icon

Hyperakúzia a tinitus

Včera o 08:44

Ahojte, máte niekto túto skvelú kombináciu spolu? Nedávno mi zistili hyperakuziu. Všetko som počula príliš hlasno až na nevydržanie niektoré zvuky. Vravím si že fajn a teraz najnovšie do toho tinitus. Spolu to je celkom psycho :( vnímať zvuky hlasno a zároveň do toho pískanie. Čo vám pomohlo? Ako ste sa s tým naučili fungovať? Beriete aj nejaké lieky? Zhoršil sa Vám sluch? Mne lekárka vraví že počujem až moc dobre, že strach o sluch nemusím mať…ale človek nikdy nevie

sisamisaaa
Včera o 08:49

Kukni si The Steady Coach, má videá aj špeciálne na túto tému. Nedávno mala rozhovor s pani čo sa z toho dostala.
Ja mám tinnitus, jednu dobu som počula aj elektrické káble v stenách (v niektorých bytoch počujem aj dnes ale to už musí byť extrém).
Mne pomohla kniha od Petra Studeníka Vyliečil som si tinnitus (rovnaký postup je aj pri hyperakuzii) a aplikovanie ružového šumu podľa jeho rád. On odporúča aj psychoterapiu, na tú som nechodila, možno by mi to pomohlo, ale sama na tom hodne pracujem podľa tej DR. Yonit čo má ten kanál ako som odporučila.

stellarstar
Včera o 09:13

Ja a ja mám ešte lepšie kombo. Ja mám -50% obojstrannú stratu sluchu, hyperakúziu, tinnitus, krátky zvukovod.

Lieky na to neexistuje, ale môžeš si dať predpísať tinnitus noiser. Je to ako ušný strojček len je tam zabudovaný tinnitis tón a zníži celkovo zvuky aby ai nepočula všetko tak hlasno.

Môžeš skúsiť aj štuple do uší zatiaľ alebo vatu