024

@konikmodry111 Ahoj 🙂 sùcitim s tebou neboj sa bude dobre 😇 ..ja len že - extremny dementi sú tu lekári. Mne dodnes nevyliečili zápal močových ciest! Ako mať skoro rok tam dolu nepohodu, tak to je už aký extrem. Hlavne že rechnungy nezabudnú poslať,ale či je človek okey to ich nezaujima. Nejdem nadávať radšej. I tak každy hneď povie- tak načo si tam a pod domov a bla bla. Aj o tom pomlčím! Veď vieme svoje že áno 😊 zlaté Slovensko 🤗 ja by som už odišla ale manžel nechce.. Keď spomìnaš DE,,tak manželovi vypadla blomba a že skúsime ospevované Nemecko,známa že choj taaaam kks lacno je tam joooj to ñéèé vo Švajci čosi 🤢🙈🙉🙊🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Zubarka ho pozrela, urobila röntgen a po hodine čakania v kresle mu doniesla podpísať papier so sumou 800€ . Domysli si čo nasledovalo 😀 volá mi muž nasratý, ja nakupujem v Dmke a on-.žena štartuj ideme do **** 😅 Zasratá blomba 800€ ? To mám dentálnu hygienu,röntgen, dva opravené kazy, Curaprox kefku, medzizubné čistice a neviem čo ešte tu v CH, o dve dediny vedľa urobené a luxusnú kávu k tomu ako poďakovanie wtf.. Pozdravujem Vás, posielam veľa síl a ak niečo potrebujete ozvite sa, radi pomôžeme 😉😊 slovači zdar 🤗✌️🤝🫶🇸🇰

annm81
22. jan 2024

@lia1988 Realita je taká, že z krajín Slovensko a Švajčiarsko má jedna nadpriemerne vysokú mieru prežitia rakoviny a druhá podpriemernú - rozdiel podľa druhu rakoviny okolo desať percentuálnych bodov, čo nie je málo. Kto sa odvoláva, že majú prísť na Slovensko, lebo je to tam so zdravotníctvom lepšie, asi neuhádne správne, ktorá krajina je tá globálne nadpriemerná a ktorá podpriemerná v liečbe rakoviny.

konikmodry111
autor
23. jan 2024

@matway Ty si cely parazit 🙈

konikmodry111
autor
23. jan 2024

@lia1988 jemine tak to už čo je 😂 môjmu tu vytrhli zub, spravili kanáliky a zubnú náhradu za 800Chf 🙈 a s tými Rechnungen ani Nehovor, za za každú načatú minútu platíš atd 😂 mna skoro j@blo keď sme sem prišli a bola som prvý krát u dr 🤦🏼‍♀️😂

konikmodry111
autor
23. jan 2024

@zstrbova
@sussana29 ďakujem baby pohladam tu lekársku správu, sme sa sťahovali a niekam sme to zapatrošili 🙈

konikmodry111
autor
23. jan 2024

@matway nás pes je pravidelne odcrevnovany, ockovany, nič mu nechýba. Kam chodíš na takéto múdrosti ?

lienka.7
23. jan 2024

@konikmodry111 oporucam ti kontaktovať prednostu prof. Mega z NOU.
Michal.mego@nou.sk

Absolútna topka na SK, vie urcite jazyky, cize dohovoríte sa. A najmä nečakaj ani minutu viac!
Moc moc drzim palce ✊🍀

lia1988
23. jan 2024

@konikmodry111 vedeli by sme polemizovať že áno 🤪 tiež som sa nachodila k lakárom ohľadom arytmie a čo vyšetrenie to 500 frankov rechnung. Pi*i tam 🙄 Amerika hotová......Vedia nám výplaty otáčaťať späť do ich kasy.. držkajte sa 🍀🍀🍀 nejako to tu musíme dobojovať 🤌✊️✊️

cacianka
23. jan 2024

@lienka.7 dnes bol v dámskom magazíne na STV Patrik Palacka, mal viac vstupov, čo som stihla, rozprával perfektne. Má nejakých 7+ titulov = vzdelanie. Mego pacientov prerozdeľuje lekárom podľa typu choroby, (osobná skusenost)
pre hematologiu je dr. Oravcová atď.

sama_mama
24. jan 2024

Dobry den, len podla dg. nie je mozne stanovit optimalnu liecbu. Ale pri lymfomoch nizkeho stupna malignity sa uplatnuje strategia tzv. watch and wait. Pacient je len v sledovani, teda bez aktivnej liecby. Z tohto pristupu moze pacient profitovat a to viac ako z liecby. Ak rovnaky pristup volia 2 kekari, myslim, ze to bude uplne v poriadku. Je to bezna strategia aj v SR.

sama_mama
24. jan 2024

Pripajam este jeden link, kde je to pekne vysvetlene, aj pre laikov myslim zrozumitelne. https://www.lymphoma.org.au/sk/lymphoma/treatme...

rika44
23. aug 2024

@marci77 Pariskova mala Non hodgkinov lymfóm....je xy druhov a podtypov lymfomov a každý sa lieči inak (iným protokolom)

rika44
23. aug 2024

@sama_mama presne tak, to je aj môj prípad, 7 rokov mám začiatočné štádium hodgkinovho lymfómu a liečiť som sa musela až po 7 rokoch, čiže keď začalo byť ochorenie aktívne. Liečim sa v NOÚ. Nie každý lymfóm, ktorý je v tele je ihneď aktívny - niektoré lymfomy dlho "spia"...

Strana
z3