Hrčka na štítnej žľaze
Ahoj dnes som si nahmatala takú vacsiu hrčku (proste taky kopček celkom velky), je to v strede hrdla tak hore vysie .. nie som chorá ani nachladnutá ani ma neboli hrdlo.. bojím sa aby to nebolo niečo vážne :(
prosím nerieš dohady tu na koni, okamžite smer obvodná a následne USG. Hlavne ak sa ti ťažšie prehĺta, čo ak je to abces? Ešte dnes to začni riešiť, ja chodím s hrčkou na ORL a tam ma upozornili - ako náhle sa začne zväčšovať, cítiť ju pri prehĺtaní, mám sa okamžite dostaviť do ambulancie.
prosím nerieš dohady tu na koni, okamžite smer obvodná a následne USG. Hlavne ak sa ti ťažšie prehĺta, čo ak je to abces? Ešte dnes to začni riešiť, ja chodím s hrčkou na ORL a tam ma upozornili - ako náhle sa začne zväčšovať, cítiť ju pri prehĺtaní, mám sa okamžite dostaviť do ambulancie.
@martinka17 ano už som boal u lekára zobral mi krv a hneď výmenný lístok na sono ale keďže sa dlho caka tak som sa objednala u sukromnika a termín mam v utorok🙂
Držím palce, nebude to nič zle, verím tomu, ale lepšie mať istotu.
Určite treba zájsť na endokrinologiu..Môže to byť iba zväčšená štítna žľaza alebo nejaká cysta.
Určite treba zájsť na endokrinologiu..Môže to byť iba zväčšená štítna žľaza alebo nejaká cysta.
@lesiiaoldi no krvne výsledky mam dobre štítna žľaza úplne v strede v norme ale uvidíme v utorok na sone
Ja mám tiež mikrocysty neškodné
Tak baby mam to za sebou, je to cysta mam si to dat vysať u krvného lekára🙂
Krcneho
@majamat ahojte, je to medialna krcna cysta a budú mi to musieť odstrániť aj s časťou jazylky a ešte musím ísť na endokrinologiu ze to mam spojené aj s malou časťou priechod ci co štítnej žľazy... takže musím ísť na endokrinologiu neviete mi poradiť nejakého lekára kde sa necaka pol roka ? Tn kraj .. bojím sa aby mi neodstráni celu štítnu zlazu

treba ísť na endokrinológiu,urobia ti sono a zistia čo to je,väčšinou sú to benígne uzlíky,ale tu na koníku ťažko zistíš dg.