icon

Je moja vyrážka Pityriasis rosea?

18. feb 2025

Ahojjte, mam problém. Mala som teraz ťažšie obdobie (úmrtie v rodine, náročná vysoká škola) a postupne som sa takto vysypala. Ja si to spájam len so stresom, ale už stresove obdobie u mňa ustúpilo, avšak toto nejde preč. Fotky dám do komentárov nižšie. Máte niekto s niečim takym skusenosť? ''Ekzémiky'' ma takmer vôbec nesvrbia, narozdiel napríklad od toho, keď ma uštipne komár ( to sa mi stači dotknúť miesta a idem sa doškriabať do krvi). Teraz si to v pohode môžem hladkať, a žiadne svrbenie sa nekoná (občas trošičku). Bývam v česku a teda dostať sa k doktoke je riadna úloha, dnes osm šla k praktickej, a za 4 hodiny čakania vybavila predomnou 6 (ŠESŤ) ludi...nemala som viac času a musela som odísť. Podľa googlu a chatgpt som si moje príznaky spojila s Pityriasis rosea (link na wiki https://cs.wikipedia.org/wiki/Pityriasis_rosea ). V lekarni som si kupila masť Hydrocortison. Prve menšie flaky som si všimla cca 9teho februara. Od stresu mi bolo najviac fyzicky zle (pocit na zvracanie, zachvaty plaču) minulý štvrtok. Pod prsiami som sa vysypala asi 3 až 4 dni dozadu. Na rukách a nohách nemám absolútne nič. Napadlo mi, že môže ist aj o ploštice, no podla toho čo som čitala tak by ma stipance svrbeli, a pravdepodobne by som ich našla. Prehladala som matrac, mam bielu plachtu a nikde absolutne ani stopy po ničom čo vyzera ako hmyz/trus. Spim v pyžame s kratkym rukavom a v kraťasoch. Máte prosím niekto s niečim podobným skusenost?

autor
18. feb 2025

Toto je cim to zacalo, prvykrat som is to vsimla cca koncom januára. Mam to na lavom boku vo vyške zadku.

autor
18. feb 2025

Viem, fotka nie je zaostrena, tu len chcem ukazat kde vsade to mam. Zakruzkovane zelene miesto je ten fľak z predchadzajucej foto, ktorym to zacalo (zeleny krizik je modrina, to si nevsimajte)

autor
18. feb 2025

Vysyp lava strana

autor
18. feb 2025

Vysyp lava strana bok, vasci detail

autor
18. feb 2025

Vysyp prava strana bok

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
18. feb 2025

Vysyp prava strana pod prsom

autor
18. feb 2025

posledna foto čo pridavam, tiež prava strana bok, budem vdacna za vsetky prispevky

mameha7
19. feb 2025

Vyzerá to ako pytiriasis. Ja som niečo takéto mala na začiatku tehotenstva. Kožná vravela, že sú to hormóny a predpísala mi na to nejaké kortikoidy a antihistaminiká pre tehotné. Potom to samé zmizlo po mesiaci, ani som nebrala tie lieky.

marianarem
19. feb 2025

Mala som to po porode. Flaky sa objavovali, zvacsovali, mizli.a objavili.sa nove. Mne to ale ako by prechadzalo postupne od hrudnika dole. Po niekolkych mesiacoch zacali niektore aj svrbiet a spravil sa z nich ekzem. Lekarka zistila histaminovu intoleranciu, po nasadeni diety nakoniec vsetky zostavajuce flaky zmizli.

sweet20
19. feb 2025

Hned mi napadlo ci nie si tehotna

romanka_369
19. feb 2025

Ahoj, tiež som mala také vyrážky pár mesiacov po porode, úplne všade. Od kožnej som mala rôzne krémy a lieky.. nič nepomáhalo.. nakoniec mi imunologička zistila, ako bolo už spomenuté histamínovú intoleranciu..

livuska124
19. feb 2025

Podľa mňa to je pityriasis.

babababka
19. feb 2025

Dcéra mala pityriasis r.ako 11ročná.Takéto isté výsevy,vysoké horúčky-nad 40C,chvíľami bola mimo,nebolo nám jedno.Museli ju hospitalizovať,tbl,krémy,kúpele,infúzie,ATB.Ešte aj po 10-tych rokoch mala vysoké ASLO a hepat.testy.ChválaBohu už je o.k.

taktotedanie
19. feb 2025

Toto ti poriesi kozna
Vymenny listok nepotrebujes