icon

Ide o problém brušnej aorty alebo len stres?

12. nov 2024

Od rana mam citim pri chodzi alevo v pokoji take tepanie v oblasti brucha,akoby svalove zasklby. Teosku ma aj pobolieva zaludok. Ale od rana bol stresujuci den,okrem toho mam tetaniu,ze mam svalove zasklby niekedy vsade. Ct bricha s kontrastom mi robili pred 3 mesiacmi,tak snad by videli nejaki vydut brusnej aorty. Prosim,ukludnitr ma,ze mi len sibe 😅

Strana
z2
anka4434
12. nov 2024

Aj ja to len daaku dobu prvý krát v živote som začala cítim ale neriešim to a zasklby mám ja hocikde po tebe každú chvíľu. Doplň to magnezko a bude dobre

oriesocek
12. nov 2024

@anka4434 no aorta sa iba tak nezväčši. V budúcnosti si ju určite ja budem dávať kontrolovať, keďže strýko na to zomrel a mame sa postupne zväčšuje (rozumej napr o 1 mm ročne a sledujú jej ju. Takže evidentne to môžme mať genetické.

anka4434
12. nov 2024

@oriesocek Áno áno určite sa to vie tiež geneticky prenášať a mrzí má úmrtie vášho strýka. Ale tak v 30tke na jej mieste by som sa tým nezaoberala ak neviem o dacom v rodine

margotka17
13. nov 2024

Kľud dievča zlaté, nestresuj zbytočne a veľmi sa nesleduj. Moja sestra mi občas zavolá, že jej nepríčetne busi srdce. Vravím jej, otvor skrinku, zober si čokoládku, jedz a povedz mi, čo si od rána robila, aby ti búšilo srdce. Čokoládku zje, vyrozpráva sa a zistíme, že ani nevie ako, ale už je jej dobré. Tak aj ty si daj sladkosť maličkú, uvidíš akú má zázračnú moc 🫣👍😉

Strana
z2