Je možné aj kojiť aj sexovať?
Ahojte, som mladá žienka, ktorá sa zhodnou okolností stala predčastne mamičkou... 😒 Je to v celku sranda... ale mame menši problem, kedže sa s priateľom milujem, obávam sa o kvalitu mlieka....
@stela01 ale ved sama píše že predčasne otehotnela tak zrejme nemá ani páru o materstve a vecami s tým spojené ale inak tiež som si položila tú otázku viackrát a rozmýšlam či naraz obe aktivity myslela 😅
a @dsfsf sexovat možeš kolko len chceš a kolko ti hrdlo ráči inak teda máš recht lebo ja som ani polroka od porodu poriadne nemohla a ani som nemala chut na sex 😒
@marianka79 Nepise vek ja mam 30 🙂 tiez sa citim mlado 🙂 a podla foto tazko hadat 🙂
@stela01 ale šak zasmiali sme sa 😉
tiež som chvíľu rozmýšľala, či obidve činnosti sa dajú realizovať v jednom čase, hmmm... Teoreticky áno, napokon, pre mamičku s dojčaťom to môže byť nezanedbateľná úspora času 😝 😀 😀 😀 .
Ale k veci - kvalitu dojčenia ovplyvňuje predovšetkým strava a pitie, zhoršiť kvalitu MM môže predovšetkým fajčenie, pitie alkoholu a podobne, čiastočne aj stres či krátkodobo aj menštruácia. Je určitý negatívny vplyv aj prílišnej fyzickej aktivity, ale tým sa myslí predovšetkým výrazné a silné areóbne cvičenie, beh či iný fyzický náročný šport. Ak nejde pri sexe o nejaký sexuálny maratón, tak na kvalitu mlieka to nemá absolútne žiaden vplyv. Pozor len na dráždenie bradaviek, môže sa spustiť mlieko 😉 .
Bodka70 dakujem peknee prestne toto robim.. ale obavala som sa.. pretože je to moje prvé dieťa, a nechcem mu ničim uškodiť... je to asi aj normalneee... Marianka79 mam preste 18 rokov.. viem, je to malo na to aby som bola plnohodnotnou matkou.... Mas fakt nemala som páááru o tom že aj ked používame antikoncepciu a kondomy sa to da..... Každy vravel, že ked použivame ochranu , tak to nieje mozne... no stalo nebola som ochotna isť na potrat, pretože som sa bala... 😒 😒 😒 ale nakoniec za mna rozhodlo moje srdce... Chlapček je chvala bohu zdravy, 😀 😀 😀 😀 😀 a ja som sa rychlo naucila o neho postarať 🙂 🙂 🙂 🙂
@dsfsf , to je super, že popri kojení máš ešte chuť na sex, aj ja som to tak mala, mnohé ženy v tomto období však strácajú chuť na sex. Kvalitný sex utužuje partnerské vzťahy, vytvára v rodine pohodu, to je často pre udržanie kojenia lepšie ako pitie čajov na podporu mlieka 😉. Buď rada, že to tak máš, užívaj si to, aj kojenie malého, nech ti to vydrží čo najdlhšie 😉.
@dsfsf priznam sa že otazka ma rozosmiala lebo som si obe veci predstavila naraz.sex je korením života takže si myslim že je veľmi dobré 😉 Neviem si predstavit kedže som deti kojila rok a viac žeby som aj taku dobu bola bez sexu mala som super porody tak po odobrení lekarom po šestonedelí sme vždy vhupli nato 😀 tak držím palce pri kojení 😉
@titkovamiriam Dakujem.. vieš ja som nemam veľkéé skusenosti v materstvom... Po veľmi veľmi dlhej dobe mame v rodine prírastok... 😀 😀 😀
@dsfsf ja som mala Milana v 19.tich 😉 a za 7 dni som maturovala 😀
@titkovamiriam dokonale :D keby aj mne tak v skole vysli v utrety.. ale pochybujem chodila som na sukromnu...
ja som to stihla normalne v termine 😉 Milan je apriloví a za sedem dni som mala pisomne a ustne v maji to uz bola pohodicka 😉
začalo to sexom a kojením a skončilo školou no dobréééé 😀

@dsfsf otazka znie :Je možné aj Kojiť aj sexovať ?
Myslis obe aktivity v 1 momente 🙂 ? urcite sa da 🙂 či ? 😝
A na kvalitu mlieka to nema ziadny dopad 🙂 teda nepriaznivy ucinok ......
Pekny den prajem ..... 😀