Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@kingu28 mne vyberali maternicu v apríli, najhorší bol prvý týždeň, potom sa to už len a len zlepšovalo, nemusíš sa ničoho báť, bola som v kúpeľoch - tam som sa úplne doliečila a teraz fungujem normálne akurát nemám menzes (ten mi ani nechýba 🙂 ), všetko je v mojom živote ako pred operáciou, neboj sa ničoho všetko dobre dopadne 😉
@danka483
@cecilia68
@gabika2001 dakujem Vam velmi pekne. Mozno hlupa otazka, ale ak mi zostanu tie vajecniky, co mi zarucit nevedeli, budem mat este menstruaciu?
@kingu28 nie, nebudeš mať menzes, aj mne nechali vaječníky lebo tie som mala v poriadku
@gabika2001 dakujem. ☹
@danka483 ahoj tak dnes som bola odovzdať marodku v robote a ešte som skočila za majstrom a dohodla sa s níma z agentúri mi urobili to že prehodnotili môj zdravotný stav a firemný dr sa ma spýtal že prečo ma nenechali ešte marodiť ked si vybavujem kúpele a jedinú dobrú vec čo mohol spraviť ma odporučil len na dve zmeny a neodporučil bremeno viac ako 5kg a dopísal striedavú sedavú lahkú prácu tak na personalnom len prevratili očami tak zajtrá uvidím kde ma prideli ale aj tak si myslím že pri tej mojéj smole to všetko dlhu trvácnosť nebude mať lebo koncom decembra mi končí s nimi zmluva tak uvidím ako sa to všetko vyvinie čo už ....už som len zvedavá kedy už konečne aj mne príde termín nástupu
@danielik79 ach aj mne sa vsetci cuduju ze som isla veľmi skoro do prace , teraz budem.musiet ist k dok.koly hormonom som zvedavá co vymyslí ach . Idem spat som k.o. o 4 rano som vstavala...
@cecilia68 viem že je to moja voľba , preto sa snažím nájsť niečo prírodné nakoľko som ešte mladá a tie návaly a iné veci okolo toho nie sú veľmi príjemné , hmotnosť mi je ukradnutá ja potrebujem fungovať pri maličkom dieťati a nie trápiť sa " babkovskými" problémami 😒 a to ste v akom veku absolvovala operáciu ? lebo vidím že by ste mi aj ( teoreticky) mamou mohli byť preto to vykanie.
@danka483 Netrápia ma babkovské problémy, hmotnosť mi je tiež ukradnutá. Len poukazujem na to, že nie každý má problémy (návaly a iné veci) po operácii. Ja fungujem už 11 rokov po operáciách(mala som ich tri po sebe, ktoré sa týkali gynekologických záležitosti) A už som babičkou 🙂
@danka483 no vidím že tu sa to trochu zvrhlo no čo už .Ja mám dnes za sebou prvý deň v práci a aj ked ma kolegyne šetrili vyzeralo to biedne celý deň som bola na nohách a teraz ledva chodím .Idem zmeniť gynekologa firemný dr mi jasne povedal že som mala ešte marodiť.Dnes v robote som mala navaly každú chvílu a cítila som sa na odpadnutie a zajtrá neviem jak to vydržím uvidím.
@cecilia68 už som tu raz písala návaly a všetko okolo tohoto závisí aj od zdravotného stavú človeka ,akú ma prácu a aj od toho ako sa o človeka aj dr postará.Ja nateraz neberem žiadne injekcie ani hormony ale každý to inak znášame vy možno lepšie a my možno horšie.....bohužial zdravotný stav a namáhavá práca nepustí....každý sme iný
@danielik79 juj dani to mi je ľúto no verim ti mna velmi aj to brucho ťahá nosim sťahovaci pás uz opäť citim návaly a to bude zajtra mesiac co mi to pichli objednana som na 15.12 vypytam si asi tie naplaste , no ja som gynekológa zmenila a sam veavel ze 6 týždňov je pnka ....
@danka483 mne firemný dr povedal že som mala marodiť aj viac závisí od dr čo tam napíšu a ja si myslím že keby chceli tak vedia čo tam napísať .....lenže chybička krásy je tá že každý z nich ti povie dajte výpoved ......lahko sa to povie ako sa spravý no čo už.Ja som už len zvedavá že kedy mne dojde list z kúpelov.
@danielik79 myslim že do 2 týždňov ti dojde a snad sa aj stretneme 🙂
@danielik79 Áno, spomínala som, že každá je iná. Ja sa nehádam 🙂 Mám ešte 11 iných diagnóz a dosť ťažkú fyzickú prácu, to len tak na okraj 🙂 A som už aj stará 😀
@danka483 @danielik79 ja idem na operáciu v januári a vaječníky ostávajú, chcem sa vás opýtať koľko ste marodovali? ako dlho ste boli v nemocnici? budem po operácií špiniť-krvácať/treba mi do nemocnice veľa zložiek?
@adulka07 ahoj rez budes mať pri tejto op ako pri sekcii tzv.bikiny ja mam od pupka dolu cize cele brucho :( marodka 6 týždňov a spinenie no neviem ťažko povedat budes mat zrejme zavedeny dren z rany a tade bude kev vychádzať ale 1bal.si zbal. Pri tvojejooperacii sa neboj bude to ok. Drzim palec
@danka483 no už pomaly balíš lebo ja už začínam rozmýšlať že čo si pobaliť a už sa teším že si po tom všetkom humbuku oddýchnem ja idem 5.1. V robote sa nateraz nenamáham ale ktovie do kedy aj ked mi dnes zmluvu predlžili lebo agentura si začala svojich zamestnancov chrániť a držať ich zubami nechtami dokial nedajú výpovede sami tak mna chráni aj hodnotenie od lekára tak zatial sa trochu v robote vadím aby mi nedali nič ťažkého
@danielik79 ahoj tak 5.1 nastupujes? Ešte veru nebalim neni času . Tak budeme tam spolu 🙂 ja som nasla chatu tak prvy týždeň tam bude drobec s babkou a tatom a potom pojdu domov :( a od cca 20 mam zasa zajednanu chatu tak pridu ach. A co balís ? Nech viem co pobrat...
@danka483 ahoj ani ja som ešte ani na rozume nemala baliť.Super že si si tam našla chatu .Ja som nad tym ani nejak nerozmýšlala asi som moc pracovne preťažená ale asi ked ma pridu pozrieť prespia u rodiny .Už sa strašne teším kedy bude dovolenka a to chcú aby sme robili ajna sviatky a počas sviatkov
@danielik79 ahoj tak ako balis? Ja som práve zacala dávať na kopu veci no tak sa mi nechce :(
@danka483 no ahoj ja som ešte ani nezačala lebo momentálne behám s malou po pohotovostiach čo má jeden astmatický záchvat každý druhý deň aj vianoce sme boli na pohotovosti takže asi sa budem baliť na poslednú chvílu a mám obavy ako to všetko zvádnu aj ked si furt myslím že skončia aj tak v nemocníci ked nebudem doma.....manžel má už teraz riadne stresy z toho .Ale čo už voliak to vydržia ved starky sú 😒

Ahojte...mam 31 rokov a v januari mi budu vyberat maternicu. Ako sa zmenil vas zivot po vybrati? Teda ak sa zmenil. Ja sa velmi bojim. Dakujem za odpovede.