icon

Je 150 eur dosť na dioptrické slnečné okuliare?

tomasko1990
3. dec 2023

Dobrý deň,

Chcel by som poradiť, chcem kupiť partnerke voucher na výrobku slnečných dioptrických okuliarov. Rozbili sa jej a viem, že ich potrebuje.

Pozeral som si eshopy všelijaké s darčekými poukazmi a bola by strašne limitovaná, rozhodol som sa, že poukaz jej nejaký "vyrobím" a dám jej 150e keš.

Nech si okuliare dá vyrobiť kde chce, teraz moja otázka:

1. Je to dosť peňazí? Kde ste si dali vyrobiť vy?
2. Dalo by sa za tých 150€ dať urobiť aj dvojo dioptrických slnečných okuliarov?

Tomáš

viestta
3. dec 2023

@tomasko1990 za 150€ nemas ani jeden par dioptrickych slnecnych skiel, nie to dvoje kompletne okuliare

deedol
3. dec 2023

moj muz ma a 150e nestacilo ani nahodou, ale on ma vysoke dioptrie + cylindre. chodi do optiky prestige v BA. naposledy to bolo tusim cez 400e - 2x skla + ram

dulazh
3. dec 2023

@tomasko1990 zalezi
1-velkost dioptrie,ci potrebuje stensene skla,ci nema multifokalne atd.
2 -od narocnosti na ram 3-isto ju aj prispevok vo vyske 150euro potesi,kedze kvalitne okuliare su drahe. Mna vyjdu okuliare od 450euro hore,ale u mna su drahe skla.Treba aj hladat optiky-lebo rozdiel v cene toho isteho skla a ramu moze byt aj cez 200eur.

tomasko1990
autor
3. dec 2023

To až tak? Trocha ste ma zaskočili, no a ktoré eshopy kde sa to dá objednať patria medzi tie lacnejšie?

viestta
3. dec 2023

@tomasko1990 ty nic neobjednavaj. Ty jej daj peniazky a nech si ona kupi take ake sa jej pacia, ake jej pristanu, ake jej sadnu a da si spravit skla tak aby dobre videla. Kupovat okuliare, obzvlast dioptricke ako darcek nie je vobec dobry napad.

deedol
3. dec 2023

presne ako pise viestta. kludne jej vyrob vlastnorucne poukazku a daj 150e prispevok - osobne by som sa takemu darceku potesila 🙂

dulazh
3. dec 2023

@tomasko1990 eshop za mna nie-ja to musim odskusat aj pocitovo.Mam ich na ociach cele dni,tak sa musim citit komfortne.Vyrob poukaz a napis prispevok na nove okuliare.Urcite ju to potesi.

vmiri
3. dec 2023

@tomasko1990 tak napríklad moje stali skoro raz toľko a to nie sú žiadne dizajnové, vlastne mi bolo jedno ako vyzerajú lebo ich používam len na šoférovanie

simsalabim
4. dec 2023

Za 150€ kupis len ram na tie okuliare, este bude treba do nich skla. Urob, ako pisu, vyrob jej poukazku a ona si vyberie sama + dolozi, co treba.

janinka007
4. dec 2023

https://www.alensa.sk/dioptricke-okuliare-so-sl... ja mam dioptrické so slnecným klipom...

tomasko1990
autor
4. dec 2023

ok asi navýšim rozpočet na 200€ a vyrobím nejakú papierovú poukážku a to bude najlepšie, snáď si vyberie nejaké niekde 🙂

betulinka1
4. dec 2023

@tomasko1990 mna moje stali pred 3 rokmi 400€. Ale to neries aka suma. Doplatí si a aj 150€ potesi. Len by som jej nedala voucher na konkrétnu optiku ale radsej peniazky do obalky a tam napis na okuliare.

cacianka
5. dec 2023

Ja som okuliaronosič desiatky rokov.
Nekupuj cez net, v žiadnom prípade. Okuliare si musí vyskúšať, aby jej sadol materiál, tvar očnic, šírka, straničky, aj tie krídelká, alebo bez, farba rámu. Taktiež treba zamerať zornicky, a takisto silu tienenia a možno antireflex 🤷.
Nejaká vtipná koláž, text, vyrobiť darčekový poukaz a tak dať peniaze je naj riešenie.
Ona so obeha optiky, pozrie ceny a možnosti a zvyšok si doplatí. Aj 150e je pekný peniaz a veľká pomoc, teda ak ti peňaženka dovolí.

martinvalkovic
Odpoveď bola odstránená
martinvalkovic
Odpoveď bola odstránená