Je možné vyliečiť padnutú klenbu u 23-ročnej?
Ahojte. Myslite že sa dá ste vyliečiť panita klenba v 23 rokoch? Nohy mi idú mierne do X kvôli tomu
Akoze aby sa ti nohy vyrovnali? To ťazko,ale ak budeš nosit spravnu obuv vyhnes sa v buducnosti bolestiam chodidla aj chrbtice a aj haluxom.
@janinah a akú správnu obuv? Nikdy som toto neriešila, ani ako dieťa som asi nenosila nič správne. Takže tu uu nieje možnosť nemať nohy do x?
Bola si u ortopeda.tam treba začat...spravna obuv je anatomicky tvarovane vnutro resp.anat.vlozky do topanok,ktore drzia priečnu aj pozdlžnu klenbu
Bola si u ortopeda.tam treba začat...spravna obuv je anatomicky tvarovane vnutro resp.anat.vlozky do topanok,ktore drzia priečnu aj pozdlžnu klenbu
@janinah u ortopéda som nebola
Tak najprv k ortopedovi pre dg
Tak najprv k ortopedovi pre dg
@janinah to že mám padnuté klenbu mi určila známa, je dr tak to pozná.
@anonym_autor ok,to poznam aj ja,som zdravotnik,ale ortoped je ten,ktory ti presne urci dg a da rady čo s tym
@janinah oki dakuejm. K nemu asi treba žiadanku
@anonym_autor treba vym.listok od obv.dr.
@janinah oki ďakuem . Ale teda nieje možnosť aby sa to nejaké napravilo a nohy som mala rovné
Ku ortopédovi nemusíš, skôr zájdi k fyzio. Nohy do X sa dajú riešiť cvičením (trvať to bude ale aj 1-2r). Zvyčajne býva problém v bruchu a panve 🙂. Ortopéd ti predpise tak jedine vložky do topánok, z ktorých ťa v takomto stave budú jedine bolieť nohy ale problém nijak nevyriešia ani nepomôžu vyriešiť, pre pochopenie - je to ako dať si na zlomeninu leukoplast. 🙂

Akoze aby sa ti nohy vyrovnali? To ťazko,ale ak budeš nosit spravnu obuv vyhnes sa v buducnosti bolestiam chodidla aj chrbtice a aj haluxom.