Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@fialka2612 na návrh do kúpeľ som si napísala, ktoré kúpele hore tužkou a približne termín. Po oznámení z Prešova o kúpeľnej liečbe som volala do kúpeľ a dohodla si termín.
Dobrý deň 7.5. my budú vyberať maternicu aj vaječníky, laparoskopicky, kašlem neviete či je dobré od kašľu?
@010306 ahoj.. urcite musis byt uplne zdrava.. nesmies byt ani prehliadnutá.. ani soplik.. ani kašeľ.. poraď sa svojho lekára.. budeš musieť asi posunúť termín.. to vážny zákrok.. držím palce
Prechladnuta nie som , neviem či nemám náhodou alergiu, iba kašlem
@010306 jasne.. ale určite opitaj sa svojho doktora.. budeš mat istotu 🙂
@habanka2014 Ďakujem, v piatok idem do nemocnice , možno my niečo dajú do pondelka
@katkano ďakujem pekne, a kedy to ráčili zo všeobecnej poslať do kúpeľov? Koľko dní im to trvalo? Nepamätáš si už prosím ťa? Lebo človek má pocit, že v Prešove asi spia s tým schvaľovaním a následným odosielaním kúpeľných návrhov. ☹ Volala si aj do Prešova, či len do kúpeľov? Ďakujem pekne za odpoveď.
@fialka2612 Do mesiaca to bolo v kúpeľoch aj s najneskorším termínom nástupu v mojom prípade 16.5.2019. Ja som onko pacient mám nárok do 2 rokov od operácie . Volala som aj do Prešova a tam mi povedali že je to už v kúpeľoch, tak následne som volala asi každý deň počas 10 dní do Lúčok a keďže ten termín je u mňa až 24 mesiacov od operácie a prerábajú v lúčkach bazény tak idem až 2.7 :D
@fialka2612 Na návrh od lekára, ktorý som zasielala do Prešova som si napísala tužkou kúpele (Lúčky) a približne termín kedy by som nechcela ísť všetko ostatné dohodneš telefonicky s recepciou v kúpeľoch.
@katrinka34 ahoj mne tiež zobrali všetko laparoskopicky som 2 den po, mala mamina ešte nejakú liečbu?
@010306 nie ;), ale u maminy teraz po roku a pol nastali trochu komplikácie :( začal jej padať močový mechúr, má pocit akoby jej išiel vypadnúť, vraj to bude na operáciu :(
Lebo mne povedal lekár ešte nemám ani výsledky že by bolo dobré keby som vybrala ožiarenia zo spodu , že ako prevenciu, preto sa pýtam či to je bežné, dakujem
@mojka2310 mne síce maternicu nevybrali ale mojej tete a mojej mamine áno a čaká to v budúcnosti aj mňa keďže genetické testy ukázali že mám veľkú pravdepodobnosť rakoviny. Moja teta to zvládla bravúrne je pravda že mala na začiatku bolesti ale inak je v poriadku. Mojej mamine vyberali asi pred rokom a bolesti a problémy má stále. Teraz moju tetu čaká už aj mastektómia. Preventívne.
Čo je mstektomia
@010306 To zavisi najma od velkosti karcinomu mozno typu atd. To posudzuje vzdy onkokomisia ale vacsinou sa rozhoduje az na zaklade vysledkov histologie po hysterektomii. Aspon u mna to tak bolo, mne nedali ale je to bezne.
Ahojte.. ja doma posielala návrh do VsZP 5.4.. a schválenie mi ešte neprišlo 😱
@eva47 Najskôr som si v kúpeľoch zistila, aké termíny na A-čkové návrhy práve vybavujú, mne vyhovujúci som si rezervovala. Na návrh do VsZP som tužkou hore napísala do ktorých kúpeľov by som chcela ísť. Schválili mi to. Z kúpeľov mi už aj prišla pozvánka na vopred rezervovaný termín😀
Ahojte. Mám 39r a dnes mi lekár povedal, že musí ísť von maternica aj vaječníky :( a ja sa toho tak veľmi bojím. Už aby bolo po Tom a žiadne komplikácie
@cellesta ahoj, aj ja som sa toho bála, už je to 3 mesiace čo my vyberali maternicu aj vaječníky, operovali ma na klenovej a robili my to laparoskopicky, prvý deň bol najhorší ale dá sa to vydržať, potom to už bolo lepšie, pustili ma na 5 deň, ďalšiu liečbu som nepotrebovala, mala som nádor v strede maternice, PN som bola 2 mesiace, zajtra idem prvý krát na kontrolu
Bol niekto po hysterektomii aj v Bardejovskych Kupoloch?
Ahojte, prosim Vas, co svetko si treba zobrat do nemocnice?
Ja nastupujem na zakrok do ruzinovskej nemocnice - neabsolvovali ste nahodou zakrok tam? zazmluvneneho lekara nemam

@katkano ty si si vybrala termín, alebo ti ho navrhli oni v Lúčkach? Kamoška si tiež dávala žiadosť na kúpele, ale ona len teraz to posielala na poisťovňu.