icon

Idiopatická granulomatózna mastitída (IGM)

30. aug 2020

Mate niekto skusenosti s touto diagnozou? Ako dlho trvalo kym sa Vam to vyliecilo? Pripadne, vratilo sa to neskor? Dakujem

fazulka219
10. feb 2023

Zdravim,je tu niekto s touto diagnózou??

autor
10. feb 2023

@fazulka219 ahoj, ano, ak si citala predchadzajuce prispevky, tak je nas tu viac 🙂

martina2317
10. feb 2023

Ahojte, tak pokračujem ako som dopadla. Teda v juli sa mi to opäť začalo zapaľovať a bolieť. Hneď prvý deň ako som to pocítila, som v lekárni kupila serrapeptazu ale tu najvyššiu davku - sice bola vedená ako veterinárny doplnok, kvôli povoleniam čo býva okolo schvalenia atd .., tak som ju začala užívať ako väčší pes😁, dala som si hneď zmrazené listy, skorocelu, skorocel som aj pila, skorocelovu čistú tinkturu a striedala som ju s tinkturou audrion.Mala som doma colchicin dispert, ktorym ma na to liecili, len žiaľ uz som na neho alergicka. takze som si nemohla to dať. Na druhý deň mi vyšiel pozitiv covid test, takže som nemohla s tym ani ísť na Klenovu. Volala som s p. doktorkou, dostala som odporucenie, ze po kovide mám ísť na sono prsnika na heydukovu a potom prísť. Kovid som teda riešila skoro 3tyzdne. Pocas toho sa to ukludnilo, takze sono vyslo uplne v poriadku a taktiež aj kontrola na klenovej . Odvtedy mám zasa kľud.a pevne verím, že to uz tak ostane . ale samozrejme, doma mám uloženú preistotu serrapeptazu .

autor
10. feb 2023

@martina2317 jeej, tak to je super sprava 👍 a tu serapeptazu si brala len tu kratku chvilu kym si mala problem? Alebo dlhodobejsie radsej?

autor
10. feb 2023

@martina2317 joj mi je smiesno ze ako vacsi pes 😅😅 a vidis no mozno ked sa nasadi aj takato liecba tak to pomoze, len to by muselo byt hned od zaciatku.. a kedze kym sa clovek dopracuje k diagnoze igm, tak to isty cas trva a ten zapal sa tak rozsiri ze uz je s tym tazko.. tak super ze hned si to takto nasadila a ze to zabralo 🙂 sama viem ze clovek po tom vsetkom co prezil, uz pri nejakej zacinajucej zmene reaguje okamzite, lebo sa nechce zas dostat do toho kolotoca..

fazulka219
11. feb 2023

Dievčatá,chcem sa spýtať ako vyzeral vás prsník.dr.ma len podozrenie.o 3 týždne mám MR.asi sa zbláznim dovtedy.mam tam hrču ktorá už síce toľko neboli,ale prso zapálené stále viac.hmis tam nieje,bola som vo štvrtok na sono.vybrala som od vianoc dvoje antibiotiká,kým som ich brala tak sa to trocha skludnilo.ale akonáhle som prestala znova zapálené.bojim sa riadne.citala som aj zapalovej rakovine.idem sa zblázniť od strachu.

fazulka219
11. feb 2023

Chodím do Žiliny k dr.Haľkovi je to onkochirurg,povedal že sa to môže hojiť aj rok.ale musíme počkať na magnet.

autor
11. feb 2023

@fazulka219 fuha no to sa takto asi neda povedat.. ja som to mala bolave zapalene, kazdym dnom to bolelo viac, ale napriklad mne atb nezabrali absolutne vobec.. a oni ti to zdiagnostikuju na zaklade magnetu? Lebo s urcitostou sa da tato dg urcit myslim ze len z biopsie.. akoze ano, na magnete bude nieco vidno, ale nie som si ista ci na zaklade magnetu sa da potvrdit tato dg..
No ja by som na tvojom mieste skusila zatial asi nasadit nejake volnopredajne lieky, mozno tu serapeptazu co spominala @martina2317 a skorocel 🤔

fazulka219
11. feb 2023

Tu serrapeptazu som si už objednala,a skúsim skorocel,ale mám len sušený.podla magnetu uvidia asi čo to vlastne je ,a potom budú brať vzorky.slahnut má ide s tohto čakania.ta hrca má bolí keď si ju chytím,a sklbe má v Tom.

martina2317
13. feb 2023

ahoj, tu serrapeptazu som vybrala preistotu celú aj ked som uz nemala nejaký problem a este som si aj imunoglukan asi od polovice vybratej serrapeptazy. nasadila. Presne, keď uz si tým človek prejde, pri akejkoľvek zmene už panika a už nasadzam všetko čo ma napadne. dokonca mi kamoska v nememecku kupila wobenzym imun. tu nebol dostupny. ale keďže som brala imunoglukan, tak wobenzym bol bezpredmetny.

martina2317
13. feb 2023

@fazulka219 ahoj, ked si pozrieš aj moje predošlé prispevky, tak mna dva roky posielali len sono, mamo, skúšali rôzne lieky od antibiotik, hormonalnej antikoncepcie po angucaston, skusali to chirurgicky vybrať 2x , videli to asi dvaja- traja kožný lekari, imunologovia, prsníkovi lekari, rady kapustny list priložiť a nič nezabralo. prsnik bol celý červený, horúci, ťažký a prišerne bolel,az kym som neobjavila p. doktorku, ktorá to lieči colchicin dispert. vtedy som dostala colchicin dispert a vitamin E a čerstvé listy zmrazené skorocelu a caj skorocelovy. skorocel som si potom uz aj sama zbierala a mrazila. ked som zacala tuto liecbu, zacalo sa to ukludnovat, z bradavky aj nieco vytekalo tajej slonovinovej farby, doktorka povedala ,ze je to vporiadku, ze to musim. to davali aj na rozbor, hnis to nebol, ze nejaka prsnikova tekutina. a teda, po roku sa mi to uzasne ukludnilo. sem- tam som pocitovala akoby sa to vratilo ale vzdy som mala colchicin. potom som rok bola bez liecby, a pri preventivnom nasadeni som zacala byt na colchicin alergicka. tak preto som hladala iny protizapalovy enzym a narazila som na serrapeptazu s kombinaciou ako som pisala v predoslej. ale myslim, ze najviac mi pomohla ta liecba colchicinom.

fazulka219
13. feb 2023

Ďakujem vám,no som zvedavá ako dopadnem.dr.vravel hneď keď to zbadal že to sa môže hojiť aj rok.tak asi tuší čo to je .len počkáme na ten magnet,a potom asi biopsia.dam vedieť potom.

autor
13. feb 2023

@fazulka219 no, aj rok, aj dva.. 😏 tak drzim palce, nech dopadnes co najlepsie ✊

fazulka219
15. feb 2023

Ďakujem

larra84
26. mar 2023

Dievcata tak po roku sa mi to zas vratilo v plnej bolesti 😓 skusim rano zavolat dr.Minarikovej, co s tym.. Mate s tym niektora skusenost? Ako ste to riesili? Davam si teraz 4-5 tabl.colchicin a potieram skorocelovou tinkturou.. vdaka za vase odpovede

autor
26. mar 2023

@larra84 ahoj, a predtym si to mala uz uplne vyliecene? Ako dlho si brala kolchicin?

larra84
27. mar 2023

Uz to bolo na 99% ok, minuly mesiac som mala sono a nebolo tam skoro nic :/ kolchicin som brala asi pol roka, potom vysli zle pecenove testy, tak som prestala..

autor
28. mar 2023

@larra84 aha, no ono asi tym ze sa to nedoliecilo uplne, tak sa ti to vratilo 😞

martina2317
29. mar 2023

@larra84 Ahoj, ja som po colchicine, tiez mala zle pecenove testy a obličkové. Len mi znížili davky na jednu tabletku, vysadili mi aj vitamin E a predpisali mi lagosu na pecen a nejake na oblicky . a tak ma doliecili.

larra84
11. apr 2023

Baby mne sa to zi dna na den hrozne zhorsuje, uz sa urobil absces a boli to priserne :( davam si 5 tabl kolchicinu denne a paralen, skorocelovu tinkturu pravidelne a nic nepomaha 😓 prosim mate nieco co vam pomohlo?

martina2317
11. apr 2023

@larra84 ☹️5 tabliet kolchicinu? fuu to tak vela? larry to mi je luto, ze to mas tak zle. a moze sa kolchicin kombinovať s paralenom? , neznizuje účinnosť kolchicinu? ja som brala kedysi max 3 tabletky+ vit. E+ zmrazene listy skorocelu, ten som aj pila. ale tak mne to este predtym ako nevedeli co s tym, rezali- 2x vzdy sa to zapalilo az po kolchicine zmensilo.
kolchicin je protizápalovy enzym, v tele človeka veci riadi vela roznych enzymov, tak preto ked som zacala byt alergicka na kolchicin, nasadila som si dalsi z rady protizapalovych a to serrapeptazu - enzym priadky morusovej, skorocel tinkturu, zmrazené listy skorocelu, pila som skorocel a este som si to potierala audrionom a zabralo. a inac keďže som alergická na kolchicin, oslali mi vyse tri krabicky ex10/23 nemá niekto záujem?ak nie, odnesiem do lekárne.

autor
11. apr 2023

@larra84 ahoj, a nevies sa nejak dostat k prednisonu? Ja viem ze je to nic moc liek, ale fakt rychlo zabera. Keby si si ho na chvilu nasadila nech sa to stiahne zmensi a potom by to uz dalej riesil kolchicin? Len aby ta z toho najhorsieho dostal.. lebo po vysadeni prednisonu sa to spravi zas, ale mozno dovtedy by uz aj kolchicin ucinkoval

fazulka219
12. apr 2023

@larra84 ach to mi je ľúto,ja už 3tyzden čakám na výsledky biopsie,mr predpokladá IGM,tak musím počkať na tu biopsiu.zatial serrapeptazu si dávam,skorocel,a vinove obklady som si dávala.to víno mi to celkom vytiahlo.tecie mi s toho už vyše mesiaca.ide má poraziť.chvilu sa mi aj zdá že je to lepšie.pred biopsiou som to mala celkom fajn,ale potom jedna katastrofa.teraz sa to znova ukludnuje .som zvedavá dokedy.skus to víno si dávať,tak 3 krát denne na hodinku.drzim palce.

larra84
13. apr 2023

@fazulka219 ahoj, ro vino si davas ako zabal? Normalne biele? Skusim, zajtra mam termin u dr.Minarikovej, bojim sa ci ma nenecha v nemocnici
:/

larra84
13. apr 2023

@martina2317 ja viem je to vela, ale mam pocit ze nepomaha, stale sa to velmi zhorsuje. Uz sa mi urobil absces, je to neskutocna bolest, ten paralen/ ibalgin si davam proti bolesti, aby som bola schopna ako tak fungovat..

larra84
13. apr 2023

Mozno by som sa vedela, no obavam sa ze si viac uskodim ako pomozem..zajtra mam termin u dr., tak sa opytam co si o tom mysli

autor
13. apr 2023

@larra84 poznam to.. ja som posledne dni pred tym nez som isla do nemocky len lezala alebo spala.. bola som slaba a strasne ubolena, absolutne som nemohla fungovat..
Drzim ti palce, daj vediet ako zajtra dopadnes u dr.

fazulka219
14. apr 2023

@larra84 hej ,biele čo najviac kyslé.ako obklad na handričku nejakú.

larra84
17. apr 2023

Ahojte, dr. mi to chcela drenovat, no dohodla som sa s nou, ze pockame trocha. Cez vikend sa to len zhorsilo, zabaly zatial nepomahaju a uz sa urobilo na tom cervenom opuchu taky biely vrch. Zajtra jej mam volat kvoli vysledkom krvi, tak asi pojdem rovno aj napichnut :/

autor
17. apr 2023

@larra84 ahoj, urcite si to daj vypustit.. ked je tam absces, ono sa to len tak same nevstrebe 😕 treba ten hnis dostat von.. on sa asi aj chce dostat von, preto mas uz na vrchu biele predpokladam.. tak radsej nech sa to vypusti, nez by sa ti mala na povrchu spravit rana