Je možné samovoľne si spôsobovať tlaky v hlave?
Zdravim, uz asi 10r zapasim s tetaniou/panickou poruchou. Spusta sa mi pri dlhodobejsom strese, alebo nahlom strese(umrtie v rodine). Posledny mesiac sa mi to vratilo znova, uz som celkom zvyknuty na prejavy a viem ze prejdu, teraz ale pocitujem nieco nove a som z toho na nervy. Staci mi 15min chodze a zacnem citit tlaky v hlave, striedaju sa s brnenim, akoby stiahnutou kozou na temene. Bol som na ct mozgu vsetko ok, krv ok, bol som aj orl kedze mi pukalo v uchu a ok, TK mam ok v klude (v strese mi vyleti aj na 160/80 180/90, v podstate mi zacali panicke ataky prave meranim TK a stresom z hodnot). Prvy krat som mal taketo pocity intenzivne par dni po spusteni panickej poruchy celkom ma to vydesilo kedze to bolo nove a teraz to uz prakticky sam cakam ze sa to stane a aj sa stane. Je mozne ze si dokazem take nieco vyvolat sam? Mate podobnu skusenost? Dakujem
PS: k tomu klasika problem so spanim, traviace problemy
áno,privolávaš si to sám,lebo čakáš,že sa to stane.
Veľa tu je o tom popísaného,ako sa každý bojí a čaká to...jasne,že to potom príde.
Ja to nechápem...ja som si nikdy nehovorila,že to príde,pre boha,čo budem potom robiť.
Vysrala som sa na celú tetániu a zaujala som k nej takýto postoj....že mám to na háku.neriešila som absolútne,čo budem vtedy robiť,keď to príde,absolútne som si nepripúšťala,že to príde....len som si povedala,že seriem na to,budem to riešiť potom,prečo sa mám stresovať vopred?
Bývalo mi naozaj zle,a to ma chytalo aj v práci pri obsluhovaní zákazníkov.Keď sa mi dalo,vybehla som na čerstvý vzduch,keď sa mi nedalo,len som zaťala zuby a počítala a dýchala.......
Momentálne som OK,už dávno žiadny záchvat nebol.

moja mama mala podobné prejavy ako ty keď sa starala o chorého otca, náhle vysoké hodnoty TK, závraty, úzkosti... trochu to prešlo keď ocko umrel, ale stále berie lieky na vysoký tlak a musí si dávať pozor na námahu