Je laserová operácia očí bolestivá?
Ahojte dievčatá,
chcela by som sa vás opýtať, či ste niektorá absolvovala laserovú operáciu očí? Mám silné dioptrie a chcem sa zbaviť okuliarov :/ (Je to bolestivé? Mali ste nejaké komplikácie po operácii?)
Už som objednaná na vyšetrenie túto sobotu do I Clinik Banská Bystrica. Boli ste niektorá?
Budem vďačná za každú informáciu.
Pekný deň ❤
@zuzuliennka1 mňa to čaká zajtra, najskôr predoperačné. Viete mi dať nejaké rady pred operáciou?
@snezienkaaa82 ale určite to stálo zato či?
@barborka106 no, co si zbezne pamatam, ale to vam nevraveli aj oni? - tyzden pred op. som bola bez sosoviek, a inak nic specialne.
v den operacie som prisla so sprievodom, nie sama, aby vam mal kto pomoct odsoferovat napriklad, lebo budete velmi svetlocitliva, po operacii a aj nejaky cas po nej.
Slnecne okuliare za kazdeho pocasia, dennodenne budete nosit minim. pol roka. Ja som prve dva dni bola v okuliaroch slnecnych aj doma, velmi mi vadilo svetlo. Zaluzie v izbe som mala zatiahnute 🙂 ale po 3 dnoch sa to uz dalo, na mobil a pc som mala problem pozerat asi 5 dni. Po tyzdni som uz sedela v skole na prednaske
@barborka106 op. som mala myslim Lasik
@zuzuliennka1 áno áno, oboznámili ma s tým. Ja som mala šošovky pred rokom, aj o sprievode mi hovorili.
Ja mám skôr strach z toho, že operácia nebude u mňa možná, keďže mam slabý astigmatizmus a vyššie dioptrie:/ vy ste boli na tom ako s dioptriami?
@barborka106 astigmatizmus som mala tiez a ako som vam pisala - dioptrie pred operaciou -10 a -11. Po operacii mam nulky
@zuzuliennka1 ja mám nižšie dioptrie, ale mam pocit, že bez okuliarov nevidím 🤣🤣🤣 snáď sa to zajtra zmení, držte palce ❤ a ďakujem za skvelú komunikáciu, vážim si to :*
@barborka106 ja som mala dioptrie -7 a -9 . Astigmatizmus tuším okolo 1,5 . Tiež som išla zo strachom, že nebudem vhodná a naopak ,aj rohovku mam dosť hrubú,takže som bola ideálny pacient . Netreba sa báť
@jankabenji ďakujem krásne za podporu 🙂 a mali ste nejaké komplikácie po operácii? Akou metódou vás operovali?
@barborka106 relex smile a úplne bez komplikácií. Strach pred zákrokom som mala obrovský, ale neopodstatneny 😂 Trvá to chvíľočku naozaj. Viem sa vcítiť do pocitov, pred zákrokom som takto hľadala diskusie a skúsenosti iných
@jankabenji a po koľkých hodinách sa vám zrak napravil? Lebo ja si to neviem predstaviť, že nosím okuliare 19 rokov a potom ich nebudem mať po operácii 🙂 budem vidieť? Kedy ste nastúpila do prace?
Ďakujem za váš čas a že mi odpovedáte na otázky ❤🍀
@barborka106 nosila som okuliare od 6 rokov,teraz mam 37,tak tiež celý život 😂Za operaciou som cestovala a keďže kontrola je 24 hodín po zákroku,tak sme si zajednali penzión. Hneď po zákroku som videla ako cez mutnu vodu, nevidela som ani na mobile číslo muzove vytočiť 😁. Asi tak po 1-2 hodinách po operacii sa mi začalo rozvidnievat. Išli sme sa dokonca poprechádzať po meste. Večer som už stála pri okne a čítala napis na tabuliach a domoch 😉. Ja som ešte doma na rodičovskej, takže čo sa týka práce som nemusela riešiť. Jedine som sa naozaj asi 2 mesiace nelicila a 4 dní po operácii som potrebovala ísť s dcérou ku doktorke,takže som soferovala už po tme a to som ešte teda nebola v pohode. Potom som radšej ešte pár dní nesoferovala
@jankabenji ďakujem krásne za odpovede ❤ dám vedieť, ako som dopadla 🙂
@jankabenji tak už mám po operácii aj ja 🙂 som najšťastnejšia, že som sa nato odhodlala, už hneď po operácii som videla super, len do blízka mám ešte troška problém, ale dnes už lepšie. Po operácii mi hodinku slúžili očí, a mala som pocit, že ich musím mať zatvorené. A potom už úplne super 🙂
Ďakujem dievčatká za vaše rady a povzbudenia. Vážim si to :*
@barborka106 Barborka a kde si bola na operacii? Teda myslim nazov firmy. Dakujem
@barborka106 aj ja som skákala dva metre ale pozor komplikácie môžu prísť aj po rokoch ja som 7 rokov po operácii Lasek a začinajú u mňa strašné halo efekty a ked si pozerám komplikácie po laserových komplikaciach po rokoch a pri oboch technikách hlbkové aj povrchové som zhrozená,že to vôbec niekto povolil ano okuliarov sa zbavíš bolesť je najmenej ale neistá budúcnosť očí tu je žial.
@lenka123456789123 ake komplikacie su pri laseroch?
@lenka123456789123 ktoru metodu ste mali a kde presne? Ja som bola v Oftume v Ke super pristup vela vyšetrení, bola som na relex smile 3D nemala som vysoke dioptrie ale strašny astigmatizmus od toho som videla do dialky rozmazane, jak som zaostrovala stale sa mi slzili oči a stale som od toho mala bolesti hlavy až migreni, operacia bola koncom septembra odvtedy ma bolela hlava asi 3 krat a oči su pokojne, chodim vždy na kontroli su povinne bola som asi už 6 krat a tlak mam v očiach velmi dobry, že čo bude o x rokov ktovie, ale žiť stale s bolestami hlavy a pchať do seba pirulky tiež nie je žiadna sláva :-/
@maminatimka Nechcem Vás samozrejme strašiť len chcem poukázať na to,že sa tu rozbehlo masívne operovanie hlava ,nehlava a za pár rokov sa ukáže ako aj v Amerike sa už ukázalo aké dôsledky to má na mnohých,
Neodporúčam iClinic v BB, každý kto zvažuje operáciu tu tak si to premyslite a navštívte radšej inú kliniku , neverila som negatívnym recenziam a teraz to ľutujem . Horšiu kliniku s hrozným prístupom k pacientom som ešte nezažila. Pri tých peniazoch čo tu necháte očakávate inú zdravotnú starostlivosť a taktiez iné správanie k pacientom . Arogantnost doktorov a sestričiek k pacientom je tu asi normálne každodenné správanie .

@barborka106 áno, presne tak. Ešte s ne sa smiali, že veď ona ma vysoký prah bolesti a ja som posero.... v ziline vo Vikome. Boli sme spokojne, no tie jej bolesti boli des. Do toho rezanie oči, v tme ležala asi týždeň.