Je krvný tlak 125/90 dôvod na obavy?
Zaujíma.ten druhy 90 je to až také.zle.a.naa lieky?
@anonym_autor ludia už sa prosim naučte ,že vyšší tlak nie je nič strasne a ma ho občas každý
Takýto tlak by som absolútne neriešila.
tento tlak je v poriadku, nie je ani vyssi = niekedy ak je to dlhodobe a caste a ten spodny byva nad 90 = tak to riesia niektori lekari
Iba ak obavy, či ti náhodou nesibe. Toto je ukážkový a perfektný tlak.
Iba ak obavy, či ti náhodou nesibe. Toto je ukážkový a perfektný tlak.
@vroni 90? Tak prečo dr chcel už dat lieky
Ak nemáš nejaký iný zdravotný problém, zmeň doktora. Toto rozhodne nie je tlak na lieky. Žiaľ, doktori, "lieciaci" zdravých existujú tiež. A pod zmenou doktora myslím naozaj nájsť iného a nie spoľahnúť sa na internetové poradenstvo.
Manžel mava tlak 140/90-100 (33r) ja mávam 70/60-50 (26r) a zvladame pohode, netreba sa stresovať. Ten ktorý opisuješ ty je v úplnom normálne.
@vroni 90? Tak prečo dr chcel už dat lieky
@anonym_autor keď bol spodný 90 chcel dať doktor lieky? Však 90 je stále úplne optimálny tlak.
@anonym_autor je to v pohode este. Treba merat castejsie ci je stale taky. Moj mal cez 100 a dostal lieky. Ked ma pod 80, tak ho uz boli hlava 🤷♀️
@acce, nie, zvýšený je od 100, resp podľa niektorých od 95. Ale stále sa pri spodnom 100 najprv necháva človek sledovať a až potom sa mu prípadne nasadí nejaká liečba. Tlak 120/80 sa považuje za ideálny, ale normálny tlak má rozpätie a nie je to jedna hodnota.
Nepiš somariny.Na taky tlak sa nedavaju lieky..Tu už ozaj sa piše kadečo.len aby reč nestála a kôň bežal.
@acce, sorry, mám informácie od lekárov a nie z nejakej premotivovanohysterickej internetovej stránky. Ale niektorí lekári náramne radi riešia hovadiny ako imaginárny vysoký tlak či rovnako imaginárny vysoký cholesterol, lebo "ideálne" hodnoty sa umelo znižujú, aby narástol počet pacientov (nehovorím o skutočne vysokom tlaku či cholestorole, ale o hodnotách, ktoré sa pohybovali v norme a zrazu su rovnaké hodnoty "zvýšené" a treba ich "liečiť".)
@acce, sorry, mám informácie od lekárov a nie z nejakej premotivovanohysterickej internetovej stránky. Ale niektorí lekári náramne radi riešia hovadiny ako imaginárny vysoký tlak či rovnako imaginárny vysoký cholesterol, lebo "ideálne" hodnoty sa umelo znižujú, aby narástol počet pacientov (nehovorím o skutočne vysokom tlaku či cholestorole, ale o hodnotách, ktoré sa pohybovali v norme a zrazu su rovnaké hodnoty "zvýšené" a treba ich "liečiť".)
@vroni ano, presne alebo aj u deti, sestra bola v soku, ze dcera je vraj predavkovana vitaminom D a po "starom" by bola uplne v norme, ale znizili teraz tie optimalne hodnoty, takze po novom uz budu deti predavkovane, ale chorlave napriklad tak isto, ak nie viac, ked sa vysadi suplementacia.
@acce klucove slovo je dlhodobo.
Ja mam dlhe roky spodny okolo 90, nikto nikdy neriesil, ani som nedostala odpoved od lekarov, preco, ked horny ok.
Az teraz beriem po 4.porode lieky, lebo uz to eslo dole, lenze ja som mala po porode aj 185, pri namahe 200 na 130. Tak to bol uz zivot ohrozujuci stav, teraz som na polke Concoru a minule som rano zabudla zobrat, tlak poobede 130/86, len pulz vyssi, ale tak po zatazi s detmi, po kruzkoch, potom nakup...a nahanala som 2 male deti. A vobec som z toho nemala bobek. Mozno preto, ze som uz mala skusenost aj s tlakom na porazku, co ja viem...ale neuroticke sledovanie kazdej odchylocky a jednorazovo, ked daco vyssie nameras, tak to je take polienko do ohna. Mne staci zbadat tlakomer u doktora a inak dobry tlak ide do vysin. Psychika robi vela.

nie je hrozny, tlak sa ma merat v klude viac krat za sebou a priemerovat.
kebyze sa ti ten spodny opakuje, riesila by som. ale toto je vcelku normalny tlak, spodny mas trocha zvyseny