Je možná reklamácia u zubára?
AHojte potrebujem poradiť. Mám 2 zuby s ktorými mám stále problémy. Prvý zub som mala problem už od 13 kedy mi ho zubar zle zablomboval, vylomil sa prešla som k inému zubarovi ten mi ho preliečil pretože ma znova bolel. Išla som zas k tretiemu pretože môj stalý zubár odišiel do dôchodku. Znova mi ho otvoril preliečil a zablomboval no za tento rok mi vypadla z neho blomba už 3krát!!!! Tak isto mám ešte jeden zub ten istý scénar ako s prvým a tiež mi z neho vypadavaju blomby. Nehovoriac o tom, že naposledy ma tak príšerne bolel že som musela na pohotovosť kde jeden velmi chytri sprostý zubar mi zhodil blomby zo 4 zubov, medzi tým mi povedal, že mi vytrhne 4 zuby pretože sú mrtve, tak som sa ho opýtala, že ako si to predstavuje že čím asi tak budem kúsať???? a to mi ešte trhali 8 ktorá sa mi vylomila a museli ju vytrhnuť.
Celkovo viem, že môj chrup je v katasrofálnom stave ale bohužial nič mi nepomaha prešla som snad všetky zubne pasty, vyskušala všetky lieky a bohužial zuby sa mi lámu, skoro každé tri mesiace ma pobolievaju, mam navrele dasna a na to mi už zubar dal všetko možne a aj tak mi to nepomohlo.
A tu je moja otázka. Dá sa reklamovať práca zubara keď mi stále opravuje dva rovnake zuby za ktorý platím vždy 15 eur a aj tak mi blobma vždy spadne? Ja viem jednoducho že mi to zle blombuje. Momentálne mám v tých dvoch zuboch dieru nebolí a to ale viem že dlho to trvať nebude ale predstava zase roku chodenia k zubarovi a kopa penazí ktoré za to pýta. Má vôbec právo pýtať peniaze za prácu keď ta blomba vždy spadne?????
Dakujem za odpovede
Ahojte mne dnes vypadla biela plomba za ktorú som zaplatila 50 eur presne pred rokom mi ju dával, mam nárok na bezplatnú opravu?
Ahojte vie mi niekto povedať pod akeho zubára patrí ulica M.Bela v Piešťanoch lebo dnes som bola ujedneho zubata ktorý ma mal vziať pod seba a ked sa ma opýtal prečo chcem prejst pod druheho zubara a ja som mu odpovedala že mi opravoval zubza ktorý som zaplatila 70€ a po týždni mi blomba roztrhala zub a ked som sa opýtala co by ma stal umelý tak povedal že je zle opravené a musela by som si dať spraviť dva a to by ma stalo300€ tak preto sa vhcem preradit tak sa urazil vraj to nieje chýba zubara a on ma nevezme lebo skarado obviňuje zubarov

@cta je nutné si uvedomit že základ problému sa tvorí v 8-15 r. pri agresívnom plaqu- vysoka koncentrácia karyogennych mikroorganizomov. dochádza ku postupnej demineralizacii a postupnej strate kvality skloviny, tvorbe kazov - a vyusti to práve po dvadsiatom roku života. takže pozor na deti 🙄 s tým vápnikom už by sa malo prestat. a na takto znehodnotené zuby je problém robit či už kompozitné výplne, alebo akékolvek, stále bude nejaký problém. i