Je krvná skupina 0 odolnejšia proti ochoreniu Covid-19?
Ahojte, stotožňujete sa s týmto tvrdením?
Na internete sú len krátkodobé výskumy, ktoré naznačujú, že je 0 naozaj rezistentnejšia. Máme v rodine lekára, ktorý hypotézu potvrdil. Od jeho zdravotnej sestričky som sa dozvedela rovnakú odpoveď. Od okolia tiež. Aký máte názor vy?
myslela som, kym manzel nedostal covid. On ma skupinu 0, bol polomrtvy a mne len zaludok zabolel , som A. Cakala som opacne. Ale svokra je 0 a ma velim silnu imunitu, nenakazila sa doteraz.
Ja mám tiež 0,muž mal covid som sa o neho starala aj celú dobu bola s nim v karantene v kontakte a nenakazila som sa.
Ja som 0negativna a mala som par krat kontakt s pozitívnymi a nechytila som
v mojom okoli sa to tiez potvrdilo. ja mam 0, muz detto, svagrina, kamoska aj jej muz. vsetci sme boli bud bez priznakov alebo s lahkou nadchou
Ja som túto informáciu zachytila v televízii, tuším v nejakej reportáži v správach....asi na tom niečo bude 🙂 ja som taktiež 0 a covid som nedostala a celkovo som nikdy nemala ani chrípku, iba bežné prechladnutia ...
segra má 0 a pozitívna bola
Čítala som viac publikácií na túto tému a ukazuje sa istá korelácia medzi krvnou skupinou a covidom...
Pre nenulky a pozitív je vyššia pravdepodobnosť infekcie, pre AB a B je vyššia pravdepodobnosť nutnosti zavedenia pľúcnej ventilácie a pravdepodobnosť úmrtia je mierne zvýšená pre AB...takže áno z tohto nulka vychádza najlepšie...ale tie rozdiely nie sú tak zásadné a ide hlavne o štatistické údaje (ak medzi tým bol publikovaný výskum, ktorý to vysvetľuje, tak to už som nesledovala), takže vždy bude "výnimka", hlavne pri tom množstve ľudí a tiež pri obrovskom množstve iných faktorov, od ktorých to závisí
🙂
strasna blbost. Obaja s manzelom mame 0 a obaja sme covid dostali. Manzel mal horsi priebeh a pritom celkovo ma imunitu ovela lepsiu. Sestra a jej muz maju tiez 0 a momentalne covid prekonavaju. Takze somarina.
pozor, v statistikach sa nehovorilo o tom, ze covid 0 nedostanu, ale ze vo vseobecnosti maju ovela lepsi priebeh ako ine krvne skupiny
Mám O, mala som príznaky, ale testy negatívne
mam 0 -, nikdy som nemala chripku, prechladnuta byvam raz za tri roky, ale Covid som schytala riadne, v cakarni u zubara kde boli vsetci, s nie prijemnym (ale ani nie uplne tazkym) priebehom
Muz ma ab, horucky, zimnice, kasel. Ja 0 a 3 dni nadchu. Preslo to celou rodinou, kym som to dostala. Uz som si myslela, ze aj nic.
Ja som 0 a mala som stredný priebeh 😂😂😂 je jedno aké bludy o tom človek prečíta, záleží od imunity, aké je telo atď atď a človek to proste dostane tak či tak. Dokonca kolovalo, že fajčiari sú odolnejší 😂😂😂😂
Štatisticky vypočítať sa dá čokoľvek. Aj to, že častejšie na kovid ochorejú ľudia, ktorí nosia červené tričká, ako tí, ktorí nosia fialové. A čo z toho vyplýva? Nič. Len je vypočítaná pravdepodobnosť. Neznamená to NIČ v podstate .
Ja mam 0 plus a zatial nic. :D :D
Mam B a bez covidu a pracovala som cely cas nie HO
Ja mam 0-, tiež som bola viac krát s nakazenymi, zatiaľ som nedostala, ale mám pred tým veľký rešpekt, ale prijala som fakt, ze to raz dostanem. Ved to je už všade a neda sa tomu vyhnúť. No ale zaujímalo by ma, prečo niekto mladý, zdravý podlahne tejto chorobe, prečo ma niekto ľahký priebeh a prečo niekto ťažký, aj ked je zdravý. Je to celkom taká záhada. Aj keď ja si myslím, ze som to prekonala uz dávnejšie, teda este v decembri2019, januári2020, ked tu o tom nebolo ešte ani slovko zmienene a ani vo svete sa o tom nehovorilo, aj keď už to bolo v cine naprikald vo velkom. Vtedy som mala strašný kašeľ, asi mesiac to trvalo, mala som 2 atb a nic nezaberalo, ani cuch ani chut som nemala. Syn takisto. A s viacerými co som sa rozprávala, tiež hovorili ze december 2019 a január 2020 mali tiež podobne príznaky. Ale kto vie.

tak ja mam nazor utvoreny len zo skusenosti v nasej rodine, 90 rocny dedko sa z covidu v pohode dostal, babka ktora sa o neho starala kym skoncil na kysliku to od neho ani nechytila. ja osobne som bola 2x s clovekom s kovidom o ktorom sme este nevedeli ze je pozitivny, bez ruska v tesnej blizkosti, nedostala som to. Sestrin manzel mam kovid, spala s nim cely cas v jednej posteli, aj ked uz vedeli ze to ma, nedostala to... vsetci mame 0+ ... tak zrejme na tom nieco bude.