Je možné, že dievča narodené v roku 2000 nemá očkovanie na mumps?
Ahojte, prpsim vás je možné že dievča narodené v roku 2000 nemá očkovanie na mups? Nie je to náhodou povinné očkovanie?
Píšem ohľadom sestry, v ockovacom preukazy co mala sme toto očkovanie nenašli inak všetky očkovania má . Je narodená v roku 2000 a mups neprekonala a teraz máme podozrenie. Má všetky príznaky.. Lekárka dala antibiotika ale k tomu očkovaniu sa nevyjadrila..
jediné čo ma napadá, pozrieť na nete aké boli vtedy očkovacie schémy a v ktorej vakcíne bol mumps... Inak ja som ho ako dieťa mala tiež aj môj brat
@taskataska nepíšem že ten mumps má 😊 iba že má príznaky podobne tomuto ochoreniu, lekárka nasadila antibiotika po telefonickej konzultácii. Keďže je situácia aká je. Ma bolesti, horúčku, opuch, tvorenie slín a zdurene uzliny. Za 4 dni jej ma volať ako je na tom.
Niečo som našla na nete že v roku 1992 sa vakcína volala trimovax, v ockovacom preukaze je niečo podobne začínajúce neviem to prečítať na 100% tak dúfam že to je ono. A nemá mumps.. Uvidíme. Ďakujem za komentáre. A rady ohľadom toho názvu očkovania.
@taskataska ano teraz som to nasla, super odľahlo nám 🙏
@ki_ki2 a ked si zistila, ze je proti nemu ockovana, uz si si ista, ze nema mumps?
nemoze to byt mononukleoza?
@lindusss2016
@luba41 ale to je malá pravdepodobnosť či? No moja mama ma tiež takýto názor, myslite ze by to mohlo zapríčiniť až zápal okostnice v puse? Zuby ma v poriadku bola na pohotovosti žiadny kaz, vypadnuta plomba ani nič. Je to záhada ach jaj 🥺
@ki_ki2 prajem tvojej sestre skore uzdravenie. skusili ste kupit crp test v lekarni? z priznakov by to mohla byt aj mononukleoza.... drzim palce. je tu skulina zdravotnici na mk ked tak skus napisat aj tam a poradit sa. ak je sestra inak mlada zdrava a zvlada prijimat tekutiny a trochu stravy tak verim ze sa vylize bez nasledkov.
Moja segra ked bol mala mala niaku gucu pod krkom riadne jej to navrelo az k usiam aj ju bolelo.A vtedy prekonala mumps
Je to tam, je to vo vakcine trimavax ( mne vakcina)
@taskataska nie u kazdej ockovanej osoby sa po ockovani vytvoria potrebne protilatky. To u akeho percenta zaockovanej populacie sa vobec ziadne protilatky nevytvoria sa nijako nezistuje. To je jedna vec. Taktiez rokmi dochadza k vyvanutiu ucinku ockovania. U kazdeho k tomu dochadza v inom case.. To len na margo tvojho prispevku o ohrozovani ostatnych..
@ki_ki2 Cize to, ze sestra ockovana bola, vobec nevylucuje, ze mums ma.
@ki_ki2 nikto nevie, aká je pravdepodobnost, že može mat ten mumps.. a zase to nie je smrtelná ani tak strašná choroba..a v dnešnej situacii, ked lekár takto lieči len tak na dialku a neurobia jej vyšetrenia/☹/ čo je úplne choré, ked sú skoro prázdne nemocnice/, tak može mat hocičo podla opisu príznakov..tak nech sa jej skoro polepší,,
Ja myslim ze to mmr tam na ockovane, ale nemusi mat protilatky. Ja som v tehu zistila, ze nemam protilatky na rubeolu, na osypky a mumps mam. Ved ked tak nechat potom na vyziadanie spravit titer. Spravit to moze aj sukromny labak na poziadanie. Ja som platila okolo 90 eur za to tu v Rakusku.
@ki_ki2 vedecké štúdie potvrdili, že ženy ktoré prekonali v detstve mumps nedostanú rakovinu vaječníkov v dospelosti. Je to ako keď prekonáš v detstve kiahne a máš protilatky čo mám až sa lekár čuduje proti herpetickym vírusom čiže nedostaneš rakovinu krčka maternice z HPV. a tak isto ani herpes nemávam.