Je mi zle, keď sa rozčúlim

27. júl 2022

Ahojte máte to tiež tak že keď sa rozculite tak Vám príde zle? Ja mám pocit preskakovania srdca, nedostatok vzduchu a pocity na odpadnutie. Tlak mám ok, aj keď si ho meriam keď sa takto cítim je vždy do 130/90. Čo to môže byt ? Psychika ?

zuzka565
27. júl 2022

Ja mám to isté.

autor
27. júl 2022

@zuzka565 a liecis sa na niečo ? Lebo ja už stresujem čo by to mohlo byt

tykat
27. júl 2022

A pulz mas vtedy aky? Ten si skús odmerať.

irusa
27. júl 2022

tiež...prípadne ak ma zastihne nejaká nečakaná správa

kvetinka75
27. júl 2022

občas to mám aj ja, tak sa snažím nerozčulovať sa a celkom sa mi darí

stanulienkat
27. júl 2022

Aky by si chcela tlak a pulz pri rozculeni???? Ved je to fyzioligicke. Nebyvas hystericka?

llucciaa
27. júl 2022

mám to podobné, niekedy si musím sadnúť, lebo by som asi odpadla, ale to je tým ako to všetko prežívam, že sa neviem od niektorých vecí odosobniť ;)

luccija
27. júl 2022

Uplne normalne...ja sa rozculim raz za sto rokov a mam pocit nedostatku vzduchu.Ved si v strese, stiahnu sa Ti svaly...

autor
27. júl 2022

@tykat pulz mám vtedy práveže nižší ako mávam normálne. Normálne v klude mávam vždy okolo 80-90 a keď mi je takto zle klesne na 60-70

radolina
27. júl 2022

A skusila si si s tym zajst k obvodnemu. Podla mna by bolo lepsie ak by ti spravili nejake tie vysetrenia, lebo podla mna to nebude len tak a aby ti nepraskla cievka napriklad, ked sa zas rozculis

autor
27. júl 2022

@radolina mám za sebou kopec vyšetrení, všetko ok. Tiež sa toho bojím ale vraj som zdravá a mladá tak sa nemám báť, no neviem ( mám 20rokov. )

ivs97
27. júl 2022

Ja mam toto isté ked sa hádam tak poriadne s niekým.. Plus ma aj pri obličkách bolí vtedy.. a všetky vysledky mam v poriadku, aj krv aj od kardiológa a aj od urológa tie obličky 😅 ja si myslím ze psychika robí strašne veľa a pôsobí na celé telo aj zdravie a aj na "krásu". Na tvojom mieste by som si vygooglila nejaké meditačné cvičenia ako sa ukludnit a rozdychat pri rozčuleni. (mne to nepomohlo, keď ma niekto nahnevá neviem si pomôcť). A ak si taky "samo-nasierací" typ ako ja, tak je to o to ťažšie 😅😊

viestta
27. júl 2022

A čo tak skúsiť zvládať stres? Napríklad autogenny tréning. Keď ti nič nezistili, tak to bude psychosomatickeho pôvodu. Dá naučiť "neprezivat" stres a nerozculovat sa pre blbosti. Aj obyčajné počítanie do 10 a hlboké dýchanie na ukludnenie dokáže zázraky.

sabina_71
27. júl 2022

Čistý stres. Keby máš niečo iné tak to zistia. Ja napríklad mávam pocit na vracanie a triašku všetko sú len nervy a napríklad keď hnev dusím v sebe tak mi je na odpadnutie. Každý to prežíva inak a nie je ľahké teraz zmenit správanie o 180 stupňov. Chce to čas a veľa snahy tiež som riadny stresak

moonlight1210
27. júl 2022

Ak sa da, tak vzdy zvolit taktiku, ze odides z miesta, kde sa rozculenie deje. Odides od osoby. Z uradu. Od pokazenej, nefungujucej veci. ...
Nechas tak.
Odstup sposobi, ze sa to nestupnuje. Lebo stresovy faktor uz nie je pritomny. Kludne tam aj hnev predychaj. Ukludnis sa. Potom sa mozes vratit a vacsinou to vies uz riesit ovela pokojnejsie.

Tu na MK to funguje fantasticky. vzdy, ked natrafim na nieco, co mi zdvihne tlak, tak neodpisem. Odolam nutkaniu odpisat, prepnem sa do inej diskusie, alebo zavriem stranku a idem robit nieco ine.
Odstup sposobi, ze to predycham. Strati to povodny naboj, ucinok. Potom sa k tomu vratim. Alebo sa uz k tomu nevratim, ak usudim, ze sa mi vlastne nechce tym ani zaoberat.
Je to velmi dobry (a zadarmo) trening, ako sa naucit vec neriesit za horuca a predchadzat stresu a hnevu. Alebo si vediet povedat, ze teraz podrazdenie, hnev a stres nepomozu.

stanulienkat
27. júl 2022

@radolina ake vysetrenia su pri rozculeni??? Naco s hysterickymi zachvatmi zatazovat lekarov??