Môže mať neočkovaná osoba so zlou imunitou ľahký priebeh Covidu?

12. dec 2021

Mám autoimunitné ochorenie pre ktoré som nemohla byť očkovaná,keďže bolo v akútnej fáze. Stav sa mi už zlepšil,chcela som ísť na 1.dávku,žial, medzitým mám Covid pozitívne dieťa😔 Viem,že je to vysoko individuálne,ale chcela by som počuť aj nejaké pozitívne správy🙏,lebo všade okolo sa hovorí len o umierajúcich a toto fakt teraz nepotrebujem počuť. Poznáte niekoho,kto má slabú imunitu,či nejaké autoimunit. ochorenie a zvládol to s ľahkým priebehom?

pleval
12. dec 2021

Mam autoimunitne ochorenie+velmi vaznu dg a covid mal lahky priebeh.Ockovana nie som.Tak hlavu hore a hlavne pozitivnu mysel.Drzim palce.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
riamia91
12. dec 2021

Moze.

ciernysokol
12. dec 2021

Ano. Ja poznam viacerych. Napr. Aj onkopacientov s bezpriznakovym priebehom. U ludi so slabou imunitou vraj neprebieha cytokinova burka. Realita je, ze tazky priebeh moze mat hocikto, lahky tiez.

benit
12. dec 2021

Mam viac autoimunitnych. Vo fdbruari muz donies kivid, on bol ko 2 tyzdne. Ja som mala 3 dni sopel.

matkahelka
12. dec 2021

moj muz ma imunitu ako novorodenec, niekto nanho kychne a tyzden prelezi v posteli. covid mal ako bezpriznakovy, aj protilatky mal vysoke.

lucia147852
12. dec 2021

Samozrejme. Covid je veľmi nevyspytateľné ochorenie. Mladého položí na mesiac a starkeho so strojčekom len lizne. Hlavne dopĺňať vitaminy a daj sa do kľudu. Ak máš veľmi vážne dg možno by si mala nárok aj na protilatky

autor
12. dec 2021

@pleval
@matkahelka
@benit
@ciernysokol Joj,to sa dobre cita. Moje dieta,ked sa to dozvedelo,tak hned panika,ze sa boji,ze zomriem😔Chudata deti,vsak nic ine ani nepocuvaju v okoli. Bodaj by to u nas prebehlo ako u vas vsetkych.
@viestta Deti maju vyhodu,ze su osidlene koronavirusmi,oni su odolnejsie voci tomu. Casto bezpriznakove. Aj som pocuvala dnes,ze len 10 deti je aktualne v nemocnici s Covidom. Ale ziadne nepotrebuje UPV. Aspon toto je taka mala "vyhoda".

autor
12. dec 2021

@matkahelka Inak vidis toto je zaujimave,ze hovoria,ze kto ma bezpriznakovy priebeh,tak ma protilatky nizke. Vidis a ani toto neplati.

pehavcek
12. dec 2021

Moj manzel ma autoimunitne ochorenie.Nebol este ockovany ked som ochorela na covid a nechytil.Spali sme normalne v jednej posteli.Mame maly byt, takze sa nekonala ziadna izolacia.Automaticky pocital s tym, ze to chyti a nic

loginexistuje
12. dec 2021

treba urcite mysliet pozitivne maj doma oximeter ak budes mat podozrenie na covid resp ak mamdieta covid sla by som na pcr test ak dostanes covid tak podla toho ake mas ochorenienmozno budes mat narok na protilatky
ak si na biologickej liecbe tak ta najskor sleduju v specializovanej ambulancii tak treba konzultovat tam

lindusss2016
12. dec 2021

Ja doteraz nepoznam ziadnu neockovanu osobu, ktora by umrela 🤷‍♀️ a to uz covid prekonalo mnoho mojich znqmych, aj my cela rodina a ockovani nie sme. Az donedavna som nepoznala ani len z okolia vobec nikoho, co by umrel na covid, az teraz a to bol ockovany pan... takze tolko k tomu vymyvaniu mozgov z tv...

erka21
12. dec 2021

Aj môj syn ma oslabenú imunitu. Vsetci sme mali koronu jemu nebolo vobec nič a priatel ktorý je 1x za rok chorý ležal týždeň čo sa nevládal ani hýbať.

matkahelka
12. dec 2021

@lindusss2016 bud rada, ze nepoznas. ja som donedavna nepoznala tiez, 3 tyzdne dozadu zomrel mojej spoluziacke z VS 45r.muz, inak zdravy chlap - vojak z povolania. za 4 dni od pozitiv pcr bolo po nom. a pred 2 tyz. zomrel muzov spoluziak z VS, detto, zdravy chlap, 39 rocny, ziadne pridruzene diagnozy, tyzden bol na UPV a nebolo mu pomoci.

lindusss2016
12. dec 2021

@matkahelka samozrejme rada som, ale nepaci sa mi, ze media spajaju pozitivny test neockovanych ludi uz takmer s istou smrtou...

magdalenkad
12. dec 2021

Áno, ja mam veľmi oslabenú imunitu, keďže mi zlyháva kostna dreň a práve mam po Covide, 3 dni teplota, bolesť chrbta a hlavy a strata čuchu na par dni. A mierny kašeľ.
U mňa si boli na 95% istí, že telo nevytvorí protilatky a zvládlo to aj tak 😉
V prvom rade myslí pozitívne 😊

janinah
12. dec 2021

Sesternica s autoimunitnym ochorením mala rýchly nástup dosť vážnych príznakov.traja lekári jej odporucali čakať s ockovanim.dceta doniesla covid zo školy.nastastie dostala protilátky dosť rýchlo.nebyt toho.tak to nemuselo dopadnúť dobre.Nastuduj si o nich.aby si vedela reagovať rýchlo.ak by bolo treba....

bianca11
12. dec 2021

Presne ako pisu baby vyssie. Mysli pozitivne, strach zhorsuje priebeh vsetkeho... ja mam autoim.ochorenie SZ a v pohode, kovid s priznakmi ale lahky priebeh, bolest chrbta, kasel, zvysena teplota, nakoniec strata cuchu. Synovec cukrovkar, picha si inzulin 3xdenne, imunita zla, cela rodina mala kovid a on negativny. X nezaockovanych ludi poznam co mali zdr.problemy a zvladli to bez nemocnice, plucnej ventilacie. Berte vitaminy, myslite pozitivne, chodte na cerstny vzduch, pozerajte komedie, len neprepadnite strachu.

natasha1988
12. dec 2021

@lindusss2016 ved aj na chripku vzdy ludia mnohy umierali

natasha1988
12. dec 2021

@janinah ake protilatky

janinah
12. dec 2021

@natasha1988 monoklonalne protilátky

janinah
12. dec 2021

@bianca11 sestrina kamarátka..pozitívnejšieho človeka asi ani nepoznám...zajtra má pohreb...

mery333
12. dec 2021

Môj švagor, zlá životospráva, žiadne ovocie, zelenina, vitamíny, taký polo alkoholik a mal najlepší priebeh z nás všetkých, LEN NÁDCHU. Ani čuch, chuť nestratil. Fakt len slabá nádcha a je neočko.

autor
12. dec 2021

Dakujem za skusenosti vsetkym. Informujem sa aj na tie protilatky. Oni mozu byt podane aj preventivne,ked je niekto pozitiv v domacnosti a ma k tomu indikaci ,ci az ked nastupia prve priznaky? @janinah

loginexistuje
12. dec 2021

nie preventivne nebudu urcite podane treba si najprv preverit ci mas narok su specifikovane diagnozy (da sa najst aj nannete) pripadne sa opytat svojho specialistu kde si dispenzarizovana mna napr upozornil ze spadam do indikacnej skupiny aj ked mam 43 rokov pri kontrole (ak by som mala pozitiv test mam uz tri davky ocko)

loginexistuje
12. dec 2021

a musi byt pozitivny PCR na ich podanie a nesmu byt plne rozvinute priznaky este

julish
12. dec 2021

@lindusss2016 a mne pomreli len neockovani... a aj napriek tomu nebudem tvrdit, ze moja skusenost ma silu vsehomira a ze som neomylna...

julish
12. dec 2021

Infuzia s protilatkami stoji asi 1 100 eur, nik ti ju preventivne nepoda, riesia sa tym najtazsie pripady (neockovane najma) na JISkach. Neboj sa, est eta telo prekvapi a das to, zvladnes. Drzim palce.

jaga18
12. dec 2021

@lindusss2016 no to buď vďačná. Z môjho okolia zomrelo na kovid 7 ľudí 38-78 roční.

Ale na druhej strane, poznám dvoch onko pacientov, ktorí mali kovid ešte pred tým, ako začalo očkovanie a mali dosť mierny priebeh. Je to individuálne, hlavne nemysli na nič zlé.