Je bezpečné kombinovať Nebilet a alkohol?
Aojte mam 41 a zhruba 3 mesiace mam liek na pulz a tlak Nevilet 5mg 1/2 tabletky rano a 1/2 tabletky vecer. Pulz aj tlak mam odvtedy v poriadku......moja otazka čaká nás viacero plesov a osláv kde predpokaldam ze nejaky par poharikov alkoholu by som si aj dala....ako s liekmi.....mozem podla Vas jednorazovo ten vecerny vynechat a znova uzit rano? Mate niekto skusenost?Dakujem
Užívam nebilet už viac ako dva roky aj spolu s liekmi na tlak a od vtedy sa už úplne vyhýbam alkoholu, bola som tak poučená aj od lekára. Popravde mi to ani nechýba. Určite dávku nevynechávaj. Myslím, že jeden dva poháre vína by uškodiť nemali
@kristinafarkasova existuje aj nealkoholické víno, kúpiš napríkad aj v tescu. Vždy ho kupujem pre seba na každú oslavu pre seba. Ale teda jeden pohár klasického vína by ti nemalo uškodiť.
Premýšľam, ze prečo chceš kvôli jedu (áno, etanol je pre telo jed) ohroziť svoje zdravie. Hm.
Užívam Nebilet 15 rokov. Nikdy som to nijako neriešila. Na oslave som si alkohol dala a priznám sa, že ma ani nenapadlo to riešiť. Nepijem denne. Nemyslím,že raz za sto rokov mi to ublíži. Za tých 15 rokov som nič zvláštne nespozorovala.
Urcite ho uzi ako mas. Uzi ho 3-4 hodiny pred alkoholom. 1-2 pohare vina ti neublizia.
@kristinafarkasova ja beriem Betaloc 50 rano a vecer. Dam si dajme tomu tu vecernu o 18, a kludne za hodinku-dve si dam pohar vina. Nevynechavaj, radsej takto. Lebo budes mat busenie a vykyvy.

Určite lieky nevynechaj, poznám niekoho kto ich bere tiež a napr na oslavách či Silvestra si kľudne dal zo pár pohárikov aj tvrdšieho a nebolo mu ani zle ani žiadny problém nemal.