Je možné znova chytiť Covid-19?
Zdravím... som ockovana 2 davkami Pfizer na jar, na tretiu som nesla, nasledne pred mesiacom pozitivny test, mierne priznaky.. bolest hlavy, teplota, dychavicnost.. vzhladom na prevladajucu deltu a dychavicnost usudzujem ze to asi este bola delta... teraz kontakt asi 2 dni s pozitivnym priznakovym clovekom kamaratom (respirator sem tam).. je mozne aby som chytila znova covid po mesiaci aj ked iny variant uz omikron?
@matkamirko a mala lahsi priebeh druhykrat?
@miricici no veď presne asi nikto nevie ako to vlastne je. Deti mohli byt poz z novembra ešte a mat teraz detskú virózu - preto si ty negat ale tiež je možné , že sa nakazili opätovne teraz. Aj keď mi to príde divne, že v jednej domácnosti a predpokladám , že si sa starala ty o nich si na pcr boala negat. Ale už nech to celé skončí lebo to už masaker je.
@annm81 ta pravdepodobnosť nižšej nákazy u očkovaných je hlavne tým že sa menej testujú 😉
@matkamirko je to možné , nehádam sa. S tým očkovaním a vírusovou náložou je to diskutabilné. Manžel neockoany mal vír. nalož 13 a ja ockovana 21 . Čiže vysokú aj deti obidve mali okolo 24. Dokonca jedna z nich mala takúto nalož na 9 deň karanteny lebo až vtedy sme boli na pcr
@katulienkax Teraz nehovorím o štatistike, ale o prostom fakte, ako očkovanie funguje. Ak má očkovanie nejakú účinnosť (a fakty svedčia, že má), potom má človek menšiu šancu, aby sa u neho vírus význame rozmnožil. A vďaka tomu má menšiu šancu vážne ochorieť a je menej infekčný.
@sisaka Á, už si na teba spomínam. Snažila si sa v jednej diskusii vzbudiť dojem, že v kanadských nemocniciach sa vlastne covidom nik nejako vážne nezaoberá ako sa nik nikdy nezaoberal chrípkou...čo pochopiteľne nebola pravda.
A teraz sa asi snažíš presvedčiť ľudí, že liberálov nechcú, lebo vláda sa dostala k moci pučom. A s covidu sa vôbec neboja, preto je zaočkovaných o polovicu viac populácie ako na Slovensku.
@annm81 aj ja si na teba spomínam. Ty si tá, čo si mysli, že podplatené mainstream media hovoria pravdu. Ty netušíš, čo sa deje v Kanade, to čo dávajú MSM nie je pravda, je na čase preladiť “rádio” Ani ako sme skončili zase s Trudeau vo vláde (volebný systém, skutočnosť je, že ho volilo malé percento, ale z rozhodujúcich provincii) neviem o akom puči hovoríš
Neviem, kde som tvrdila, že sa tu covidom nik nezaberá… zaujímavá dedukcia. Práveže sa ním zaoberajú až moc. Alebo máš na mysli provinčného premiéra, ktorý vyHlasil v lete, že covid budeme brat ako chrípku a zrušil všetky opatrenia? Naozaj neviem, čo myslíš… alebo to, že nebehame okolo pacientov v skafandroch ako na Slovensku? Fakt neviem, na čo útočíš presne. A čo sa týka množstva zaočkovaných - mnohí sa dali dobrovoľne, mnohí sa dali v dobrej viere, že sa všetko vráti do normálu, mnohí sa dali preto, lebo by boli vyhodení z práce. Mnohí dali zaočkovať deti, aby mohli hrať športy, ty netušíš, čo sa u nás deje a ako tento covid poznačil našu krajinu a traumatizoval ľudí, tie vysoké čísla zaočkovaných mame preto, lebo ľudia boli do toho dotlačení, vmanipulovaní, oklamaní, vydieraní 🥲
A tie sprostosti, čo si natrepala v svojom príspevku, len dokazujú, že nechápeš písanému slovu.
Kanaďania sa konečne postavili na odpor, nie je to žiadna fringe minority ako tvrdí ten debil na čele tejto krajiny, sú nás milióny, snažil sa a snaží rozdeliť krajinu, ale jeho dom z karát padá.
@sisaka Škoda, že tá diskusia je už zmazaná. Áno, tvrdila si tam, ako sa v Kanade k pacientom s covidom pristupuje z pohľadu bezpečnosti rovnako ako k akémukoľvek inému pacientovi. A že rúška sa vôbec v nemocniciach nepoužívajú. Ja som sa najprv len čudovala, ako veľmi sa to tam zmenilo od môjho odchodu pred pár rokmi, keď sa rúška používali aj v obyčajnej chrípkovej sezóne (nehovoriac už o ázijskej menšine) . Oponovala si mi, že to tak nebolo. Tak som ti poslala nejaké kampane a výzvy ohľadne chrípky. Potom si už neodpovedala.
Všetci vy alternatívci od Trumpovcov po odporcov Kurza stále tárate o zmanipulovaných voľbách a o neferových voľbách a o zapredaných lieberálnych médiách a ako ste v skutočnosti vo väčšine. Ale veď máte svoje politické strany, tak si ich teda zvoľte, keď tí zlí zlí liberáli sú v menšine. A máte aj nespočetné množstvá svojich médií. Čím to bude že tie média sú stále alternatívne? Veď keď ste tak početní, vaše média by zákonite museli byť v hlavnom prúde.
@sisaka Všetko nie, zas ma nepreceňuj. O daniach, chémii, farbách na vlasy, futbale, liečbe neplodnosti, filmoch, budhizme, španielčine, pletení, stavebných úradoch, architektúre, fretkách, Paraguaji, antidepresívach, pečení chleba, očných chorobách, chudnutí, záhradničení a ešte zopár ďalších témach neviem vôbec nič - preto sa k nim nevyjadrujem.
ale no dievčata prečo sa to tu zas zvrtlo na handrkovanie ohladom covidu

@jjanulienka mám 3 pozit atg samotesty, takže asi som dostala bohužiaľ...ale priebeh včera ma bolela nenormalne hlava aj nos, dnes už lepsie len unava