icon

Je mi zle, v noci nespím, bolí ma hlava, chvejú sa mi nohy

emptymoni
17. aug 2021

Zdravím píšem tu zas kedze to čakanie kým mi všetko lekári vyšetria je hrozne tak píšem tu. Po vakcíne mi je už 3 týždeň strasne vraj mam tetaniu no neviem, bola som na krv a vraj mam super vysledky tlak mam tiež super, no je mi strasne zle beriem magnazium, horčík a všetky vitamíny no vobec mi nepomáhajú. V noci nespím lebo mi je zle, boli ma hlava, chvejú sa mi nohy, niekedy ma pichá pri srdci a podobne. Neviem čo to je v zivote som take stavy nemala niekedy sa citim ako keby som mala dostať mozgovú príhodu... nechapem, bola som aj na CT mozgu a je to Okej, neviem či som chorá po psychickej stránke ale lekári na mna pozerajú a nechápu myslia d že mi nič nieje a že si namyslam no neviem ale tie nočné bolesti sú strasne príde mi že je mi každý deň horsie ani rodina mi neverí že nieco mi je... som zúfalá
PS mam 21 rokov..

Strana
z2
lindusss2016
18. aug 2021

@lenadka no zlahcovat sa to nema, psychicke problemy su vazne. Ale je tak jednoduche si supnut do seba tabletku... instantne riesenie, ktore ale v skutocnosti nic neriesi 🤷‍♀️ len ta dostane do zacarovaneho kruhu... o svoje zdravie sa treba starat pravidelne a pestovat ho a to nielen o to fyzicke, ale hlavne o to psychicke, nezit v strese, nezit v strachu... je xy sposobov, ako to docielit aj bez liekov, len sa tomu treba venovat!

lenadka
18. aug 2021

@lindusss2016 veď tú tabletku jej môže napísať jedine lekár, tento druh v lekárni len tak nedostane. V dvoch ťažkých obdobiach som to takto riešila, plus som sa vypýtala k psychiatričke. Stačilo ísť prvý krát 2x a teraz po rokoch raz s tým, že po prvej skúsenosti s pred rokov som už vedela ako sa s toho vyhrabať. Ono je to tak, že bohužiaľ nik to za ňu neurobí a dostať sa s toho musí chcieť a snažiť sama aj keď jej je veľmi zle. Toto vedomie mi pomohlo asi najviac, proste musíš, lebo to za teba nik neurobí a nemohla som si dovoliť byť na liekoch ktoré ma tlmili emočne aj fyzicky, kvôli deťom aj práci. Lexaurin a neurol sú len na krátkodobé užívanie a zaberú hneď. Antidepresiva musí lekár nadstaviť a začnú účinkovať po cca mesiaci. Tu ide o to, že ked jej lekár predpíše krátkodobý liek ktorý zaberie, ukludní sa hneď, zistí že neumiera a môže potom kľudnejšia riešiť prečo je v tomto stave, nájsť spušťač, alebo nadstavit liečbu antidepresivami.

siska25
18. aug 2021

@emptymoni moja mama mala po ockovani podobne stavy. Uz som pisala v inej diskusii... hned z ockovacieho centra ju brala zachranka. Bola 2 x hospitalizovana, raz sme jej volali RZP, ked mala zachvat. Vsetky vysetrenia ma ok, nejake drobnosti, co nesuviseli so zachvatmi jej zistili. Momentalne je uz treti mesiac pn. Zachvaty uz nemava. Zostalo jej trasenie ruk. Jej ockovanie pravdepodobne spustilo panicku poruchu, dostala lieky od psychiatricky a je to lepsie. Len ona ma uz 60 rokov. Podotykam, ze cela rodina sme ockovani a sme za ockovanie. Nikto nemal ziadne vedlajsie ucinky, az na malu bolest ruky. Iba mama to vychytala.

emptymoni
autor
18. aug 2021

@siska25 bola som dnes na EKG a vraj všetko Okej dal mi len lieky od bolesti ak náhodou príde tlak na hruď vraj sú to soli z horucky kedze ja som 4 roky nebola chorá a zrazu bum po vakcíne horucky a telo sa toho zľaklo tak neviem keď chodím po doktoroch citim sa dobre ale keď prídem domov hned príde nepríjemne pocity a bolesti neviem prečo to tak mam ...

mimka1402
18. aug 2021

@emptymoni Tak prečo neriešiš psychiatra prosím ťa? Už neviem čo za väčšiu motiváciu chceš aby si tam zašla

mia78111
18. aug 2021

@mimka1402 tvoj nazor. Moj a dalsich ludi, ktorym bezprostredne po ockovani zomreli pribuzni je iny. Naco ta zlost? Je to koj nazor. Ty ked chces, daj sa aj 10 krat zaockovat. ;) tvpj problem

zuzpar
18. aug 2021

Moze to byt aj psychicke, neraz som sa aj ja o tom presvedcila, ze proste psychika velmi vela zmoze a vacsinou v tom horsom slovazmysle 🙂

hana32
26. aug 2022

@emptymoni ahoj, ako sa ti nakoniec dari?

Strana
z2