Je CT krku nebezpečné?
Precitala som si, ze ake je ct krku nebezpecne, ze je velka pravdepod. vzniku rakoviny, hlavne stit.zlazy. Viem, ze na ct sa nemoze chodit kedy sa mi zachce. No ozaj je to az take skodlive? Nemozem si pomoct. Ludia, ktory mali rakovinu a chodia na prevent.CT, aky by to malo vplyv na ich zdravie, ked je to taka vysoka radiacna zataz..
Nemyslím, že sa máš prečo báť. Mam za sebou ct, 3x MR a jeden rok som bola na rtg 6x za mesiac.
Keď je to nevyhnutné, človek neurobí nič. Ale po jednom raze a celkovo ak to nepodstupujes 3x do mesiaca je to v poriadku. Keby je to také naozaj nebezpečné, sam Dr by to neodporucil.
@danka_111
A teda skus celkovo sa opýtať,, v skupine zdravotníci na mk....
@danka_111 ale lekár do teba nevidí🙂🙂🙂bez niektorých vyšetrení nevie určiť presnú diagnózu len na základe vonkajších symptómov - to môže stanoviť akurát chripku, prechladnutie....jasne - každé žiarenie je škodlivé, ale práve tieto škodlivé vyšetrenia vedia potvrdiť diagnózy ako rakovina

Je to žiarenie. Ako aj rtg a neodporúča sa chodiť často práve koli tomu žiareniu. No, ale keď je to nutné.neboj sa