Je cena za výmenu zubnej plomby 190 € primeraná?
Včera som bola u zubára, mám 35 rokov a jednu plombu už skoro 20 rokov bolo ju treba vymeniť. Platila som 190 €. Je táto cena premrštena alebo sa ceny takto hýbu? Google mi veľmi nepomohol ..
Premrstena ak to bola iba obyčajná vypln. Mňa stal akurát teraz toľko približne jeden väčší zub aj s liečivou vložkou biodentine a následne so zaplombovanim po 7 týždňoch. A to som platila prvýkrát 30€ len za anestezu, keďže mi nezaberala jedna
ono asi zalezi od toho, kolko ploskovu ju mas. mna caka tiez vymena starych plob o par dni a desim sa viac financnej bolesti, ako tej fyzickej :D
Reálna. Chodím super zubarovi mala som amaglan , ten mi vyvrtal a zrobil dostavbu a platila som 180€. Neni tomu ani rok a zub ma boli takze 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@crazy_cat_lady v nazve som mala 2 ploskovu ale admin zmenil názov
Je to realna cena,ja tiez platim 150-200€.Vo Švajčiarsku je cena od cca.290fr smerom hore.
Cenovy rozdiel sa viditelne znizuje.Na Slovensku cakam aj hodinu,dve aj napriek dohodnutemu terminu.Tu vo Švajčiarsku max.15.minut...
Ceny su šialene v obidvoch štatoch.Vo Švajciarsku clovek aspon dokaze na to zarobit a zaplatit to a naklady na osetrenie odpocitat z danoveho zakladu.
Syn minuly rok trhal 4 osmicky + strojcek 8000fr🙈
ja platím max 50 Eur
Bežne toľko platím.
V Bratislave ok, ale inde priveľa. Ale ak chodíš na kliniku , kde platia 3 recepcne, majú machovu stenu za 50k, 1500l akvárium s rybkami, v centre mesta, a zubár má vonku najnovšie BMW, tak je to myslím, akurat. 🤷♀️
Bolo potrebné ju vymeniť? Alebo to bol len biznis dr? Ja mám amalganove už vyše 15 rokov a sama dentálna mi povedala že vzhľadom k mojej vyššej kazivosti a dennému užívaniu Euthyroxu čo mení ph v ústach a prirodzenú mikroflóru si nemám meniť za biele, že mi vydržia tak rok dva a zas budem musieť riešiť..
@elisebah91 tak to ti povedala dobrú blbosť. Meniť za rok, dva dobre urobenú plombu je somarina.
@koniarova ja som mala deti u takej, ale potom rok od roka tak zvysovala ceny, že preventívka zdravých zubov, 1 pečať 270€, akože dovidenia. Sme poďakovali a odišli. Teraz máme zlatú, mladú, sikovnu (zvláda aj mňa hysterku). Len jednu chybu má, že ma dieťa v jasliach, teda robí len do 12tej, teda na plochu sa u nej čaká aj 5 mesiacov. Od septembra by mal ísť jej malý do škôlky, tak snáď sa to zlepší. Ceny má normalne. 1pl výplň 40€. Zase robí niečo aj lokalita, kde bývam, no.
30 eur a to sa mi zdá dosť 😂
Bola som včera a platila som 50 pri BA. Dvojzložková
v BA uz standard :( platila si aj rtg snimku, aby vedel aka je hlboka? injekcia, koferdam, to sa narata…so zmluvami sa im nechce babrat a ti, co ich maju novych bud neberu alebo maju ceny v podstate rovnake :/
A ja som pindala, ze za medzizubny kaz som platila 100e. Uz nepindam 😅
Realna a bezna cena. Zuby su drahe
Zalezi kde a co pouziva za material. Ja mam jeden zub za vyse 400€ 🤦🏽♀️. To snad uz aj novy zub by bol lacnejsi. Rozdychavala som to tyzden. Na recepcii ked mi ta pipina povedala tuto cenu, tak som skoro skolabovala a ona sa tvarila ako keby mi povedala, ze 10€. Mne sa vzdy smeje moj muz ked idem od zubarky: Zas ti stupla cena! 😁
Kolko?? Premrstena!
Za taku sumu som mala opravene 3 zuby aj to ako samoplatca lebo som nemala preventivku
Dokonca brat chodi k zibarovi co pyta za jednu pombu 10€ a drzia ako beton- sice pan dr starsi ale topka byvaly primar stomatochirurgie- vraj uz ma zarobene dost a doma sa nudi tak , ze dava za ludove ceny
Za mňa veľa. Ja žijem na vychode tu platime za plombu 30€.
Tak ked chodis k zubarovi, ktory uz nevie co pytat.
Totalne zderstvo.
@klara546 máš šťastie 🙏
@klara546 tu mačku by som hneď brala😄
@klara546 tu platíme? 🤔 Na to si ako prišla, že "tu platíme"? Hovoríš ako keby v celých Košiciach bol jeden zubár a všetci chodíme k nemu a preto všetci platíme rovnako. To, že ty neviem akým zázrakom platíš 30 € za plombu, zďaleka neznamená, že všade na celom "východe", všetci tiež platia 30€. Ja som mala len malý kaz a platila som 65 €, u bežného zubára, bez machovej steny 🙂 kamošky platili aj viac keď sme sa o tom bavili a naozaj som nepočula cenu za plombu 30 €... Takže hovor za seba, nie o "východe", pretože to vôbec nie je pravda, ze sa tu platí tak málo a duplom nie v Košiciach. Vseobecne som na to už alergicka, ked sa omiela, že ale na východe to a to je oveľa lacnejšie, alebo napr na východe su ake lacné nehnuteľnosti. No možno niekde v Gelnici (nic proti Gelnici), ale to je aj na zapade v malych mestách, treba si pozrieť ceny nehnuteľnosti v Košiciach, úplne v pohode su porovnateľné s cenami v BA, bohužiaľ o platoch sa to už rozhodne neda povedať...
Cena je chorá a premrstena samozrejme, akože ta nenazratost zubárov je už neuveritelna, majú sa viac ako vynikajúco, napriek tomu zasa nariekaju, ze to nevedia vykryť a budú musieť zvyšovať ceny 🤦♀️ tak ja neviem, asi treba kúpiť desiate auto alebo 15tu dovolenku za rok

Cena je premrstena no zial realna. Zubar sa stava luxusom.