Je nízky hemoglobín 70 naozaj vážnym problémom?
Dobrý deň,mám ísť k hematologovi na ďalšie vyšetrenia.Pojdem,samozrejmeVraj je to veľmi nízka hodnota.Mate niekto skúsenosť?Je to naozaj tak veľmi málo?
@jankak055 no popravde som prešla z jednej na tri ľavý a ľudia vravia,že vyzerám vyčerpaná,bledá.Unavena som stále,kĺby pobolievaju.
Kavy
Ja som mala teraz 77 a museli mi dat transfuziu (2x) a do zily zeliezko.
@inom75 mňa poslala lekárka domov,žeam vybaviť hematologa.Pomohlo Ti?
Autorka, ak mas zaujem, ozvi sa mi do SS
Tak potom nieje o com sa viac bavit.
Ano, spodna norma je 120..ale ja som mala 42, prezila som, ale mala som rakovinu krvi
@jankak055 áno,bude to asi veru máličko,somama,tak sa vždy hecnem,aby som fungovala,ale aj niečo ako arytmiu mávam a to mi vyšlo EKG ok.Takze asi veru ..
@msnesquik och,to ma mrzí,42?To asi už naozaj nebezpečné bolo
Ja mam aj neurologicke problemy, tak teraz musim absolvovat dalsie vysetrenia a snad zistia z coho to je! Predpokladaju celiakiu....
@inom75 aha...držím palce
Popravde som trocha vystrašená,no verím,že sa to upravi
@inom75 jedna známa vraj dostala celiakiou z preťaženosti...
Ďakujem kočky,tak sa to pokúsim nejak poriesit
Keby len celiakia to bola..... Dufam, ze nic horsie....
@inom75 držím palce,nech je to ok
@guudy dobre,pisem
Dakujem😘
Mne pred pár mesiacmi na preventívnej prehliadke taktiež vyšiel hemoglobín 70, železo-s 2... Dokonca mi aj jedenn necht na ruke nadobudol preliačený, lyžičkový tvar. Je to vraj jeden z príznakov z nedostatku železa = lyžičkové nechty) plus únava, vypadávanie vlasov... Obvodná bola vyplašená a poslala ma okamžite na hematológiu. Aj tam ma prijali okamžite, bez čakania...Zobrali znova krv, zanalizovali a šla som domov s predpísaným železom Sorbifer. Ten mi pomohol. Dnes sa už cítim oveľa lepšie, aj necht sa narovnal. Len som neužívala 3 X denne, lebo to by boli privysoké dávky a bolo by to kontraproduktívne. Aj pri jednej tablete denne, sa mi stav začal pekne zlepšovať. Len si treba v krvných výsledkoch pozrieť aj parameter kyseliny listovej. Lebo raz som takto užívala železo a bez efektu už mi chceli brať aj kostnú dreň na vyšetrenie a nakoniec ja sama som si všimla, že mám minimálnu hladinu kyseliny listovej, čo bolo príčinou, že sa mi železo nevstrebávalo. Akonáhle som k užívaniu železy pridala aj kyselinu listovú, hladina hemoglobínu sa stabilizovala. Železo - Sorbifer odporúčam užívať medzi jedlami s dostatočným odstupom, aby niektoré zložky v potrave nezabránili vstrebávniu. Ako napríklad mlieko, káva a pod. Ja si ho zvyknem dávať niekedy nad ránom, keď sa zobudím na WC, alebo som smedná. Potom už na to nemusím od rána myslieť, čo môžem a čo nemôžem zjesť, aby to neovplyvnilo vstrebateľnosť. Snáď Vám moja skúsenosť bude k užitku. Nebojte sa dostanete sa z toho. Len to treba riešiť čím skôr, lebo tento stav je veľmi vážny a život ohrozujúci. Držím Vám palce a prajem skoré uzdravenie.
@aeae ďakujem 😊,práve,že mi vraj lekárka železo nezistovala obvodná,no na hematologiu snáď pozrú zj gu kus.listovu aj železo?Keby nahodou
@aeae dakujem
@aeae tid nechty posledné týždne pozorujem,že mám také,ako pises
Kava to este zhorsuje.
@renab dobre vedieť...ja práve ,aby som fungovala,no tak radšej obmedzim
Samozrejme...pod 100 uz je malo.
Moj 6r syn mal 77, po mesiaci liekov este menej, tak dostal infuziu...potom uz bolo dobre.
No ono to je vo výsledku rozboru krvi vždy všetko. Aj Železo, aj Hemoglobín, aj Leukocity...
@aeae to je dobre,dakujem
Ďakujem Vám všetkým za info a skusenostia rady

70 akoze velmi velmi malo. Ti nieje zle? Hlava sa ti netoci? Tazko sa ti nedycha?