icon

Je možné znova chytiť Covid-19?

28. jan 2022

Zdravím... som ockovana 2 davkami Pfizer na jar, na tretiu som nesla, nasledne pred mesiacom pozitivny test, mierne priznaky.. bolest hlavy, teplota, dychavicnost.. vzhladom na prevladajucu deltu a dychavicnost usudzujem ze to asi este bola delta... teraz kontakt asi 2 dni s pozitivnym priznakovym clovekom kamaratom (respirator sem tam).. je mozne aby som chytila znova covid po mesiaci aj ked iny variant uz omikron?

tanika
28. jan 2022

@annm81 no čo dá týka PCR testov nepresne .?manžel dva krat na Pcr teste negatívny až rtg pluc že covid zapal .
Ja teraz cez Vianoce dva krát PCR test negatívna inak už som prekonala pred polrokom / stredne ťažký / a podľa príznakov a mojej alergologicky jasný covid / Asi delta/,tak ako je to teda s ❗️presnosťou PCR ????❗️

luna379
28. jan 2022

Áno, covid môžeš mat aj viac krát

annm81
28. jan 2022

@aristka Ukáž mi, kde sú teda tie dáta? Hovorí sa maximálne tak o tom, že antigénové testy môžu byť na omicron menej citlivé než na predchádzajúce varianty, najmä v prvých dňoch po infikovaní sa, ale zatiaľ sa ešte len zbierajú dáta. Ale už teraz je preukázané, že Omicron detegovať dokážu.

Čítam jedny slovenské noviny, nesledujem žiadnu sk televíziu, ani nepočúvam žiadne slovenské rádio, keďže na Slovensku nežijem už takmer 20 rokov. A aj keby som sa zo Slovenska nepohla, dnes snáď nik nie je odkázaný len na médiá z okruhu 100 km od jeho bydliska.

Veď dokázať svoje tvrdenia dnes, v dobe internetu, môžete tak jednoducho... Smelo do toho! Ale už vidím tie dôkazy - ako hore zmenený prípad vyhlásenia Luc Montagnier-a o tom, ako sú vraj očkovaní častejšie infikovaní.

Nik nerozporuje, že očkovanie je zjavne menej účinné proti Omicronu. Ibaže stále platí, že očkovaní sú infikovaní menej často (z tých dát, z ktorých vychádzal "odborník, čo som spomenula nižšie to bolo tuším 4x vyššia pravdepodobnosť infikovania sa u neočkovaného). Rovnako neočkovaní majú podstatne vyššiu pravdepodobnosť, že budú mať ťažký priebeh. Z tých dvoch vecí vyššie tiež vyplýva, že očkovaní prenášajú vírus podstatne menej.

lubenecka
28. jan 2022

@vanda323 aj ockovany môže dostať COVID…podstatný je priebeh…ja som 2x ockovana s Covidom som si poležala 1den (aspoň som mala
Výhovorku pri 2 deťoch konečne si pospať) a znova som fungovala…len som na týždeň stratila
Čuch…inak pohoda, ani teplota, ani extrémny kasel

tanika
28. jan 2022

@annm81 no neviem môj syn stredná škola , dva sú neni zaočkovani on a jeho spolužiak môj má ešte ktomu aj protilatky už mizerne po pol roku . On zstial v pohode . On musí ostať doma a do školy môže ísť až po PCR negatívnom . A očkovanie decká čo je väčšina postupnenpadajú ako muchy pozitívny ale mohli chodiť do školy ?!?!!! Krásne si toto tam celé rozniesli a trieda musí byt teraz cela v karanténa u uvidí sa čo bude ďalej ako cela škola . Takze asi tak 😏😏😏

annm81
28. jan 2022

@tanika Pravdupovediac, nie som si istá, či som ťa pochopila. Je to tak, že v triede sú zaočkovaní všetci okrem dvoch? A jeden z nich, tvoj syn, je zatiaľ negativny? Ak áno, potom je pochopiteľné, že väčšina infikovaných bude medzi očkovanými, lebo tvoria drvivú väčšinu. A stále tu hovoríme o štatistike malých čísel, teda sa pokojne môže stať, že sa nakazia všetci očkovaní a tvoj neočkovaný syn nie. Ak sa ale pozrieš na čísla nie jednej triedy, ale jedného mesta, dostaneš sa k relevantnejším číslam.

tanika
28. jan 2022

@annm81 áno väčšia časť zaočko. A oni dva nezaocko . zatiaľ stále negatívny PCR teda aj bezpriznskovy .
Ockovani poostupne v triede zo dva na deň pribúdajú A doma aj ich rodičia niektorý .
Ja len toľko k tomu že Zrovna oni dvaja mali problém že sa budú učiť dištančné a ostatný ockovani môžu prísť dobskoly po domácom teste antigenovom . A nakoniec si to ty ockovani v triede rozšírili . Len toľko Nasa skúsenosť.

annm81
Autor odpoveď zmazal
annm81
28. jan 2022

@tanika Potom je to jednoducho o tom, že tvoj syn má šťastie (prajem mu, aby mu to ostalo) a o tom, že ide o malú vzorku, ktorá je tým veľmi náchylná na štatistické chyby. Ale ako som vravela, pri veľkých vzorkách je rozdiel v očkovaní viditeľný. Bohužiaľ, teraz sú čísla infikovaných tak vysoké, ako nikdy predtým. Uvidíme, čo prinesie blízka budúcnosť.

annm81
28. jan 2022

@aristka Inak ďalšia blbosť je to, že jediný test vie odlíšiť chrípku od covidu. A buď to vieš a zámerne klameš, alebo jednoducho nepoznáš fakty. Neviem, aké testy sa používajú na Slovensku, ale rozhodne žiadny z nich nebude zamieňať tieto dva vírusy. Takže to najskôr bude tak, že ten drahý test dokáže detegovať oba vírusy (a jasne ich odlíšiť) . Zatiaľ čo iné testy sú stavané buď len na chripku a covid nezaznamenajú vôbec, alebo odhalia len covid a pri chrípkovej infekcii ukážu negatívny výsledok.

aristka
29. jan 2022

@annm81 ag testy su na prd odjakziva a pcr testy jak na hojdacke a ci ide o omicron by trvalo tyzdne .Uz WHO niekedy v decembry sa vydalo odporucanie .ze od januara sa ma testovat testsmi .ktore dokazu rozoznat chripku od covidu ,ale to sa nedeje a stale sa pouzivaju pcr testy , cekanove dotovane statom stoja ako samoplatca 90 eur , kazdy pcr test sa neda dopodrobna vyš tj.detekovať, robia to len zachytovo tj uplne presnu detekciu o co ide .Veď ti nie je ziadna novinka , sa robis akoby si to zivote nepocula , ono to je realita .A fakt sorry , ale len pako si uz moze mysliet ,ze ockovanie na covid uplne prvou replikou posilnenou wuhan.virusu , môže fungovat proti terajsím mutaciam.Je to replikat posileny a to co nam tu koluje je na mrte vzdialene , este aj tie proteinove maju nejakú ucinnost oproti tomuto šuvixu s kvantum nu , pretoze obsahuju aspon origoš casti virusu .Uprimne mne je u prdely comu ty veríš ,ale je fakt smiesne hovorit o niekom akože vystudoval len skolu zivota a o tych ľudoch pod nickmi nic nevies , ale to je specialita covid maniacok .Dychaj ,ži , neurazaj a teš sa ,ze priroda tak ako pri vračej ,prasacej chripke či sars a merc to vyriesila za nas , nie ockovanie ,ale priroda.

aristka
29. jan 2022

@annm81 aby sme sa chapali ohladom pcr testov a čekanovymi , je rozdiel ak musí pcr test prejst pol slovenska aby sme presne detekovali o co presne ide a je rozdiel s cekanovymi ti urobit do par hodin na jednom pracovisku .Pochopila alebo budes dalej stekat ...Vďaka dlžke presnej detekcie co nam tu koluje mame data o omicrone s min 2 t.meškaním .

lienka.7
29. jan 2022

@annm81 sami uz aj v tv priznali ze na omikron ti ziadne ockovanie nepomoze...dostaneš ho tak ci tak. . a super, ze uz už "len" 20x... ta ich štatistika je v skutku impozantna 👌👌👌

annm81
29. jan 2022

@lienka.7 Nuž, keď si odborne zhodnotila, že teda 20x nižšia pravdepodobnosť je úplne zanedbateľná...

mooonika1975
29. jan 2022

poznám takých, osobne, čo mali v decembri covid, a teraz znova a trikrat očkovani, takže su OP++

oblecenie99
29. jan 2022

Hm, a nie je možné, že ešte stále su pozitívni..? Všetci sa dali testovať po karanténe na PCR? Nehovorilo sa, že sa netestuje po covide aj preto, lebo sa dlho môže ukazovať pozitivita?
Aby som prispela do inej štatistiky, tak u muža to prehrmelo teraz v práci on očkovany 2x, covid nemal, ale väčšinou schytali aj tí očkovaní, ťažkosti (rozumej teplota, slabosť a pod.) mala iba jedna kolegyňa, neočkovana. Očkovaní bez príznakov.

autor
30. jan 2022

No baby hlasim sa s pozitivnym antigenom :D takze som dokaz ze sa to da aj po mesiaci ochoriet znova inym variantom

travelllerka
30. jan 2022

Skóre uzdravenie prajem

autor
30. jan 2022

@travelllerka dakujem pekne ;) zatiak pohoda iba dutiny citim a zima mi je

mooonika1975
30. jan 2022

dá, žiaľ je ich strašne veľa, čo to majú

ajka0207
30. jan 2022

@zara0201 ak sa môžem opýtať mal medzi tým synovec negatívny test? Po mesiaci byť stále pozitívny nie je až také zriedkavé

zara0201
30. jan 2022

@ajka0207 to neviem,ale mal na druhý raz príznaky. V decembri chorý od spolužiaka,teraz v januári od nevlastného otca

maciatkolulu
30. jan 2022

@mirage kokos, no, ako čert krízu, už ma to fakt dráždi. 🤣🤣🤣🤣Dva dni u absolútne pozitívnej rodiny, píla som po nich, maznala sa s deťmi, infekcnou nálož mali slušnú, potvrdenú a nič.... Mam smolu. Len neviem, či prekonanie z minulého roka to spôsobilo, či čo. Apropo mama v tej rodine 3x očkovaná a momentálne 3x covid. A z celej Familie najťažší priebeh, je to zvláštne minimálne podľa mňa.

miricici
30. jan 2022

@kakakina moje deti mali v novembri Covid, vlastne všetci sme mali, malý ho po týždni v škôlke chytil znovu a aj dcéra od neho opäť...obidvaja potvrdení na PCR,ani veriť sa mi nechcelo že v priebehu takej krátkej doby no ale ja a muž sme to od nich tentokrát nechytili 🙏

autor
30. jan 2022

@miricici ja mam tiez po krátkej dobe po mesiaci ale len 2 pozitivne domace samotesty.. boli ma heozne hlava :D

lubenecka
30. jan 2022

Ono treba už prijať ten fakt, že COVID tu bude s nami už stále…verme, že sa z neho stane len soplik bez potreby hospitalizácie 🙏🏻

miricici
Autor odpoveď zmazal
miricici
30. jan 2022

Skoré uzdravenie 🍀

lala123
30. jan 2022

@miricici a nemohlo sa stat, že pcr ešte ukazoval pozitivitu z novembra? To len tak má napadlo nechcem vyrivat lebo viem , že aj dva mesiace po prekonaní môže byt pcr pozitivny

jjanulienka
30. jan 2022

Moja sestra mala kovid v novembri, bola u nás o dva dni na to sme istili, že syn je pozitívny, bola sa dať potom otestovať a pýtala sa či to môže dostať od neho povedali jej, že je to malo pravdepodobne, a naozaj sa nenakazila😉
Ak mas dosť protilátok tak by si to nemusela dostať. Držím palce 😉