icon

Je možné vyliečiť padnutú klenbu u 23-ročnej?

2. nov 2025

Ahojte. Myslite že sa dá ste vyliečiť panita klenba v 23 rokoch? Nohy mi idú mierne do X kvôli tomu

janinah
2. nov 2025

Akoze aby sa ti nohy vyrovnali? To ťazko,ale ak budeš nosit spravnu obuv vyhnes sa v buducnosti bolestiam chodidla aj chrbtice a aj haluxom.

autor
2. nov 2025
@janinah

Akoze aby sa ti nohy vyrovnali? To ťazko,ale ak budeš nosit spravnu obuv vyhnes sa v buducnosti bolestiam chodidla aj chrbtice a aj haluxom.

@janinah a akú správnu obuv? Nikdy som toto neriešila, ani ako dieťa som asi nenosila nič správne. Takže tu uu nieje možnosť nemať nohy do x?

janinah
2. nov 2025

Bola si u ortopeda.tam treba začat...spravna obuv je anatomicky tvarovane vnutro resp.anat.vlozky do topanok,ktore drzia priečnu aj pozdlžnu klenbu

autor
2. nov 2025
@janinah

Bola si u ortopeda.tam treba začat...spravna obuv je anatomicky tvarovane vnutro resp.anat.vlozky do topanok,ktore drzia priečnu aj pozdlžnu klenbu

@janinah u ortopéda som nebola

janinah
2. nov 2025
janinah
2. nov 2025

Tak najprv k ortopedovi pre dg

autor
2. nov 2025
@janinah

Tak najprv k ortopedovi pre dg

@janinah to že mám padnuté klenbu mi určila známa, je dr tak to pozná.

janinah
2. nov 2025
@anonym_autor

@janinah to že mám padnuté klenbu mi určila známa, je dr tak to pozná.

@anonym_autor ok,to poznam aj ja,som zdravotnik,ale ortoped je ten,ktory ti presne urci dg a da rady čo s tym

autor
2. nov 2025
@janinah

@anonym_autor ok,to poznam aj ja,som zdravotnik,ale ortoped je ten,ktory ti presne urci dg a da rady čo s tym

@janinah oki dakuejm. K nemu asi treba žiadanku

janinah
2. nov 2025
@anonym_autor

@janinah oki dakuejm. K nemu asi treba žiadanku

@anonym_autor treba vym.listok od obv.dr.

autor
2. nov 2025
@janinah

@anonym_autor treba vym.listok od obv.dr.

@janinah oki ďakuem . Ale teda nieje možnosť aby sa to nejaké napravilo a nohy som mala rovné

a0
2. nov 2025

Ku ortopédovi nemusíš, skôr zájdi k fyzio. Nohy do X sa dajú riešiť cvičením (trvať to bude ale aj 1-2r). Zvyčajne býva problém v bruchu a panve 🙂. Ortopéd ti predpise tak jedine vložky do topánok, z ktorých ťa v takomto stave budú jedine bolieť nohy ale problém nijak nevyriešia ani nepomôžu vyriešiť, pre pochopenie - je to ako dať si na zlomeninu leukoplast. 🙂

danielad9
2. nov 2025
@anonym_autor

@janinah oki ďakuem . Ale teda nieje možnosť aby sa to nejaké napravilo a nohy som mala rovné

@anonym_autor čo ja viem robí sa to aj operačné (ploche nohy) ale to už treba hľadať inde než u bežného ortopéda
No ak riešiš nohy do X tak to rieš aj cez fyzioterapeuta