Ide o podchladenie?
Ahojte boli sme na výlete a v -2 stupňoch som mala na sebe termo mikinu a bundu na spodku silonky leginy 2 ponožky .bola som vonku cca 3 a pól hodiny ..bez alkoholu prisla som domov a mám veľmi studené prsty na nohach naozaj neskutočne ..môže ust o podchladenie ?
@xenia123456789 Určite nie. Ak by išlo o podchladenie, tak sú prsty biele a pri zohrievaní strašne bolia. Inak ísť v takej teplote v silonkách ako spodnej vrstve je ....
Podchladenie je, keď je telesná teplota nižšia ako 35°C ... ak myslíš na omrzliny, tak si myslím, že to určite nebude tvoj prípad
@xenia123456789 ano, je to mozne, su ludia, ktorim nedokrvuju a omrzaju prsty na rukach a nohach aj pri vyssich no stale nizskych teplotach.
Ja nemám prekrvene dobre končatiny, od malička s tým mám problem.. čiže nohy mám večne studené a keď som v zime vonku, neviem vydržat len pre toto, obliekam sa dobre o vrstveni viem všetko, mám kvalitné topánky ale toto mi robí problém celý život.. prečo to píšem - vďaka tomuto som mala niekoľko krát prsty modré od zimy.. a nikdy som nebola podchladena, prsty mám všetky, vekom už síce necítim na koncekoch palca dotyk, ale inak som v poriadku.. to píšem preto, aby si vedela že tým že máš velmi studené prsty sa ti nič nestane.. pokiaľ ti neklesla telesná teplota, nemáš triasku, modré ústa, malátnosť určite nie si podchladena.. daj si teraz hrubé ponožky, urob si teplý suchý zábal.. voda by teraz pre teba mohla byť príliš horúca na prsty aj keby bola chladna..

@xenia123456789 nemyslim si