icon

Je Covid 19 len prehnaná chrípka alebo skutočné riziko?

stelly652
11. sep 2025

Ahojte neviem či mam veriť abo si to len ľudia namyšlaju,že keď majú malú chrípku sú nachladení,kašlú tak si už myslia,že to majú Covid 19 a dávajú to na verejnosť,dneska dávali spravách,že cela škola je nakazená a už nosia aj rúška deti ani sa netestovali aby sa nepresvedčili že či to je Covid abo neje.....Podľa mňa je to obyčajná chrípka keď by to bol
Covid 19 tak bi už za alarmovali hygienici a už by dali na cele Slovensko opatrenie a nosili bi sme všetci rúška.....Aky mate názor ?....myslite,že to je len obyčajná chrípka???... Ake sú vaše názory??....

victoriab
11. sep 2025

@stelly652 a ty si nejaky slaboduchy trolko? Kokos vas je jak hub po dazdi. Skus si radsej zaplatit nejake lekcie kritickeho myslenia, zidu sa ti.

anonym_bebf6c
11. sep 2025

Ahoj,u mňa je rozdiel zásadný-pri covide dokážem ako-tak doma fungovať a napr. starať sa o choré deti. Chrípka ma zloží na týždeň do postele,prvé dni ani nejem,iba pijem čaj a spím asi 20 hod,/denne,všetko ma bolí. Normálne začínam uvažovať, že sa proti chrípke zaočkujem.

anonym_084b5c
11. sep 2025
@hiro

@anonym_85f9a3 Celkom to neviem dobre prečítať ale nebolo by niečo k téme že krajiny ktoré mali zo 90% zaočkovanosť 3 dávkami mali nižšiu úmrtnosť ako naša krajina ktorá sa očkovala podpriemerne?

@hiro fakt? A v tej krajine lekari ordinovali alebo sa tiez zabarikadovali a pacientov "liecili" cez telefon, teda v pripade ze vobec zdvihli ten zvoniaci telefon?

anonym_700967
11. sep 2025
@hiro

@sisska96 "Vymyslená vec" na ktorú zbytočne zomrelo u nás 20 tisíc ľudí... To nevymyslíš.

@hiro nehovorím, že je to vymyslená vec, ale z tých 20000 50% zomrelo s Covidom, a nie na Covid. Robila som na covidovom oddelení, kde prišla babka, dedko... S rôznymi stareckymi chorobami, zanedbanymi a boli pozitivni. Keď zomreli, automaticky išli do štatistiky zomrelých na Covid, aj keď zomreli sa srdcové zlyhanie, obličkové zlyhanie alebo napríklad na chorú pečienku. A niektorý ani nemali Covidove príznaky... 🤷🏻‍♀️

mia667
11. sep 2025

@stelly652 túto hru sme už hrali...

anonym_5da991
11. sep 2025

@stelly652 Covid sa už neberie vážne ako v začiatkoch. Berie sa ako chrípka .Ani nikde sa už netestuje.Jedine starší lekári (dochodci) nosia rúško a majú na dverách upresnenie na resoiračné ochorenie. Bola som v nemocnici mala som kasel a nič nikto...

anonym_ea5a03
11. sep 2025

my ked sme mali covid doma pred cca 2-3 rokmi, tak ja so synom sme si urobili test, len tak zo zaujimavosti, lebo co aj tak s tym, muz ochorel tiez, ale test si nechcel robit, ze naco, je proste chory a co, par dni vylezal a potom isiel do roboty, za to ja som raz "fasla" taku silnu chripku, ze som myslela, ze uz pojdem za duhovy most, nebol to covid, ale preslo mi to do zapalu pluc, asi mesiac som sa z toho hrabala, bolo to tisickrat horsie ako covid pri ktorom som nezakaslala ani raz, odvtedy sa velmi bojim chripky, cize asi tak

sss777
11. sep 2025

@stelly652
Jasné, začala sezóna, aj my máme v nemocnici dosť Covidu. Ale testujeme každého s podozrením, takže vieme izolovať a zároveň takmer každý, kto príde s nejakým respiračným ochorením, príde s rúškom, ale tak v Rakúsku sú pacienti všeobecne ohľaduplnejší ako na Slovensku.

anonym_dedc42
12. sep 2025

Ja som mala covid 2x s v pohode priebehom, kdezto keď dostanem poriadnu chrípku nevladzem žiť

patka06
Autor odpoveď zmazal
natalka13
12. sep 2025
@anonym_700967

@hiro nehovorím, že je to vymyslená vec, ale z tých 20000 50% zomrelo s Covidom, a nie na Covid. Robila som na covidovom oddelení, kde prišla babka, dedko... S rôznymi stareckymi chorobami, zanedbanymi a boli pozitivni. Keď zomreli, automaticky išli do štatistiky zomrelých na Covid, aj keď zomreli sa srdcové zlyhanie, obličkové zlyhanie alebo napríklad na chorú pečienku. A niektorý ani nemali Covidove príznaky... 🤷🏻‍♀️

@anonym_700967 a co cloveku zlyha ked zomrie na covid alebo na chripku?

natalka13
12. sep 2025
@patka06
Odpoveď bola zmazaná

@patka06 ???? A ty pises za koho?

anonym_f2a09f
12. sep 2025

Mala som nespočetne krát chrípku, kadejakého priebehu, ale s Covidom, ktorý som už tiež mala viackrát, sa to teda rozhodne porovnať nedá. Po ani jednej chrípke som sa nedávala pol rok dokopy a nemala také šialené prejavy, príznaky a problémy po ňom, ako po Covide.

anonym_700967
12. sep 2025
@natalka13

@anonym_700967 a co cloveku zlyha ked zomrie na covid alebo na chripku?

@natalka13 pľúca.

anonym_3e9d88
12. sep 2025

@stelly652 uz si to konecne vsetci po viac ako 5 rokoch zapamatajte! Covid je covid, prechladnutie je prechladnutie, nadcha je nadcha (iny virus ako chripka a covid!) a chripka je chripka! Ziadne take, ze covid je "len" slaba chripka. Nic take ako "slaba chripka" nie je. Ak ste mali naozaj chripku, tak viete, ze to nie je len taky maly soplicek, ale moze byt rovnako nebezpecna a smrtelna, ze zlahnes na 2 tyzdne v horuckach. Este stale ma to vie dojat, ked neviete rozlisovat. A si myslite, ze ked mate soplik, ze to mate "len taku chripocku". 🙄

klaridka
12. sep 2025

V podstate je jedno, či Covid, alebo chrípka. Nevadí, ak ten chorý týždeň ponosí rúško, aspoň to neroznesie ostatným deťom. Ja som tejto forme ochrany naklonená. Nie je potrebné, aby to dostala celá trieda.

hiro
12. sep 2025
@anonym_700967

@anonym_700967 Pozri su dlhorocne statistiky umrtnosti. +- sa drzia stabilne. A zrazu ti zomru desiatky tisic naviac. Ako to nazves ci na covid ci s covidom ci im zlyhali pluca ci oblicku ci srdcove zlyhanie ci pecenove je jedno. Ludia by umierali rovnakym tempom. Covid im do hrobu pomohol, bez neho by zili.

anonym_700967
12. sep 2025
@hiro

@anonym_700967 Pozri su dlhorocne statistiky umrtnosti. +- sa drzia stabilne. A zrazu ti zomru desiatky tisic naviac. Ako to nazves ci na covid ci s covidom ci im zlyhali pluca ci oblicku ci srdcove zlyhanie ci pecenove je jedno. Ludia by umierali rovnakym tempom. Covid im do hrobu pomohol, bez neho by zili.

@hiro je to hlúposť, ale hádať sa s tebou nebudem. Prajem pekný deň.

anonym_f4a5a9
12. sep 2025
@anonym_700967

@hiro je to hlúposť, ale hádať sa s tebou nebudem. Prajem pekný deň.

@anonym_700967 čo je hlúposť, že zomrelo o 20 000 viac ľudí ako obvykle?
https://slovak.statistics.sk/wps/portal/ext/pro...

sisska96
12. sep 2025
@anonym_084b5c

@hiro fakt? A v tej krajine lekari ordinovali alebo sa tiez zabarikadovali a pacientov "liecili" cez telefon, teda v pripade ze vobec zdvihli ten zvoniaci telefon?

@anonym_084b5c ja som tiež nevedela dovolať vtedy 😂 iba automaticky poslali ten jeden liek, čo každému, samozrejme kloktadlo nepomohlo, tak som si kúpila jox a po 3 dní som bola fit. a to že človek stratí čuch chuť, ja stále necítim nič pár dni keď mám sopel

sisska96
12. sep 2025
@anonym_700967

@anonym_700967 však to bolo totálne vymývanie mozgu

tibor79
12. sep 2025

Neviem o čom stále točíte. Xy rokov odkedy existujem, pracujem a som. Ak som bola chorá, bola som zásadne doma. Pre dobro moje (nevedela som plnohodnotne pracovať chorá) aj pre dobro iných. Ak je človek chorý je doma a lieči sa, ak je zdravý chodí do práce, medzi ľudí. Či treba to komplikovať?

anonym_edc6a7
12. sep 2025
@anonym_bebf6c

Ahoj,u mňa je rozdiel zásadný-pri covide dokážem ako-tak doma fungovať a napr. starať sa o choré deti. Chrípka ma zloží na týždeň do postele,prvé dni ani nejem,iba pijem čaj a spím asi 20 hod,/denne,všetko ma bolí. Normálne začínam uvažovať, že sa proti chrípke zaočkujem.

@anonym_bebf6c aj u mňa bol zásadný rozdiel. Chrípku som pár dní maôa vysokú teplotu, vyležala som ju, lešpie povedané spala som celé dni a noci a po týždni som išla do práce fit. Pri covide som nemohla ležať, lebo som sa dusila, mala som také bolesti kĺbov, že som myslela, že sa nepostavím, stavy na odpadnutie, keď som chcela ísť na WC, tak som volala z izby do izby níekomu, aby ma podopieral.

anonym_edc6a7
12. sep 2025
@sisska96

@anonym_700967 však to bolo totálne vymývanie mozgu

@sisska96 na teba fakt sedí príspevok od @bonboniera zo včera z 22,13. Dokonale

viera012345
12. sep 2025

@stelly652 Dnes som bola 2.den v práci po covide.Priznaky: horúčka, bolesť hlavy, bolesť hrdla, únava, kašeľ, upchatý nos.Tieto príznaky mal prv môj syn,ja cca o 24 hod po synovi.Mysleli sme si,ze je to chrípka alebo choroba spôsobená bacilom.U syna výtery na bacily negatívne, covid test pozitívny.Ja som vytery nemala, covid test pozitívny.K vykonaniu covid testu viedol jeden nový príznak -strata chuti a čuchu u nás oboch

viera012345
12. sep 2025
@sss777

@stelly652
Jasné, začala sezóna, aj my máme v nemocnici dosť Covidu. Ale testujeme každého s podozrením, takže vieme izolovať a zároveň takmer každý, kto príde s nejakým respiračným ochorením, príde s rúškom, ale tak v Rakúsku sú pacienti všeobecne ohľaduplnejší ako na Slovensku.

@sss777 ... šťastie,ze ako syn, tak i ja sme si dali rusko, aj keď sme ešte nevedeli, že máme covid.Dnes som už 2.den bola v práci, ale s ruskom ešte

anonym_e6a6df
12. sep 2025
@stelly652

ešte raz MEDOCLAV ATB som bral už sme v obraze

@stelly652 nepozeraj televizne noviny, keď nerozumieš reportáži.Naco by tam išla hygiena????deti, ktoré boli s nimi v triede sa majú otestovať.Ostatne deti z iných tried mali ruska.Trieda sa učí online z domu aj učiteľka je PN.
COVID je riziko pre ľudí s oslabenou imunitou a tazsimi diagnózami.Neviem či vy v Poltari sa dobre modlite sa nemali ste ťažší COVID, ale môj muž mal taký zápal pľúc, že prvý krát v živote som sa o neho bala.Uz tu bude navždy

anonym_e6a6df
12. sep 2025
@anonym_5da991

@stelly652 Covid sa už neberie vážne ako v začiatkoch. Berie sa ako chrípka .Ani nikde sa už netestuje.Jedine starší lekári (dochodci) nosia rúško a majú na dverách upresnenie na resoiračné ochorenie. Bola som v nemocnici mala som kasel a nič nikto...

@anonym_5da991 netrep.Moja sestra si myslela že má angínu volala lekárke a,že si ma spraviť test a má COVID.Pri covide som 6 dní nevyliezla z postele ako má boleli kĺby a bola som slabá a žiadna teplota.Bud rada, že si to tak ľahko prešla.Mame najnižšiu zaockovanost na chrípku v eu

luccija
12. sep 2025
@tibor79

Neviem o čom stále točíte. Xy rokov odkedy existujem, pracujem a som. Ak som bola chorá, bola som zásadne doma. Pre dobro moje (nevedela som plnohodnotne pracovať chorá) aj pre dobro iných. Ak je človek chorý je doma a lieči sa, ak je zdravý chodí do práce, medzi ľudí. Či treba to komplikovať?

@tibor79 to nevysvetlis x ľudí chodí do práce chorých.Ved bežne čítaš, že aj deti so soplom chodia do škôlky a hlavne v zahraničí.

anonym_5da991
12. sep 2025
@anonym_e6a6df

@anonym_5da991 netrep.Moja sestra si myslela že má angínu volala lekárke a,že si ma spraviť test a má COVID.Pri covide som 6 dní nevyliezla z postele ako má boleli kĺby a bola som slabá a žiadna teplota.Bud rada, že si to tak ľahko prešla.Mame najnižšiu zaockovanost na chrípku v eu

@anonym_e6a6df Covid som nikdy nespochybňovala ,my sme všetci očkovaní,ale píšem, že "teraz sa to berie ako chrípka ". U nás sa to nikde nerieši. A píšem aj kvôli tomu, že sme mali resoiračné ochorenie, 2 dni som sa nevládala postaviť s postele ,kašeľ mám už 2 týždne a nikto nevyžaduje test. Proste jediné slovo ani u obvodného ani na plúcnom.To je celé.