icon

Imunologické odbery a nejasnosti s alergiami

tinkatomas
23. sep 2025

Môj gastroenterológ mi urobil odbery na imunologiu - prikladám foto. Vyšli mi vraj alergie na mlieko, kazein, laktózu aj na lepok. Iný gastroenterolog sa k tomu vyjadril, vraj takto sa to dnes vo svete už vôbec nerieši a pre neho to vôbec nie sú alergie. Vraj mám normálne zaradiť mlieko aj lepok do jedálnička. Neviem, čo mám robiť....

Imunologické odbery a nejasnosti s alergiami
nahodnemeno
23. sep 2025

ten druhy ma pravdu, takto sa to dnes vo svete uz neriesi .

anonym_70dd0b
23. sep 2025

@tinkatomas a máš problémy po týchto potravinách?

tinkatomas
autor
23. sep 2025
@nahodnemeno

ten druhy ma pravdu, takto sa to dnes vo svete uz neriesi .

@nahodnemeno a teda ak chcem vedieť, či mám tie alergie alrbo nie, čo mám robiť? Aké vyšetrenia sa teda dnes vo svete robia?

tinkatomas
autor
23. sep 2025
@anonym_70dd0b

@tinkatomas a máš problémy po týchto potravinách?

@anonym_70dd0b ja mám tráviace problémy dlhodobo a aj teraz, keď týždeň nejem nič mliečne a múčne, problémy pretrvávajú.

tanika
23. sep 2025
@tinkatomas

@anonym_70dd0b ja mám tráviace problémy dlhodobo a aj teraz, keď týždeň nejem nič mliečne a múčne, problémy pretrvávajú.

@tinkatomas určite by som tieto vysledky riesila aj s alergologom treba podla mna vysadit obmedziť tie potraviny čo vam škodia co vysli vo výsledkoch lebo z tohto si dobuducna uženite ine zdravotne problemy ( sibo, hit, alergie atď .

tinkatomas
autor
23. sep 2025
@tanika

@tinkatomas určite by som tieto vysledky riesila aj s alergologom treba podla mna vysadit obmedziť tie potraviny čo vam škodia co vysli vo výsledkoch lebo z tohto si dobuducna uženite ine zdravotne problemy ( sibo, hit, alergie atď .

@tanika aha, ok. Pôjdem aj na alergologiu....

ninazemna
23. sep 2025

@tinkatomas Ezofagogastroduodenoskopiu aj s odberom vzoriek zo sliznice tenkého čreva na histopatologické vyšetrenie aj s vyšetrením aktivity enzýmov. ZS

tanika
23. sep 2025
@ninazemna

@tinkatomas Ezofagogastroduodenoskopiu aj s odberom vzoriek zo sliznice tenkého čreva na histopatologické vyšetrenie aj s vyšetrením aktivity enzýmov. ZS

@ninazemna myslis Trachalazu, laktázu , sacharazu s DAO ??? Mne to robil pri hadičke do zaludka vzorky brsl z tenkého čreva . A dao z krvi ti tiez robili ???
Ake mas problemy ?

ninazemna
23. sep 2025
@tanika

@ninazemna myslis Trachalazu, laktázu , sacharazu s DAO ??? Mne to robil pri hadičke do zaludka vzorky brsl z tenkého čreva . A dao z krvi ti tiez robili ???
Ake mas problemy ?

@tanika Iba helicobactera. Inak môžem zožrať klince.

tanika
23. sep 2025
@tanika

Ake mas problemy ?

@tinkatomas a mozem sa spytat vysledok uz vies ??? A ake mas problemy ? Lebo aj ja tersz beham po gastre 🥲

nahodnemeno
23. sep 2025
@tinkatomas

@nahodnemeno a teda ak chcem vedieť, či mám tie alergie alrbo nie, čo mám robiť? Aké vyšetrenia sa teda dnes vo svete robia?

@tinkatomas smer moderny imunoalergolog (co ja nie som), ale specificke IgE protilatky, komponentova diagnostika...a pri alergiach na potraviny dobre funguje aj eliminacny test tj. prestat jest danu potravinu a potom skusit a uvidiet...

tinkatomas
autor
23. sep 2025
@nahodnemeno

@tinkatomas smer moderny imunoalergolog (co ja nie som), ale specificke IgE protilatky, komponentova diagnostika...a pri alergiach na potraviny dobre funguje aj eliminacny test tj. prestat jest danu potravinu a potom skusit a uvidiet...

@nahodnemeno ok, dik za radu.