icon

Imunita po Covide-19

1. nov 2022

Ahojte, momentalne mame doma vsetci covid. A mna by zaujimalo, ci budeme mat nejaky cas imunitu. Alebo nie. Pri prvom sme si mohli vydychnut na cca 3m (ano viem individualne). Ale teraz neviem ako to je 🙂
Dakujem

simsalabim
1. nov 2022

Urcite nejaky cas ano, ale kolko, ti nikto nepovie.

saska85
1. nov 2022

Ja som mala 3x za sebou po mesiaci covidkov ( ucitelka) , takze tazko povedat

babulkomale
1. nov 2022

Tak ako u inych viroz, na niektoré virusy si podrzis imunitu dlhsie, na niektore menej. Zalezi aku ju mas celkovo. Poznam alergikov aj astmatikov co mali po covide lepsie vysledky vysetreni aj sa citili lepsie. Je to rozne.

autor
1. nov 2022

@saska85 ach to si ma nepotesila 😂 u nas je tiez to “neresisko hriechu” 😂🤦‍♀️

isis234
1. nov 2022

Na imunitu je dobrý vironal z Energy.. možno máte vo svojom okolí známeno, kto nakupuje na kartičku-má to lacnejšie,, užívajú sa 5 kv pol hod. pred jedlom alebo po jedle..3x/D. 3 týždne, potom prestávka..A 1 a1/2 hod. medzi liekmi. Žihlavový čaj, skorocelový, z materinej dúšky,,
https://www.energy.sk/sk/p/Vironal

tereza301
1. nov 2022

Tiež sme mali naraz Covid minulý rok vo feb. Ale našťastie odvtedy pokoj. Klop klop klop. Ale začali sme sa aj viac dopovať vitamínmi. Dovtedy sme to asi trochu podceňovali. Hlavne vit D, C, Zinok, a ja môžem odporučiť aj sirup Echinacina z Justu. Pijeme ho skoro každý deň (po 8 týždňoch) sa robí prestávka. Je sladký, takže ho vypijú aj deti 🙂
https://www.justnahrin.sk/produktove-rady/imuni...
Ak by ste mali záujem, kľudne napíšte.

autor
1. nov 2022

@tereza301 my mame 2x po roku a 8m. Vzdy aj ked mal muz pozit v praci a syn v triede, tak nas to nechytilo a boli sme ok

tereza301
1. nov 2022

Asi je veľmi veľa faktorov, ktoré to ovplyvnia… nálož s akou sa človek stretne, ročné obdobie atď… Človek musí hlavne sústavne pracovať na svojej imunite lebo vírusom sa nevyhne. Takže vitamíny, čerstvý vzduch, pohyb atď 🙂 A keď už je chorý, tak príjem vitamínov treba maximalizovať… Držím palce nech to čím skôr zvládnete! V okolí registrujem, že tie ďalšie covidy ľudia už ľahšie zvládali. Nech je to aj váš prípad.

autor
1. nov 2022

@tereza301 ano ano. U mna je priebeh neporovnatelny. Pri prvom mi hrozila nemocnica, teraz to vnimam iba ako obycajne nachladnutie. Ked si dam paralen ani neviem ze som chora. Starsi syn len sopel a mladsi zatial nic. A teda muz kasle. Ale sme bez teplot a viac menej nic drasticke sa zatial nedeje. A ja pevne verim ze ani nebude. Starsi syn je uz piaty den a ciarku mal len slabulinku. Cize on je uz pomaly za vodou

sunny15
1. nov 2022

Ťažko povedať,ja som mala covid 3x.Po prvom rok a pol bol pokoj a teraz som mala v lete a v októbri opäť.Nuz a po 3ťom covide čo som mala pred 3tyzdnami som zas chorá,ale nie je to covid len nejaká škaredá viróza s boľavým hrdlom a hlavou😖

majamat
1. nov 2022

je to individualne, kolko vydrzi imunita, kolko sa vytvori protilatok. u nas doma bol covid asi 3x. zakazdym po roku. tento posledny nemam potvrdeny,a le dam si skontrolovat protilatky.

prvy kovid som dostala v praci, pricom som s nim bola v kontakte uz mesiac a odolavala som no prisla unava, pretazenost a tak som neodolala. ostatni doma vobec neochoreli a aj testy stale negat. plne rozvinute priznaky na 2t. v tom case sa o kovidovych nikto nestaral, teraz aspon cez telefon neico napisu, apson po kovide skontroluju, urobia rtg. no vtedy absolutne nic. dr sa ma ani neopytal, ako sa mam, ked som jej volala.

po 4m opat intenzivny kontakt dobre 2m a imunita tam bola. neochorela som.

po roku od prveho kovidu zas dostal kovid mm v praci, dcera ochorela prakticky zachvilu a ja som sice chvilu odolavala,a le nakoniec som to schytala tiez. dcera tiez plne rozvinute priznaky, ale urcite jednoduchsi priebeh,a ko som mala ja - tyzden.
mm tiez plne rozvinute priznaky dobre 2t, podobny priebeh,a ko ja 1x. mal predpisanu liecbu, po 2t bol an rtg, kde bol aj nalez, kludne je mozne, ez som ho mala aj ja rok predtym,a el nikto sa nestaral.
ja priebeh total lahky, iba trosku nadcha ( aj to slaba ) a bolest hrdla. Ag stale negat, potvrdil az PCR.

asi o 3-4m opat intenzivny kontakt s kovidom a zatial co polovica mojich kolegyn ochorela, ja som odolala.

a teraz naposledy, pred 2-3t mi postupne zacinali bolesti krcnej chrbtice, neskor aj svaly a klby a krize. boli dost neprijemne, presne ako pri rpvom kovide. horucka 1 den, 4 dni zvysena teploty s tym, ze som tmedzitym amla aj 1 den bez teploty ( toto byva prave pri kovide ). zhorsene travenie, ale nevracala som, ani ma neprehanalo. ani naznak, ze by som mala nejaku infekciu dychacich ciest - ziadny kasel, ziadne hlieny, ani kychanie, ani bolest hrdla,a ni nadcha. proste nic. AG negat opakovane. asi zbehnem na protilatky, nech viem. a zhodou okolnosti som mala nastastie dovolenku. nikto iny neochorel.

luciajass
1. nov 2022

Ja som mala covid 3* . Pol ročný rozdiel. Posledný covid najľahší, ale odvtedy som chorá každý mesiac ..niečo chytím