icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

gabika2001
18. jan 2016

@danielik79 @danka483 som rada že ste spolu v kúpeľoch a máte spoločné ubytovanie, no pochváľte sa ako sa vám páči taký relax? a kde ste ubytované? od decembra funguje už aj DIANA, vyzerá tam super 🙂

petra7777
18. jan 2016

@danielik79 Nechápem.....čo sa mám po*rať teraz, či ako? Z jednej otázky ste urobili kauzu ako dve sliepky na trhovisku. Dospelé ženské a chováte sa ako rozmaznané deti, ktorým vezmú hračku ☹ Ja nesedím celé dni na nete, ako niekto, že?

danka483
18. jan 2016

@gabika2001 diana je prázdna tam nikoho nieto. No páči len je to ine keďže je zima hore dolu behat obliekať sme v adam dep. Ale som rada ze to končí tesim sa na drobca 🙂

danielik79
18. jan 2016

@petra7777 pre mňa za mňa sa aj pototo to ti rýpeš a uražaš môj nazor poznaš a sedieť tu furt nesedím prave som len prišla z harmonikoveho koncertu a bolo super to že ti furt niečo riešiš ....ale nevadí aspoň mám postarane o rozruch a konečne si možno najdem čas aj na koňa

danielik79
18. jan 2016

@gabika2001 je tu super sme ubytovane v depandens Adam ,ubytko je vcelku fajn až na to že je tu vaňa miesto sprchy .Odporučam tu uja Ferka v pondelok vždy hrá na harmonike,v utorok o 15:30 sú brušne tance (výborna vec) a ešte odporučam si tu vybavyť zľavovu kartu liptov čo vam daju papier na nu na recepcii pre kupelnych hostí mate tam rôzne zlavy či na solnu jaskyňu,savnu ,welnesko...a kopu iných zliav čo možno ani nevyužijete

pillipilli
18. jan 2016

Ahojte mne tiez doktor odporucil vybrat maternicu, vraj naco mi to je. Mala som velky miom na krcku maternici a operacia bola dost na prd. Zatial ma neprehovoril. Bojim sa.

danielik79
19. jan 2016

@pillipilli ahoj rozhodnutie je hlavne na tebe nie na doktorovi ma to svoje pre aj proti na jednej strane nemusíš mať periodu ale na druhej zas môžu vzniknuť aj komplikacie.V prvych dňoch po operacii a ešte potom ale dva týždne je to všetko moc citlive treba zvážiť aj svoj zdravotný stav a ako sa ty hlavne cítiš

adulka07
19. jan 2016

@danielik79 ja som dnes práve týždeň po operácií, včera som prišla domov, snažím sa šetriť a ani veľmi nevládzem, variť varí manžel, syn tiež pomáha, nevydržím ešte ani dlho sedieť. Do kedy to bude také? kedy už budem vedieť niečo aj robiť? viem, že sa nesmiem premáhať, močový mechúr si musí najsť miesto

danka483
19. jan 2016

@adulka07 neboj bude sa to zlepšovať zo dňa na deň , o 2 týždne bude dobre snaz sa chodiť co najviac sa dá ( po byte) držím palce 🙂

danielik79
19. jan 2016

@adulka07 ako písala danka neboj bude dobre teraz to je hlavne o tvojej pohode na volačo sa zameraj bud na ručne prace alebo kratke prechadzky skratka nemysli na to viem že je to ťažke a hlavne bolestive.Na ten močový mechur ti len odporuča vela piť a ak sa ti to nezmenítak treba povedať obvodnemu lebo ked si mala hadičku sa ti mohol privodiť aj zapal a treba si kupiť wobenzim ten je na pooperačne stavy

adulka07
19. jan 2016

@danka483 @danielik79 dakujem za rady, ja som inak v pohode, chodím od prvej chvíle čo mi v nemocnici odpojili hadičku na moč, len ešte nevládzem tak ako predtým, ale to je samozrejmé. V noci som mala teraz trošku tlaky v brušku, ale dnes viacej ležím tak už je lepšie

notebook
21. jan 2016

chcela by som sa opýtať, že či ste niektorá užívali po operácii wobenzym, či to ozaj pomáha. Ja už mám tiež naplánovanú operáciu a neviem, či si ho mám vopred zabezpečiť, alebo nie

adulka07
21. jan 2016

@notebook, ja som bola operovaná minulý utorok a som aj bez wobenzinu v pohode, rana je pekná, tenká čiarka a už aj chrastičky pomaly miznú, bolesti už skoro vôbec, hoci viem, že z vnútra sa to bude hojiť oveľa dlhšie

notebook
22. jan 2016

@adulka07 Ďakujem a prajem skoré doliečenie 🙂

adulka07
26. jan 2016

žienky, chcem sa opýtať, že ked pôjdem po mesiaci na kontrolu, je nejaká šanca, že mi napíše vychádzky? alebo sa ani na túto diagnozu nedávajú? akože každým dňom mi je lepšie, už nemám bolesti, čo to už doma aj porobím, aj ked veľa ešte oddychujem a strašne si dávam pozor, len si neviem predstaviť, že počas celej PN musím byť zavretá v byte

danka483
26. jan 2016

@adulka07 jasne pýtaj si ;) ja som bola pn 6 týždňov . Vravela som ti že každým dňom bude lepšie držím palec 🙂

adulka07
26. jan 2016

@danka483 áno, mala si pravdu, už po troške aj žehlím, aj polievku postavím, prach utriem a tak ..už bez bolestí aj vstanem z postele, ja tiež nebudem dlhšie ako 6týž.PN, však by ma porazilo, o 2týž. idem na kontrolu, do vtedy to ešte vydržím aj bez vychádzok

adrian252
31. jan 2016

Ahojte, caka ma taktiez hysterektomia. Mam objednaneho operatera a neviem co sa v takom pripade dava, nikdy som nebola na operacii. Poradte mi prosim. Vdaka

adulka07
11. feb 2016

žienky, včera som bola na kontrole po mesiaci -no konečne, už ani tie injekcie do brucha nemám , no a ,že sa to pekne hojí, že ešte si mám dať tak 2týž. pozor a budem zahojená, ja sa tak teším,. už mi doma drbe, pomaly chcem ukončit marodku a vybrať si minuloročnú dovolenku- 2 týžd. kedy si už môžem zájsť do obchodu,do knižnice alebo len tak ..ja sa tak teším človeku pri chorobe sú bežné veci tak vzázné

notebook
11. feb 2016

@adulka07 prajem ti rýchle uzdravenie. Potom ešte kúpele, kde sa dáš iste úplne do poriadku.

adulka07
11. feb 2016

@notebook dakujem, som mladá tak sa to hojí dosť rýchlo, no zatial na kúpele veľmi nemyslím, nemám žiadné problémy a vaječníky ostali, hormony pracujú ..a pravdu povediac už teraz doma počúvam od môjho, že čo by som v kúpeľoch robila, lebo tam chodia ženy, ktoré si chcú niekoho nájsť a také žiarlivostné bludy, čo on ked mal operované koleno tak do kúpeľov išiel a 3 týždne bol naložený každý večer v alkohole a predrbal kopu peňazí a pritom ja nepijem vôbec a keby som si niekoho chcela nájsť tak nemusím ísť nikam.. to sú muži

notebook
11. feb 2016

Kašli na neho, oddýchneš si, máš na to pol roka a teda aj nárok. Predsa je to zásah do organizmu.

skill
15. feb 2016

Ahojte dievčatá,
po operácii polypu na maternici mi prišli negatívne výsledky -atypická komplexná hyperplázia.
Lekárka mi doporučila odstránenie maternice. Prečítala som si príspevky, takže som trochu v "obraze",
ale aj tak mám strach.
Operovať ma budú na Antolskej v Petržalke. Neviete mi doporučiť nejakého dobrého operatéra?
Ďakujem

adulka07
15. feb 2016

@skill neboj bude všetko dobré, ja som bola operovaná 12.01 a už som piatok ukončila marodku lebo mi už doma zatvorenej v byte drbalo ale som na dovolenke ešte 2 týždne. Občas rana ešte zabolí, ale nič strašné. Lekára som si konkrétne nevybavovala, stačilo, že mi primár povedal aby som sa nebála, lebo budem v dobrých rukách a ako som tam týždeň ležala tak ozaj všetci lekári bolo na úrovni

skill
16. feb 2016

Ďakujem pekne za povzbudenie. Každý mi doporučuje, aby som si zohnala nejakého známeho, alebo aspoň doporučenie. Ja veľmi nerada také veci. Dcéru mi tam zobrali z pohotovosti rovno na operačnú sálu na chirurgii a prístup lekára a sestričiek si nevieme vynachváliť.

kingu28
16. feb 2016

Uz aj ja mam termin na 4.3 Operovat ma budu v Blave na NOU. Nech je uz po, velmi sa bojim ☹ ale to asi kazda z nas. ☹

skill
16. feb 2016

Veru aj ja mám strach. Desí ma , že rekonvalescensia trvá tak dlho. Neviem si to predstaviť. Ale zdravie je prvoradé, budeme to musieť vydržať!!!

adulka07
16. feb 2016

@skill no rekonvalescencia je u každého iná, určite je najhoršie po prebudení,ale tečie v kuse infúzia a vedia to utlmiť, na druhý deň len ležíš,prišla rehab.sestra a pomohla mi posadiť sa čo som ešte pár krát urobila v ten deň aj sama a na další deň ťa odpoja od hadičiek a už chodíš sama, ono to určite 2 týždne ešte pobolieva a nedaj bože si kýchnuť ,ale potom už každým dňom je lepšie, ..

skill
16. feb 2016

@adulka07 Ďakujem za info.

kikuliak
20. feb 2016

Pekny den prajem prosim vas absolvovala niektora preventivnu zaistovaciu liecbu... radioterapiu...po histerke? dakujem za odpoved