Je cena za výmenu zubnej plomby 190 € primeraná?
Včera som bola u zubára, mám 35 rokov a jednu plombu už skoro 20 rokov bolo ju treba vymeniť. Platila som 190 €. Je táto cena premrštena alebo sa ceny takto hýbu? Google mi veľmi nepomohol ..
1 plomba 30 e v Michalovciach
asi ti dal zo zlata, za mna do 50 e max
A je to cez poistovnu? V takom pripade napr. u VSZP poistovna by ta biela plomba mala stat cca 25-30 eur. Moze byt plus este ak ti robia rontgen alebo nejaky nadstandard. Tie ceny 200€ , to uz ide do vrecka zubarovi na BMW a dovcu. Lebo ty platis 200 na zarobok a plus poistovna plati za ukon a naklady.
Je to dosť. Ja som za ošetrenie kanálikov laserom a plombu platila 130.
Zlatá naša pani zubárka. Mam des, keď si predstavím,že pôjde do dôchodku. Ja mam 35 ročne plomby a pokiaľ držia do zubu nejde. No začína to byť riadny biznis. Ale ani sa tým mladým doktorom nečudujem, vybavenie drahé a hneď žiť na vysokej nohe.
Pride mi to dost, ale ja som riesila zuby pred rokom a nikdy som sa pod 100 nedostala, ale pri kazdom zakroku som si pytala injekciu, conje myslim 15 eur.
Mna zubarka hned na zaciatku poucila kolko stoji plomba a ake davaju, tak som mala predstavu, ze to bude boliet.
Riesila som zubara v TT a teda napriklad v porovnani s BA tam velky rozdiel nie je, ale ako tu jedna holka pisala toto sa neda pausalizovat. Zrovna do temy sa zapoja ludia, co platia za plombu 50.
Zubara noveho som musela riesit a pocitala som s tym, ze bude to drahe ale aj tsk som si urobila prieskum. Povodna zubarka nikdy ziaden kaz nehlasila, a potom zrazu mi robili aj rtg u dvoch nezavislych zubarov a kolko kaziv vybehlo tam tak potes pan Boh.
@tundra ja necakam hodinu u svojho zubara nikdy🙂
Dvojploskovu plombu dostanem do max.50 eur.tie materialy nerobia tie brutalne rozdiely v cenach(viem , kedze svokra robila u viacerych zubarov) rozdiel je hlavne v tom,kto je aky nenazrany
Ísť za zubára sa proste vyplatí.
😄
Len keby ich brali na školy viac..
Podla mna je to vela. Teraz som menila plombu, mala som velky amalgam na 7micke a spravil sa mi pod nim kaz. Platila som za plombu 85e a 15 za anestezu.
V Bratislave.
Menila som pred rokom, 120 za jednu, Bratislava súkromná klinika. Ale machovu stenu zatiaľ nemajú 🙃
@bombulka (tu platíme) znamená ja a moja rodina a nie celý východ. Ja chodim k zubarke kde berie za plombu 30€ ma zadný zub, na predný do 40€. Manžel chodí k inej zubarke tiez tam 30€ plomba a deti chodia k inej zase a aj tam som nikdy viac ako 30€ neplatila. Keby bola drahšia tak vezmem kartu a idem inam,urcite by som nechodila k drahým lekárom.
@klara546 tak z formulácie "ja žijem na východe tu platíme" určite nevyplýva, ze hovoríš konkrétne o tvojej rodine v tvojom meste a o tvojom zubárovi, ale vyznieva to tak, že my všetci, na celom východe platíme 30€ a basta, pritom, ako som písala, zďaleka to nie je pravda. Špeciálne som totiž alergická na ten stereotyp, ze co tam na východe, to je iný svet, všetko lacné, no jedna paráda. Pritom to tak vôbec nie je, konkrétne teda v Košiciach určite nie, od služieb, cez najmy, reštaurácie, kaviarne, ceny nehnuteľností...mimochodom obedové menu mame najdrahšie na Slovensku 🫣 neviem z akého dôvodu, ale to som odbocila, len chcem povedať, že preto mi to tak udrelo do očí to tvoje vyjadrenie. Ale inak k téme, naozaj by ma zaujímalo, kde si splasila troch rôznych zubárov v KE s takými cenami, lebo naokolo počúvam o úplne iných sumách, nedávno kamoška menila zubárku, lebo tiež od nej opýtala za jednu plombu pre syna 120€, tak si povedala, že stačilo, ale nasla aj tak zubára s cenami cca ako platíme my... no vážne, 30€, neviem, to sú nejakí v nemocnici zubári alebo na dôchodku, ze už len z nudy robia? Ako vážne ma to zaujíma kde sa dajú takí nájsť.

Za syna som platila 80 eur