icon

Je možný plnohodnotný život s Crohnovou chorobou?

15. feb 2025

Ahojte, prosim Vás dá sa viesť plnohodnotný život pri týchto chorobách? Dokáže človek normálne fungovať v praci.. v beznom živote? A pociťuje človek stále dennodenné bolesti? Alebo funguje akoby ani túto chorobu nemal? Ďakujem Vám vopred veľmi pekne za každú reakciu..

balerina2025
15. feb 2025

ano,. jasne ze zijes normalny zivot. ale ked neudrzis dietu, budes mat hnacky. kamarat tak zije 20 rokov.

hanaluteranova
15. feb 2025

Asi záleží na závažnosti choroby. Doporučuji podcasty nebo knihy Mudr. Terezy Feltoni Gurini (nebo tak nejak), má osobní zkušenost...

gaaaa
15. feb 2025

Mám crohna 25r.Som po dvoch operáciách. Po prvej operácii som žila plnohodnotný život ani som nevedela,že mám crohna. V 2020 som mala aktívny zapal bolesti v 2021 ďalšia operácia a odvtedy zasa v pohode. U nás je to časovaná bomba nevieme kedy a kde vypukne.

simca115
15. feb 2025

kamoš túto chorobu ma mladý chalanisko s tým žije už pár rokov a pohode 🙂

kiki68
15. feb 2025

Mam par ludi okolo s crohnom a su uplne oki, len musia drzat dietu a maju liecbu nastavenu. Ale pracuju, maju deti, ako keby nic. Baby normalne rodili, vraj uz dnes to nie je dovod ani na cisarak, pritom jedna mala operaciu v oblasti konecnika. Uz ma dve deti.

mariynka
16. feb 2025

Carnivore strava. Maso, tuk. Kuk skupiny na fcb

samuel471471
24. máj 2025

Ano je mozny zivot ked budete verit ze telo sa dokaze samo liecit . Skusali ste Cestu od Brandon Bays?