Je možné, že výsledok MRI naznačuje metastázy?
Ahojte,
vo vysledku MRI mam napisane ze najdene viacere loziska vs MTS.
Nemam diagnostikovanu ziadnu rakovinu, necitim sa zle.
Fakt je mozne ze by mi nasli metastazy?
K Dr som objednana len dovtedy ma zozeru myslienky.
@anonym_autor
Ahoj a prečo si bola na MRI? Bez nejakých problémov ta tam nepošlu len tak...
Ak cely nalez odfotis do chat gpt, tak ti to vysvetli vetu po vete, aj čo ťa čaká, aký by mal byť postup, co ti je. Pripadne spíše otázky co sa mozes spýtať lekara.
To znamena, ze sa popisujucemu radiologovi nezdaju loziska v nejakom organe a predpoklada, ze moze ist o metastazy. Neznamena to, ze su to automaticky metastazy, ale vzdy treba vylucit to najhorsie najskor.
V lekárskej správe to znamená len podozrenie, ktoré treba ďalej overiť, nie potvrdenie diagnózy. MRI ukazuje len štruktúry a ložiská a tie môžu mať mnoho iných príčin ako nádorové, napr pri starších zápalových procesoch, drobných cievnych zmenách, autoimunitných ochoreniach, po infekciách alebo migrénach. Ak sa cítiš dobre, nemáš žiadne vážne príznaky a nemáš v minulosti onkologickú diagnózu alebo pozitívnu rodinnú anamnézu, je veľmi pravdepodobné, že ide o nešpecifické ložiská, ktoré len vyžadujú dovysvetlenie.
Bola som na MRI panvy kvoli zenskym veciam, tam mi moje problemy viac menej vylucili s tym ze som si presla len silnym zapalom. ale nasli v kostiach spominane loziska.
Chat GPT hovori ze je to malo pravdepodobne ze by to boli metastazy a stale sa tym ukludnujem ale zaroven nad tym rozmyslam a hladam na sebe priznaky rakoviny.
Bola som na MRI panvy kvoli zenskym veciam, tam mi moje problemy viac menej vylucili s tym ze som si presla len silnym zapalom. ale nasli v kostiach spominane loziska.
Chat GPT hovori ze je to malo pravdepodobne ze by to boli metastazy a stale sa tym ukludnujem ale zaroven nad tym rozmyslam a hladam na sebe priznaky rakoviny.
@anonym_autor je to len podozrenie jedna z možností.Ake máš gyn.problemy?
@anonym_autor prefot spravu a poradim ti
@anonym_autor Ak sú viacpočetné lytické ložiská v kostiach a nie je zjavné origo (primárny nádor), prichádza do úvahy aj mnohopočetný myelóm.
Nekonzultuj svoj zdravotny stav na MK alebo s AI, na 90% zistiš, že máš posledné štádium rakoviny a je zázrak že žiješ, čo nie je pravda.
Počkaj si na vysvetlenie od lekára. On zhodnotí všetko ako celok, všetky vyšetrenia a informácie, ktoré má, nie jeden kúsok textu, ktorý si tu napísala. Ak nemáš termín, proste tam choď a popros o skorší termín.
@anonym_autor To by bolo treba presne napísať, záver správy, ale MRI vie veľa odhaliť.
V lekárskej správe to znamená len podozrenie, ktoré treba ďalej overiť, nie potvrdenie diagnózy. MRI ukazuje len štruktúry a ložiská a tie môžu mať mnoho iných príčin ako nádorové, napr pri starších zápalových procesoch, drobných cievnych zmenách, autoimunitných ochoreniach, po infekciách alebo migrénach. Ak sa cítiš dobre, nemáš žiadne vážne príznaky a nemáš v minulosti onkologickú diagnózu alebo pozitívnu rodinnú anamnézu, je veľmi pravdepodobné, že ide o nešpecifické ložiská, ktoré len vyžadujú dovysvetlenie.
@anonym_4e8fa6 ďalej overiť?? MRI vyšetrenie ma, čo odhalí takmer všetko v tele, ako to ešte budú overovať?
Ibaže lekár zle popísal snímky …
@anonym_autor čiže si bola na MRI malej panvy a všetko je ok, len našli to čo lekár opísal..nechcem tá strašiť ..utekajú tým za lekárom ktorý tá tam poslal🙏
@anonym_autor Ak sú viacpočetné lytické ložiská v kostiach a nie je zjavné origo (primárny nádor), prichádza do úvahy aj mnohopočetný myelóm.
@ninazemna súhlasím, aj preto treba doplniť krv, vyšetrenie ELFO + moč so zameraním na túto diagnózu a príp. zvážia odber kostnej drene, najlepšie na hematologickej resp. špecializovanej hematologickej ambulancii @anonym_autor určite za tým choď, nenechaj sa prípadne odbiť, zrejme nebude gynekologický problém, tak u svojho všeobecného a pátrajte
Nemozu to byt nasledky traumy, pádu? Je to na kostiach? Moju babku takto vlacili po onkologii 2 roky, robili jej take vysetrenie, kde preskenovali vsetky kosti az ziarila jak vianocny stromcek a nemohla ist domov elektrickou, pricom im vravela, ze ona na to rebro padla v skalke v zahrade a na kostrc zas v zime na chodniku. Az sa nasrala a povedala doktorke, ze ma 88 rokov a na ziadnu biopsiu nepojde a nech z nej nerobia pokusneho kralika... a bol pokoj.
baby, bola som vcera u dr, ze to teda nevydrzim. ale teda nevie ani ona, mri videla len popisnu cast, snimky nepozerala, ale poslala ma na ct.
inac krv som mala mesiac dozadu v poriadku, bola som kvoli pecenovym testom a mam tam aj elektroforezu bielkovin, je tam vsetko ok, aj paraprotein nepritomny.
to vravel aj chatgpt ze by mohlo signalizovat.
tersz praveze sedim cele dni lebo mam vela roboty takze uraz asi skor nie, neboli to.
baby, bola som vcera u dr, ze to teda nevydrzim. ale teda nevie ani ona, mri videla len popisnu cast, snimky nepozerala, ale poslala ma na ct.
inac krv som mala mesiac dozadu v poriadku, bola som kvoli pecenovym testom a mam tam aj elektroforezu bielkovin, je tam vsetko ok, aj paraprotein nepritomny.
to vravel aj chatgpt ze by mohlo signalizovat.
tersz praveze sedim cele dni lebo mam vela roboty takze uraz asi skor nie, neboli to.
@anonym_autor aha, tak ta elektroforeza bielkovin je to ELFO vyšetrenie, ktoré som spomínala v svojom príspevku vyššie, to sa dá aj spresniť, ale keď toto máš v poriadku, tak myslím, že mnohopočetý myelom a jeho predchodcu monoklonálnu gamapatiu môžete vylúčiť. Super, že lekárka ťa posiela ďalej spresniť nález na CT

@anonym_autor odfoď správu a daj sem, určite sa niekto vyzná, stačí ten diagnostický záver.