icon

Je možné dať korunku na zdravý zub?

5. okt 2025

Dobry den. Myslite ze je mozne aby mi zubar (budem musiet pohladat ineho,lebo moja zubarka mi to nechce urobit- lebo ona nerada šprtá do zdravych zubov) zbrusil moj zdravy ocny zub a urobil mi nan korunku?
Daval si to niekto robit? Ak ano, kolko ste platili orientacne? A ako dlho to trvalo?
Ja zuby mam rovne, len ocny sa mi nezmestil do medzery medzi dvojku a stvorku a rastol viac dopredu a vycnieva mi.

Dakujem za rady.

anonym_f42925
5. okt 2025

@anonym_autor si daj radšej strojček na zuby, než toto. Lebo áno, zbrúsuli by ti niektorí aj zdravé zuby, za peniaze všetko ale už to nikdy nebude ako zdravý zub 🙂.

rachel36a
5. okt 2025

@anonym_autor tam ti to nepomôže, keďže treba zuboradie najskôr zrovnať, lebo aj koreň zuba bude vychyleny...cize potrebuješ strojček a nie korunku

tinka_1807
5. okt 2025

@anonym_autor Máš dobrého zubára, pretože ti povedal pravdu, že zdravý zib sa zbytočne nebrusi. Mám nastastie iba jeden zub korunku (mne sa ale zlomil v detstve) ale už bol dvakrát zapálený od kedy bol narušený. Jednoducho zub, ktorý zbrusis, tak stráca kvalitu, musí ti z neho vybrať nerv, to znamená, že bude mŕtvy a omnoho náchylnejší na akékoľvek zmeny, zápaly a pod. Nerob takú chybu. Radšej si našetri na zubný strojček a daj si ten.

rozculena
5. okt 2025

@anonym_autor korunky vyzerajú presne tak isto,ako pôvodné zuby,takže to,čo chceš,ti neurobia

anonym_0067cc
5. okt 2025

@anonym_autor mne to urobila (na moju žiadosť )pred dvadsiatimi rokmi. Tiež mi očný vyčnieval. Cenu si nepamätám, ale bolo to dosť 😉