icon

Je možné odmietnuť rehabilitáciu a žiadať operáciu?

4. nov 2025

Dobrý deň. Môžem odmietnuť rehabilitacie a žiadať operáciu? Ode o to že mam vážnu diagnozu v ruke . Lekar odporúčal rehabilitaciu a ked to nepomôže bude operácia. Ide o to že mi to prešlo uz aj do druhej ruky a ja mam neskutočne bolesti ruk ( mám stlačené nervy a cievy natolko že v nich nemam pulz ked mam ruky nad hlavou ) bolest neskutocna . Viem ze rehabilitácia je dobra ale bojim sa tej bolesti pretoze to boli pri kazdom pohybe . Ruky mam niekedy fialové inokedy biele alebo cierne . Nedokážem sa normálne obliecť, urobiť si vlasy a ani navariť neviem tak ako by som chcela lebo to skrz tu bolest nejde . Mam aj 3 deti a maličkého nedokážem prebaliť bez toho aby som neplakala od bolesti . Je teda možné odmietnuť rehabilitacie a ísť rovno na operaciu ?

januska12323
4. nov 2025

Každý úkon je možné odmietnuť, prečo by nebolo?

autor
4. nov 2025
@januska12323

Každý úkon je možné odmietnuť, prečo by nebolo?

@januska12323 každý v mojom okolí na rehabilitácie doslova uteká aj keď niekedy nemusí ale ja to mám naopak. Ja ísť nechcem lebo viem že budem prežívať strašnú bolesť ktorá sa somnou ťahá uz vyše roka a je to čím ďalej tým horšie. Stačí že si učešem vlasy a už akoby som ruky ani nemala lebo cez tú bolesť si ja ruky už ani necítim

pribinak
4. nov 2025

Ja by som šla na 1-2 rehabky a ukončila to pre bolesť
Aspoň skúsiš, doktor bude mat že rehabky nezvladas a možno si nájdeš nejaký cvik do budúcna ako prevenciu

biba_18
4. nov 2025

rehabilitácia je vždy lepšia ako operácia. ale či ťa lekár pošle na operáciu bez rehabilitácie - to je už na ňom…

23romino11
4. nov 2025

@anonym_autor ja Vám niečo poviem,bol som na ťažkej operácii a lekár mi nechcel podpísať rehabilitáciu že načo!!tak som aj dopadol.skoro rok v problémoch.nemozem napísať jeho meno ale banujem že som sa s ním vôbec stretol! Nezáujem,arogancia!!

autor
4. nov 2025
@biba_18

rehabilitácia je vždy lepšia ako operácia. ale či ťa lekár pošle na operáciu bez rehabilitácie - to je už na ňom…

@biba_18 ja nemám dokrvene ruky , nemám pulz v rukach . Ja jednoducho nechcem chodiť pol roka na rehabilitacie a aj tak to skôr či neskôr skončí operáciou.

lukbe
4. nov 2025

Mna bolelo rameno, tiež som nemohla pohnúť rukou. A ze na operáciu. No nie. Zmenila som lekára a pomohli mi rehabilitácie a rtg terapia. O rok aj druhá ruka to isté. Fungujem v pohode bez operácie. Treba skúsiť.

anonym_047b5e
4. nov 2025

Chodiť na rehabilitácie určite. Je to vždy o pohybe. Keď pôjdeš na operáciu aj tak budeš musieť chodiť na ne a aj cvičiť naďalej. Dokonca cely život by si mala cvičiť niečo aby si predišla rôznym bolestiam 🙂

sissy27
4. nov 2025

@anonym_autor otázne je, či dostaneš termín na operáciu skôr, alebo sú rehabilitácie na vyplnenie času, kým čakáš na termín operácie. Alebo či ťa vôbec pošlú na operáciu, ak nie si ochotná spolupracovať a chodiť na rehabky. Rehabilitácia neznamená len cvičenie, ale napr. aj magnetoterapia, elektroterapia a rôzne ďalšie, čiže sú tam možnosti, ako ti uľaviť od bolesti, zlepšiť prekrvenie atď.

miskakyska
4. nov 2025

Ja som takto zabila hádam aj rok...mala som "zamrznuté"rameno...len obstreky,obstreky,rehabky a nakoniec som to musela aj tak riešiť operačne...a potom zas rehabky,rehabky... už si tam šuškali, že čo tam zas chcem,no zo srandy som prišla lebo ma to bohovský baví...to bolo 6 rokov dozadu..teraz mrzne druhé, snažím aj cez bolesť doma cvičiť. ...ale už keď sa človek nedokáže učesať je v prdeli...to tiež neskutočná bolesť m..tiež dumám, že ak bude treba riešiť vynechám rehabky lebo to úplne zbytočne pred operáciou

anonym_bb493a
4. nov 2025

@anonym_autor ja by som ju neodmietla.Co máš karpalny tunel?rehabilitácia je dobrá vec

biba_18
4. nov 2025

@miskakyska lenže vieš ako vzniká syndróm zmrznutého ramena, že… ak ním nehybeš, už teraz nerehabilituješ, tak vtedy je problém…

euka210
4. nov 2025

@anonym_autor ked je to karpalny tunel, tak chod na operaciu pri takych bolestiach.
Ked nieco ine, tak rehabka. Ona trva 2t u nas, s objednanim tak 1mes.

miskakyska
4. nov 2025
@biba_18

@miskakyska lenže vieš ako vzniká syndróm zmrznutého ramena, že… ak ním nehybeš, už teraz nerehabilituješ, tak vtedy je problém…

@biba_18 rehabilitujem doma presne tie cviky čo na rehabkách...v tom problém nevidím...ale keď sa Ti spraví tekutina okolo kĺbu,rehabky nepomôžu..nepohneš rukou aj keď sa poskladáš...nehádaj sa s chodiacou encyklopédiu😃😆

autor
4. nov 2025
@euka210

@anonym_autor ked je to karpalny tunel, tak chod na operaciu pri takych bolestiach.
Ked nieco ine, tak rehabka. Ona trva 2t u nas, s objednanim tak 1mes.

@euka210 karpalny mam na oboch , mám tos syndróm, syndróm hornej hrudnej aparatúry a 3 ďalšie.

anonym_39f00f
4. nov 2025
@anonym_autor

@biba_18 ja nemám dokrvene ruky , nemám pulz v rukach . Ja jednoducho nechcem chodiť pol roka na rehabilitacie a aj tak to skôr či neskôr skončí operáciou.

@anonym_autor skus zmeniť lekára. Mňa neurológ posielal na kadejaké rehabilitácie asi 3 roky, ktoré mi pomohli na chvíľu, a potom sa vždy bolesti vrátili. A znova rehab, a takto to išlo do aleluja. Nakoniec som zmenila neurológia, a o 3 mesiace som už aj bola na operácii. Síce to bola chrbtica, ale aj tak.

autor
4. nov 2025
@anonym_39f00f

@anonym_autor skus zmeniť lekára. Mňa neurológ posielal na kadejaké rehabilitácie asi 3 roky, ktoré mi pomohli na chvíľu, a potom sa vždy bolesti vrátili. A znova rehab, a takto to išlo do aleluja. Nakoniec som zmenila neurológia, a o 3 mesiace som už aj bola na operácii. Síce to bola chrbtica, ale aj tak.

@anonym_39f00f ja mám od prstov až po krčnú chrbticu

anonym_39f00f
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_39f00f ja mám od prstov až po krčnú chrbticu

@anonym_autor hm, ja mam od vtedy chronické bolesti už, lebo som mala ísť skôr na operáciu, to mi povedal neurochirurg. Takže už navždy.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
veselo_neveselo
5. nov 2025

Asi takto, ked je možné zlepsit stav rehabkou, tak urcite je lepsie to riesit neinvazivne.
Operacia tiez nie je prechadzka ruzovym sadom; a hlavne ked mas kopec diagnoz, co myslis, ze ti budu operovat - vsetko naraz? Lebo karpalny tunel ti zoperuju, ale ked mas nedokrvene ruky kvoli TOS tak ti to od bolesti nepomoze.
Rehabilitacia a denne cvicenie je nutnost; na rehab si mala byt uz davno.

Moj osobny nazor je, ze na op sa chodi ked uz nie je inej cesty, vsetky ostatne pristupy vyskusane.
Rehabilitovat budes aj po operacii, a boliet to na zaciatku bude rovnako, ak nie aj viac ako teraz. Ja len aby si si nemyslela, ze nieco zoperuju a budes za 2 tyzdne vyliecena.

mia1981
7. nov 2025
@lukbe

Mna bolelo rameno, tiež som nemohla pohnúť rukou. A ze na operáciu. No nie. Zmenila som lekára a pomohli mi rehabilitácie a rtg terapia. O rok aj druhá ruka to isté. Fungujem v pohode bez operácie. Treba skúsiť.

@lukbe ahoj, čo je to rtg terapia?

mia1981
7. nov 2025
@miskakyska

Ja som takto zabila hádam aj rok...mala som "zamrznuté"rameno...len obstreky,obstreky,rehabky a nakoniec som to musela aj tak riešiť operačne...a potom zas rehabky,rehabky... už si tam šuškali, že čo tam zas chcem,no zo srandy som prišla lebo ma to bohovský baví...to bolo 6 rokov dozadu..teraz mrzne druhé, snažím aj cez bolesť doma cvičiť. ...ale už keď sa človek nedokáže učesať je v prdeli...to tiež neskutočná bolesť m..tiež dumám, že ak bude treba riešiť vynechám rehabky lebo to úplne zbytočne pred operáciou

@miskakyska ahoj, ako sa ti prejavilo to zamrznuté rameno? mala si najprv bolesti dlhšie alebo to prišlo z ničoho nič? mám problémy už 3 mesiace, rehabky, lieky, obstreky pomohli len trochu

lukbe
7. nov 2025
@mia1981

@lukbe ahoj, čo je to rtg terapia?

@mia1981 j t ožarovanie röntgenom. Povedali, ze sa môže 5x. Tak som aj bola. Pomohlo.

mia1981
7. nov 2025
@lukbe

@mia1981 j t ožarovanie röntgenom. Povedali, ze sa môže 5x. Tak som aj bola. Pomohlo.

@lukbe ďakujem

miskakyska
7. nov 2025
@mia1981

@miskakyska ahoj, ako sa ti prejavilo to zamrznuté rameno? mala si najprv bolesti dlhšie alebo to prišlo z ničoho nič? mám problémy už 3 mesiace, rehabky, lieky, obstreky pomohli len trochu

@mia1981 áno..mala som dlhšie bolesti a neskôr začala pokulhávať aj pohyblivosť

mia1981
8. nov 2025
@miskakyska

@mia1981 áno..mala som dlhšie bolesti a neskôr začala pokulhávať aj pohyblivosť

@miskakyska ďakujem, u mňa to prišlo z rána do poobedia doslova, ráno všetko ok, potom operácia v oblasti krku (už štvrtá) a poobede po operácii už horšia pohyblivosť ruky a bolesť