icon

Je možné, že dievča narodené v roku 2000 nemá očkovanie na mumps?

ki_ki2
7. apr 2020

Ahojte, prpsim vás je možné že dievča narodené v roku 2000 nemá očkovanie na mups? Nie je to náhodou povinné očkovanie?
Píšem ohľadom sestry, v ockovacom preukazy co mala sme toto očkovanie nenašli inak všetky očkovania má . Je narodená v roku 2000 a mups neprekonala a teraz máme podozrenie. Má všetky príznaky.. Lekárka dala antibiotika ale k tomu očkovaniu sa nevyjadrila..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
janettdamian
7. apr 2020

jediné čo ma napadá, pozrieť na nete aké boli vtedy očkovacie schémy a v ktorej vakcíne bol mumps... Inak ja som ho ako dieťa mala tiež aj môj brat

sapetka
7. apr 2020

@ki_ki2 mups nepoznam🤷‍♀️Ale poznam mumps a to sa ockuje v mmr

ki_ki2
autor
7. apr 2020

Má tam tieto očkovania

ki_ki2
autor
7. apr 2020

@sapetka preskočilo mi jedno písmenko omylom, či potrebuje sa tu zase niekto doťahovať za jeden preklep a robiť múdry? 🙂

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ki_ki2
autor
7. apr 2020

@taskataska nepíšem že ten mumps má 😊 iba že má príznaky podobne tomuto ochoreniu, lekárka nasadila antibiotika po telefonickej konzultácii. Keďže je situácia aká je. Ma bolesti, horúčku, opuch, tvorenie slín a zdurene uzliny. Za 4 dni jej ma volať ako je na tom.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
ki_ki2
autor
7. apr 2020

Niečo som našla na nete že v roku 1992 sa vakcína volala trimovax, v ockovacom preukaze je niečo podobne začínajúce neviem to prečítať na 100% tak dúfam že to je ono. A nemá mumps.. Uvidíme. Ďakujem za komentáre. A rady ohľadom toho názvu očkovania.

ki_ki2
autor
7. apr 2020

@taskataska ano teraz som to nasla, super odľahlo nám 🙏

luba41
7. apr 2020

@ki_ki2 ale to, že je očkovaná aj proti mumpsu neznamá, že ten mumps naozaj nemože práve prekonávat...choroba sa vyskytuje v populácii stále..

lindusss2016
7. apr 2020

@ki_ki2 a ked si zistila, ze je proti nemu ockovana, uz si si ista, ze nema mumps?

vs87
7. apr 2020

nemoze to byt mononukleoza?

ki_ki2
autor
7. apr 2020

@lindusss2016
@luba41 ale to je malá pravdepodobnosť či? No moja mama ma tiež takýto názor, myslite ze by to mohlo zapríčiniť až zápal okostnice v puse? Zuby ma v poriadku bola na pohotovosti žiadny kaz, vypadnuta plomba ani nič. Je to záhada ach jaj 🥺

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
taskataska
Odpoveď bola odstránená
katka2602
8. apr 2020

@ptmt1011 to sa kedy dala očkovať? Lebo očkovanie proti mumpsu začalo v roku 1987. Tiež som ho mala ako dieťa, ale som ročník 1983 a očkovana som nebola, keďže sa ešte neočkovalo proti tomu.

juliet86
8. apr 2020

@ki_ki2 prajem tvojej sestre skore uzdravenie. skusili ste kupit crp test v lekarni? z priznakov by to mohla byt aj mononukleoza.... drzim palce. je tu skulina zdravotnici na mk ked tak skus napisat aj tam a poradit sa. ak je sestra inak mlada zdrava a zvlada prijimat tekutiny a trochu stravy tak verim ze sa vylize bez nasledkov.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katkabg
8. apr 2020

Moja segra ked bol mala mala niaku gucu pod krkom riadne jej to navrelo az k usiam aj ju bolelo.A vtedy prekonala mumps

kiki68
8. apr 2020

Je to tam, je to vo vakcine trimavax ( mne vakcina)

beronsche
8. apr 2020

@taskataska nie u kazdej ockovanej osoby sa po ockovani vytvoria potrebne protilatky. To u akeho percenta zaockovanej populacie sa vobec ziadne protilatky nevytvoria sa nijako nezistuje. To je jedna vec. Taktiez rokmi dochadza k vyvanutiu ucinku ockovania. U kazdeho k tomu dochadza v inom case.. To len na margo tvojho prispevku o ohrozovani ostatnych..
@ki_ki2 Cize to, ze sestra ockovana bola, vobec nevylucuje, ze mums ma.

luba41
8. apr 2020

@ki_ki2 nikto nevie, aká je pravdepodobnost, že može mat ten mumps.. a zase to nie je smrtelná ani tak strašná choroba..a v dnešnej situacii, ked lekár takto lieči len tak na dialku a neurobia jej vyšetrenia/☹/ čo je úplne choré, ked sú skoro prázdne nemocnice/, tak može mat hocičo podla opisu príznakov..tak nech sa jej skoro polepší,,

kiki68
8. apr 2020

Ja myslim ze to mmr tam na ockovane, ale nemusi mat protilatky. Ja som v tehu zistila, ze nemam protilatky na rubeolu, na osypky a mumps mam. Ved ked tak nechat potom na vyziadanie spravit titer. Spravit to moze aj sukromny labak na poziadanie. Ja som platila okolo 90 eur za to tu v Rakusku.

zuzanagarelova
8. apr 2020

@ki_ki2 vedecké štúdie potvrdili, že ženy ktoré prekonali v detstve mumps nedostanú rakovinu vaječníkov v dospelosti. Je to ako keď prekonáš v detstve kiahne a máš protilatky čo mám až sa lekár čuduje proti herpetickym vírusom čiže nedostaneš rakovinu krčka maternice z HPV. a tak isto ani herpes nemávam.