Invazívny karcinóm krčka maternice
Ahojte,chcem sa spytat,ci mate niekto takuto skusenost,ako prave prezivame u nas v rodine. Mamina,63r.,zdrava,vitalna, chodi cely zivot na gynekologicke prehliadky,posledne roky dokonca dva krat rocne cytologia,lebo vysledky boli trochu horsie,nie vsak zle,podla lekara. Zrazu zacala krvacat,tak operacia,odobratie krcka a dnes vysledok z histologie invazivny karcinom krcka maternice,vlastne prerastlo to uz aj do maternice,dnes sa bola objednat na dalsiu operaciu,odstranenie maternice a uzlin. Ja to len nemozem pochopit,kde sa stala chyba,preco lekar nekonal skorej,preco to nechal zajst az sem. Je mi z toho zle,naco teda chodime na tie prehliadky a cytologie??? Mamina dopadla ako take zeny,ktore tam nejdu 20 rokov,aj to dnes povedala lekarovi,a ten na to,ze tie vysledky nenasvedcovali,ze to bude az take zle. Strasne som nahnevana a neviem kam sa obratit,ako to riesit!!! Viem ze je hlavne byt mame oporou a pomoct jej toto peklo prekonat,urobim vsetko co sa da,len sa mi to zda hrozne nefer. Mate aj vy s takymto niecim skusenost? Dakujem
@20erika07 to je smutné ☹
@scorpionflower1 je veľa typov a hlavne stupeň agresivity nádoru. Môže vzniknúť aj sa rozšíriť rýchlo.
@diellza môžem poprosiť informácie ohľadom brachyterapie, mňa to čaká a mám veľké obavy, ďakujem

@scorpionflower1 tiez som nechcela verit, ale bohuzial zazili sme so starkou. Chodila raz ročne, a behom roka jej nador dokonca prerastol az do mechura a konecnika, mala velmi agresivny typ. Nevedeli sme to pochopit, ako to, ze tak velky nador a nikto si skor nic nevsimol, az potom ked dosli vysledky s typom nadoru ☹