Je Hraň vhodná pre zvládanie depresií a úzkosti?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako sa darí deťom na psychiatrii Hraň. Psychiatička nám odporučila pobyt tam pre moju dcéru. Tak sa chcem spýtať či máme zvoliť Hraň alebo nejakú inú. Dopočula som sa že v niektorých to vôbec nepomáha tak by som pre ňu chcela len to dobre, skúsili sme lieky, terapie ale žiadna zmena. Bola diagnostikovaná s depresiami a úzkosťou. Je Hraň bezpečné miesto a naozaj pomáha?
Už bola hospitalizovaná niekde?
popravde bála by som sa tam dieťa umiestniť.
ja mám zlé skúsenosti aj s psych. v MT. Lekári super, len čo z toho keď personál o ničom.
pozri podobné diskusie - máš ich hneď napravo. táto téma tu už bola neraz.
popravde bála by som sa tam dieťa umiestniť.
ja mám zlé skúsenosti aj s psych. v MT. Lekári super, len čo z toho keď personál o ničom.
pozri podobné diskusie - máš ich hneď napravo. táto téma tu už bola neraz.
@anonym_044e60 Aha ďakujem za radu. Pozerala som tie diskusie ale známy mi povedal že sa to tam zlepšilo a že to jeho synovi pomohlo.
Nie je to tá na východe, kde boli tie kauzy, že priviazovali tie deti či dávali do klietok?
Skúsim to pozrieť na internete.
@anonym_bf1698 fúha prečítala som si to a znie to strašne. Dopočula som sa že ako prišla nová primátorka je to tam tento rok o dosť lepšie.
Už bola hospitalizovaná niekde?
@anonym_2cc442 Ešte nie preto sa chcem tu poradiť.
Určite Hraň neodporúčam, úzkosti a depresie pobyt v tomto zariadení iba prehĺbi.
Určite Hraň neodporúčam, úzkosti a depresie pobyt v tomto zariadení iba prehĺbi.
@viktoriaandrascik a nepoznáte nejakú ktorá by vážne pomohla?
@viktoriaandrascik a nepoznáte nejakú ktorá by vážne pomohla?
@jana_n_123 a ste si istý že je potrebná hospitalizácia? Odlúčenie z domáceho prostredia môže veľmi uškodiť. Je dieťa liečené ambulantne psychiatrom a má pravidelné sedenia u psychológa?
@jana_n_123 a ste si istý že je potrebná hospitalizácia? Odlúčenie z domáceho prostredia môže veľmi uškodiť. Je dieťa liečené ambulantne psychiatrom a má pravidelné sedenia u psychológa?
@viktoriaandrascik áno, a k psychiatričke nechodí často píše si s ňou online lebo je súkromná ale prvé sedenie mali v jej ambulancii. Lieky nezaberajú, a snažila som sa s ňou rozprávať a nájist nejaké hobby ale ona ledva vstane z postele. A psychiatrička nám hospitalizáciu odporučila. Ma do toho problémy so sebapoškodzovaním.
@viktoriaandrascik áno, a k psychiatričke nechodí často píše si s ňou online lebo je súkromná ale prvé sedenie mali v jej ambulancii. Lieky nezaberajú, a snažila som sa s ňou rozprávať a nájist nejaké hobby ale ona ledva vstane z postele. A psychiatrička nám hospitalizáciu odporučila. Ma do toho problémy so sebapoškodzovaním.
@jana_n_123 psychiatrička online v jej stave? Prepáč, ale ste normálni? Nájdi normálneho psychiatra a zmeňte liečbu. Ak odporučí aj on hospitalizáciu, určite najskôr skús detské psychiatrie v nemocniciach. Odkiaľ ste?
@anonym_bf1698 fúha prečítala som si to a znie to strašne. Dopočula som sa že ako prišla nová primátorka je to tam tento rok o dosť lepšie.
@jana_n_123 v prvom rade by som ti poradila pravidelné stretnutia s psychologičkou. Aj za cenu doplácania - čiže nie raz za mesiac. Hraň. Neviem. Pracujem s deťmi s PAS a poniektoré ťažšie stavy tam chodievajú na mesačné - dvojmesačné pobyty. Väčšinou cez prázdniny. Či im to pomáha? nemám pocit, že by sa vracali nejakí iní. Ja by som veľmi zvážila hospitalizáciu a šla radšej do terapií, možno aj do nejakej ergoterapie (pracovnej), či arteterapie (výtvarnej), možno muzikoterapie. Niečo, kde bude tvoriť a nebude sa sama utápať v myšlienkach. Potrebuješ ju nejako zamestnať, odpútať pozornosť od trápenia. A nájsť zdroj, čo jej to spôsobuje. Každá úzkosť má svoju príčinu - je to prehnaný, až chronický strach. Poznám to na vlastnej koži. Treba prísť na to, ako ho zvládnuť. A tam iba lieky nestačia. Hľadajte psychoterapeutov v okolí a pomôžte jej.
Tu treba v prvom rade zmeniť psychiatričku a chodiť k nej, aby videla stav.
Deti sú rôzné, niektoré je tak naviazané na svoj domov a rodičov, že pobyt v Hrani by nieslo ťažko, niektoré, ktoré vie prijať aj nové aktivity by to mohlo aj zaujať. Ale je pravda, že deti si veľmi všímajú hlavne nevhodné prejavy iných a často si ich aj preberú a vlastne prídu domov či už zo školy alebo liečeb.zariadenia ešte v horšom stave.
@jana_n_123 ako prvé určite zmeniť psychiatricku a ako druhé pravidelne terapie aspoň raz do týždňa.
@jana_n_123 zober ju na godzone tour, mnohym mladym ludom aj tym s depresiami viera zmenila zivot samozrejme spolu s psych. vedením
Určite zmeniť psychiatričku a zabezpečiť pravidelné terapie aspoň 1x týždenne. Vypisovať si môže s kamoškami, odborník ju musí vidieť a zhodnotiť celkový stav vyjadrovania. Ako píše @anonym_f0a71b skúsiť rôzne terapie. Určite nie je dobrý nápad ju teraz šupnúť na 3 mesiace do ústavu.

Nie je to tá na východe, kde boli tie kauzy, že priviazovali tie deti či dávali do klietok?
Skúsim to pozrieť na internete.