Je gastro vyšetrenie cez ústa znesiteľné?
Ahojte dá sa to vyšetrenie vydržať ? 😭
ano da sa, len treba kludne a pravidelne dychat a pocuvat, co hovori dr.
@stellarstar až tak ?
@anonym_autor jasné ja som si to tak vybavila
úplne v pohode. 10 min. vydržíš. bola som už viac krát.
Veľa robí psychika ... pokiaľ si už teraz hovoríš, že to nedáš, tak to nedáš ... príjemné to nie je, treba počúvať Dr., čo hovorí - čo máš robiť, ako máš robiť ... ak máš z toho taký veľký strach, dá sa to urobiť aj v narkóze, kolegyňa tak bola.
Aj kazdy tyzden by som sla zatial co kolonoskopiu som nedala . Hlavne musis byt v pokoji a pomaly dychat nosom
Aj kazdy tyzden by som sla zatial co kolonoskopiu som nedala . Hlavne musis byt v pokoji a pomaly dychat nosom
@ivik4 mne sa tak upchal nos(mam astmu a problémy so sliznicou), ze to bolo strašné, aj ked som to už predtym absolvovala. Uz by som asi bez narkozy nesla.
@anonym_autor moja 14 ročná dcéra to dala. Ja som na tom bola tiež,keď som mala 14 a v pohode.
za priplatok a tenkou hadickou úplne ok, s hadicou od práčky v prispati.
@gab uplny suhlas
@anonym_autor najhorsie je tam uz ist s tym, ze to nedas. Podla mna to vobec nie je take strasne, ja som absolvovala aj bronchoskopiu a to je 100x horsie, gastro bolo sice neprijemne, ale nic hrozne
@nelca84 broncho je horšie? Ja som bola,mala som to umrtvené,nezdalo sa mi to také zlé,len keď to prestalo pôsobiť,tak ma to tam bolelo
Je to nepríjemne, ale aspoň to neboli a netrvá tak dlho. Absolvoval som to viackrát a úplne kľúčové je nepanikarit. Aspoň mňa z toho dosť natahovalo, ale potom sa mi podarilo ukľudniť
@anonym_autor Áno dá. Aj keď je to veľmi nepríjemné, ale necítiš bolesť.Nastriekajú niečo čím ti znecitlivejú hrdlo ,ale musíš pravidelne dýchať a počúvať lekárov.
Ja mám záchvaty drázdivého kašľa dlhodobo ,bolo mi hrozné vydržať, ale zvládla som to.Ale bolo mi všelijako počas vyšetrenia zadržiavať kašeľ. Ale dala som to a doktor ma aj pochválil. Každému mu niečo iné je horšie.
Pre mna osobne kolonoskopia tisíc krát horšie aj bolestivé strašne
Aje väčšina hovorí opak.
Zvládneš to. Drzim palce.
Je to nepríjemne, ale aspoň to neboli a netrvá tak dlho. Absolvoval som to viackrát a úplne kľúčové je nepanikarit. Aspoň mňa z toho dosť natahovalo, ale potom sa mi podarilo ukľudniť
@matus229 Doktor mi vravel, že to je normálne keď nadrapuje.Aj mňa hrozne len zvracať mi bolo treba,ale boli dobrý, trpezlivý a počúvala som ich a ukľudnilo ma to,že ma upokojovali aby som dýchala a nakoniec som to zvládla dobre.
@ivik4 ja som zas úplne opak teba. Kolono pohodicka, hadica do krku vôbec. Ešteže vymysleli narkózu a mame možnosť voľby
Da sa to zvladnut, ak je clovek kludny a nepanikari, ale prijemne to nie je. Tiez ma pochvalili, hoci slzy mi tiekli a natahovalo ma dost. Ale je to potrebne vysetrenie na urcite zdravotne problemy.
@anonym_autor bála som sa velmi. Sestrička mi pichla oblbovak. Platí sa zaň, nutne je prísť s doprovodom. Z vysetrenia si nic nepamätám, nic ma nebolelo. Cítila som sa potom asi hodinu ako opitá.
Da sa to zvladnut, ak je clovek kludny a nepanikari, ale prijemne to nie je. Tiez ma pochvalili, hoci slzy mi tiekli a natahovalo ma dost. Ale je to potrebne vysetrenie na urcite zdravotne problemy.
@la_dolce_vita Mala som to rovnako.
@anonym_autor Každý rok ho absolvujem

Ja som to dala v narkóze