icon

Je možné reklamovať zubné korunky?

13. feb 2025

Dobrý deň, skúsim sa spýtať tu nakoľko mi boli včera nasadené korunky a moja zubárka má od dnes do budúceho štvrtka dovolenku. Pred rokmi som si dala spraviť 2 stoličky na ľavej strane (hneď vedľa ako je očný zub). Teraz som si rovnako dala spraviť aj pravú stranu. Už na pohľad je vidieť že pravé stoličky sú oveľa väčšie než tie na ľavo. Samozrejme aj pocitovo je to cítiť tiež, hlavne z vnútornej strany. Na zahryznutie mi nesedia, zubárke jemne obrusila spodné a povedala, že sa ešte musia usadiť. Dali sa priamo na cement keďže ma tieto zuby neboleli( sú umrtvene), čiže vravela že zbytočne ich bude dávať najskôr na pastu, čo chápem. Rozmýšľala som doma že prečo sú pravé väčšie, že sa možno museli dať do roviny a takto to sedí. Až naraz som pochopila...tretiu pravú stoličku som mala dosť dlhú, vysunutú, keďže pod ňou nemám zub. A ten kto robil korunky mi ich spravil väčšie pravé kvôli tomuto zubu, aby boli skoro v rovine...lenže ja som bola v pohode s tým že trčí, je to zadný zub, lenže teraz tie 2 medzi ním a očným sú veľmi veľké oproti ľavej strane. Neviete mi poradiť ako túto situáciu riešia? Keďže mi teraz zavadzajú 2 zuby? To mi opilnikujú zdravé spodné a tie veľké nechajú? Alebo je možnosť že ich výberú a upravia? Ďakujem za info

lukbe
13. feb 2025

To treba riešiť tam, kde ti ich robili. Veď ti museli dať zrkadlo, aby si to vyhodnotila? Tam si to nevidela? Ak si nezvykneš, tak s tým choď späť.

autor
13. feb 2025

@lukbe samozrejme že na zrkadle to bolo pekné, keď nasadia korunky je to vždy pekné. To že na druhej strane sú menšie viem len ja, keďže mi ich pri úsmeve nie je veľmi vidieť, mám veľké pery, tie to zakryjú. Na zahryznutie to vadilo už tam, aj to zubárka vedela a povedala že sa musia usadiť. Ale ja som si ráno všimla že keď to mám skoro do roviny s vysunutým zubom, že sa mi asi ťažko usadia. Čiže viem už teraz že to čas nespraví. Ale vďaka za odpoveď aj tak

lukbe
13. feb 2025

Hmm, na začiatku to naozaj tak býva, aj pri plombe, taky nezvyk. Potom sa to poddá. Ak by ti to vadilo, treba ísť, ale ak je to len tvoj subjektívny pocit, ze to inak vyzera, tak by som nešla.

autor
13. feb 2025

Myslím, že nové robiť nebudú, ale je mi ľúto že mi obrúsia spodné a to poriadne. Ja chápem že to chceli spraviť pekne, že to technik spravil tak že skoro zarovnal líniu ako je očný zub a tretia stolička, ale ach ... keď už raz mám dlhšie očné zuby a vysunutú tretiu stoličku tak nemôže až tak pridať materiál na 2 stoličky keď mi to musí sedieť so spodnými...keby som si spravila 3 stoličky (s tým čo bol vysunutý) tak by sa to nestalo

ronie338
13. feb 2025

Neobrusi spodné ale vezme z koruniek

autor
13. feb 2025

@ronie338 je to možné? Mám ale kovokeramické

ronie338
13. feb 2025

Samozrejme z vlastných zubov sa len trochu berie ak treba nikdy nie veľa, vzdy najmä z koruniek. A to ze musia sadnúť nie je pravda. Pred nalepenim neskúšala xi nezavadia pri zahryznúť? Lebo keď veľmi vadi posiela sa do techniky na prerobenie a prebrusenie