icon

Hospitalizácia pri samovražedných myšlienkach

29. apr 2025

Ahojte, prosim len realne skusenosti. Ako je to s hospitalizaciou pri samovrazednych myslienkach? Da sa to vybavit hned? Ako? Nemam ziadneho psychiatra a nikdy som ziadne problemy nemala. Na ako dlho to zvykne byt hospitalizacia a ako to tam vyzera? Zrutil sa mi cely svet a nedokazem ist dalej, totalna bezmocnost a pocit, ze uz to dalej nema zmysel. Niekedy ma vsak prepadne svetla chvilka ako teraz, kedy rozmyslam ako tomu zamedzit, ale neviem co dalej. Prosim, nesudte a podrobnosti rozoberat nechcem.

enmery
29. apr 2025
luccija
29. apr 2025

Môžeš ísť aj na urgentný príjem zavolajú psychiatra

kacena4
29. apr 2025

bud smer urgentny prijem alebo si zajtra obvolaj psychiatrov v okoli popis situaciu a oni ti presne povedia co a ako. na hospitalizaciu sa dostanes aj tak, ze si zavolas rzp /alebo niekto blizky/ pri samovrazebnych pokusoch, ale hadam az tam nezajdes ries to a nepresviedcaj sa ze si nikdy nemala problem, evidentne mas dost velky problem s ktorym treba pracovat. popr. zavolaj aj psycholovi objednaj sa na sedenia tie vedia byt aj skor ako psychiater a pomoze ti preklenut toto tazke obdobie kym sa nakontaktujes na psychiatra drzim palceky

evienmk
29. apr 2025

Treba to riešiť, nie si sama, takéto stavy ľudia jednoducho mávajú. Ak chceš hospitalizáciu hneď, tak choď na urgentný príjem, maj aj pobalené nejaké veci (pyžamo, voľnočasové oblečenie, veci na osobnú hygienu), lebo asi Ťa rovno hospitalizujú.
Druhá možnosť, môžeš ísť aj ku obvodnému lekárovi, ktorý vypíše PN (ak nevládzeš chodiť do roboty) a telefonicky si dohodnúť termín u psychiatra. On Ti potom po opísaní stavu sám navrhne liečbu v nemocnici. Skús, keď si budeš dohadovať telefonicky termín naznačiť, že nejde o nejakú kontrolu, ale že u Teba je urgentný stav, nech Ťa na vyšetrenie objedná čo najskôr.

bolarazjedna
29. apr 2025

Ja som mala pred rokmi internetového kamoša, ktorý po rozchode s priateľkou sa dostal do ťažkej depresie, tiež mal veľmi blízko k tomu, aby vykonal samovraždu (rozmýšľal nad tým dlhšie, napokon poprosil brata, aby ho odviezol na psychiatriu). Bol hospitalizovaný
5-6tyzdnov, následne sme si opäť písali a bol úplne vymenený, spokojný so životom, okrem liekov pracoval tam aj so psychológom, naučili ho relaxačné techniky, veľmi si to pochvaľoval, dokonca sa mu tam zapáčila jedna so sestriciek, s ktorou neskôr aj radil párkrát, a aj jed mu to nevyšlo, nepadol späť do depresie.
Píšem to len ako povzbudenie, že aj keď možno nevidíš riešenie a ako von z danej situácie, riešenie tam je, zver sa do rúk odborníkov, aby ti s tým pomohli.

taktotedanie
29. apr 2025

Normalne urgent, tam kde je psychiatricke odd, poriesia ta okamzite

ankare
29. apr 2025

Prosím, vyhľadaj odborníka. Zvládneš to. Držím palce!

gabikaa96
29. apr 2025

Mne manžel zavolal sanitku, ale teda tam už bol pokus o samovraždu, hneď ma odviezli na psychiatriu

autor
29. apr 2025

prosim, este jedna otazka, ak by som zasla na urgentny prijem, bojim sa ze mi nebudu verit, ja totizto nemam ziadne emocie, ziadne psychicke zrutenia, uplne som vypnuta a bez stipku emocie by som vedela povedat o tragedii, ktora to cele spustila... neprejavuje sa mi to takto navonok a to som placko a dokazala som plakat za kazdu kravinu... fakt sa bojim, ze ma len otocia, ze mi neuveria a pritom take peklo prezivam v sebe, ale navonok nic nedokazem dat akoby som zamrznuta

koniarova
29. apr 2025

Choď. Nerozmýšľaj, čo keby. Pomôžu ti.

slniecko39
29. apr 2025

Ahoj. Psychiater by mal vedieť pomôcť a nemyslím, že bude brať Tvoje problémy na ľahkú váhu. Aj moja kamarátka bola po tragickej udalosti v takom šoku, že neprežívala žiadne emócie. Celá rodina vraj plakala, ale ona nemohla. Potom chodila k psychiatričke a polepšilo sa to - jednak rozhovorom a jednak nastavením na liečbu. Verím, že je to len obdobie a zvládneš to. Je úžasné, že sa snažíš a hľadáš spôsoby ako fungovať ďalej. Prajem Ti, aby si stretla ľudí, ktorí Ti budú vedieť poradiť a pomôcť ❤️

terezkaarthuramax
29. apr 2025

Zavolala som si rzp a odviezli ma na psychiatru. Drzim ti palceky. Mozes skusit aj ip. Povzbudia ta.

ankare
29. apr 2025

Budú Tí veriť. Nie si prvá ani posledná. Daj vedieť, ako sa máš. Myslíme na Teba!

mariska1989
29. apr 2025

Určite ako píšu baby . Máš určitý typ prvému každý sa prejavuje ináč pomôžu ti aby si mala urgentne pomoc . Poprípade v tvojom okolí pozri koho máš zavolaj povedz o čo ide alebo na surovo zájsť hneď ráno na ambulanciu snáď maju niečo ako urgent nečakane že niekto niečo potrebuje. Alebo porozprávať sa by pomohlo dostať zo seba von čo ťa trápi čo sa udialo

knmmch
Autor odpoveď zmazal
knmmch
3. máj 2025

okamžite ma psychiatriu a nechať sa hospitalizovať. Ja som nešiel, výsledok: 5 hlbokých rezných rán na predlaktí a 6 bodných rán na hrudi a bruchu.. ..zachránili ma v poslednej sekunde, týždeň na ARO, 2 týždne na zavretom oddelení na psychiatrii, 2 týždne na otvorenom.. ..keby som bol vedel, že ma tam tak dajú dokopy tak idem hneď.. ..doma 2 deti a manželka, pracoval som na funkcii riaditeľa s nadštandardným platom, navonok šťastný život, nikto a ani ja teraz nechápem ako som si mohol takto ublížiť a siahnuť si na život.. ..depresia je smrteľná choroba.. ..skutočne ak máš silné myšlienky na samovraždu tak hospitalizácia je najlepšie riešenie..

linda126
26. máj 2025

Ahoj autorka, poviem ti ako to bude ako 15 ročná som trpela veľa, prečo písať nejdem majú odpustené, no mňa to poznačilo dva krát pokus o samovraždu. Roky šli prišla 24 znovu ten istý scenár. A momentálne som na tom tak isto no musím bojovať. Psychiater nasadí liečbu zavrie ťa na psychiatriu ale tam to nekončí musíš bojovať ďalej sama to musíš chcieť. Snažím sa momentálne s tým tiež bojovať, psychiater, terapeut, psychológ. Ono to čím sme si prešli v minulosti nás poznačí na celý život, k tomu sa pridajú naše zle rozhodnutia a už to ide dole vodou. Ale verím že ti to dáš❤️

slniecko39
26. máj 2025

@linda126 Mrzí ma, že máš bolestivú minulosť ale obdivujem koľko sily si v sebe našla.❤️ Nech sa Ti darí

linda126
26. máj 2025
@slniecko39

@linda126 Mrzí ma, že máš bolestivú minulosť ale obdivujem koľko sily si v sebe našla.❤️ Nech sa Ti darí

@slniecko39 Ďakujem ❤️ to isté prajem aj tebe ❤️