icon

Je bezpečné prerušiť liečbu Ciprofloxacínom?

12. okt 2025

predpísala mi lekárka antb. Ciprofloxacín 500 mg.
liečbu znášam veľmi zle. je možné prerušiť liečbu po dobratí 60 perc. krabičky? či je to ešte stále málo aby sa problém nevrátil?

anonym_1ffb4d
12. okt 2025

Antibiotiká treba dobrať celú predpísanú dávku. Ak ti robia problémy, mohla si požiadať o predpísanie iných.

lilinka76
12. okt 2025

@anonym_autor a ako zle ich znášaš? Lebo ja ich zhodou okolností užívam tiež a nič mi nie je. Užívaš probiotiká? Piješ dosť tekutín?

autor
12. okt 2025

nemohla, lebo som začala brať v piatok. cez víkend je len pohotovosť a tam sa s takýmto problémom asi nechodí.

autor
12. okt 2025
@lilinka76

@anonym_autor a ako zle ich znášaš? Lebo ja ich zhodou okolností užívam tiež a nič mi nie je. Užívaš probiotiká? Piješ dosť tekutín?

@lilinka76 nie som schopná sa ani poriadne napiť. nejem nič, naposledy som jedla v piatok ráno. včera som zjedla 1/4 rožka a dnes jednu slivku. to je moja strava za celé dni.

lilinka76
12. okt 2025
@anonym_autor

@lilinka76 nie som schopná sa ani poriadne napiť. nejem nič, naposledy som jedla v piatok ráno. včera som zjedla 1/4 rožka a dnes jednu slivku. to je moja strava za celé dni.

@anonym_autor neješ a nepiješ z akého dôvodu? Je ti zle na žalúdok? Alebo aký máš problém?

1mina
12. okt 2025

Pametam si že z ciprofloxacinu bolo aj mne hrozne zle. Nejak som ho dobrala ale keď tak zavolajte zajtra dr

anonym_0974e0
12. okt 2025

@anonym_autor trvajte na tom, aby lekárka zaznačila do systému vedľajšie účinky - tráviace problémy. Teda ak sa jej bude chciet vypisovať formulár, lebo im sa nechce a potom si všetci myslia, ze vedľajšie účinky neexistujú…

luxus10
12. okt 2025

treba dat livsane laktobacil boularde...a hlavne atb nie nalacno...sa potom necuduj, aspon kusok rozka zjedz... prip , si nechaj ku atb predpisat tbl. NOLPAZA-vyrazne ulavuju traviacej sustave pocas uzivania atb...

autor
12. okt 2025
@luxus10

treba dat livsane laktobacil boularde...a hlavne atb nie nalacno...sa potom necuduj, aspon kusok rozka zjedz... prip , si nechaj ku atb predpisat tbl. NOLPAZA-vyrazne ulavuju traviacej sustave pocas uzivania atb...

@luxus10 Nolpazu mám - vyskúšam

autor
12. okt 2025
@anonym_0974e0

@anonym_autor trvajte na tom, aby lekárka zaznačila do systému vedľajšie účinky - tráviace problémy. Teda ak sa jej bude chciet vypisovať formulár, lebo im sa nechce a potom si všetci myslia, ze vedľajšie účinky neexistujú…

@anonym_0974e0 lekárku asi neprinútim že

autor
12. okt 2025
@lilinka76

@anonym_autor neješ a nepiješ z akého dôvodu? Je ti zle na žalúdok? Alebo aký máš problém?

@lilinka76 áno mne je strašne zle. sobotu som preležala do 16 hod. ešte že manž. ma chápal.
pocit na vracanie, bolesti hlavy, veľké nevolnosti.

luxus10
13. okt 2025
@anonym_autor

@lilinka76 áno mne je strašne zle. sobotu som preležala do 16 hod. ešte že manž. ma chápal.
pocit na vracanie, bolesti hlavy, veľké nevolnosti.

@anonym_autor no vies , takto ti moze byt zle po kazdych atb...treba pri nich dbat na crevnu floru...preto ti odporucam aj tie livsane laktobacily...je to vyraqzny rozdiel s nimi a bez nich...

zobaka
13. okt 2025

aj mne ich predpisali, nechapem preco ked sa uz vobec neodporucaju davat, akoze ako tak ich znasam, ale je z nich na zvracanie chvilu ked clovek zje tabletku