Jačmeň v oku

missviolet
27. jún 2023

Ahojte,

akurat sa mi zacal robit jacmen v oku, ked mam ist na dovolenku, o to vacsi problem, ze nosim kontaktne sosovky, inak som uplne slepa (doslova, mam -10 doptrii a bez sosoviek plus slnecnych okuliari neviem existovat). Ocna nema uz takto last minute terminy - prosim, poradte, predaju mi nieco ucinne na jacmen v lekarni?

nelca0510
27. jún 2023

@missviolet zajtra zavolaj svojej obvodnej,ona môže tiež predpisat

sisa_s
27. jún 2023

Z lekarne na jacmen nic nepomoze, je potrebna kombinacia antibiotik a kortikoidov, plus skontrolovat oko, kedze ste nositelka Kš...vybavit urgentny termin u sukromnika alebo do nemocnice, ci vas zoberu na vysetrenie

sisa_s
27. jún 2023

@nelca0510 obvodne predpisuju od dveri kortikoidy bez toho, aby videli rohovku...potom nam chodia zhorseni pacienti...

nikpa
27. jún 2023

@missviolet vyplachovat oko borovou vodou. S jačmeňmi som bojovala asi rok, ATB maste od očnej nepomohli. Borová voda áno, za pár dní máš pokoj.

denden77
27. jún 2023

B komplex, C vitamin, suche teplo

wiccawicca
27. jún 2023

@missviolet Mne sa to stáva dosť často, že mávam jačmeň na oku a neviem z čoho, trikrát sa mi to stalo na dovolenke a v lekárni mi predali taký krém na to vraj určený ale už neviem názov, na krabičke bolo oko. Raz pomohol raz nie. Keď už som nemala nič iné, mliečny obklad aj ten zvykol pomôcť ale skôr pri zápale a opuchu.